Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Losos s koprovým přelivem a restovanou zeleninou

Losos je velice oblíbený, často jej vyhledávají i ti, kteří rybám běžně neholdují. Aromatická koprová omáčka v kombinaci s jemným rybím masem a zeleninou orestovanou dokřupava, určitě nezklame.

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Veronika09 Veronika09

Náročný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 35 min

55 min (20 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie689 kJ /
165 kcal
Bílkoviny6,08 g
Tuky0,62 g
Vláknina13,72 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 23 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy31,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kopr nasekáme na jemno a spaříme na másle ať pustí vůni, přilijeme smetanu (nebo mléko) a rozetřený malý česnek. Vaříme asi 10 minut. Krok 2: Poté přidáme špetku soli a 4 kapky citronové štávy. Nakonec zahustíme jíškou z mouky, dle potřeby. Krok 3: Lososa osolíme a opepříme a restujeme z obou stran 10 minut (dokud se nerozpadne). Ne dlouho, byl by vysušený. Krok 4: Veškerou zeleninu nakrájíme a na jarní cibulce a olivovém oleji orestujeme a poté pomalu dusíme. Zelenina by měla zůstat křupavá, takže dusíme zhruba 5 až 8 minut. Krok 5: Ke konci přidáme oregano, dvě špetky soli a nakonec chilli podle chuti. Lososa podáváme přelitého koprovou omáčkou.

TIP: Losos - nejlepší recepty

Zveřejněno 1. 8. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Losos s koprovým přelivem a restovanou zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kBmx

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Losos s koprovým přelivem a restovanou zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kBmx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Dnes jsem dělala tento recept, s dovolením jsem přidala obrázky, když tak je smáznu. Jinak drobné úpravy: žampiony jsem musela vynechat, čerstvé neměli a sterilované nám nechutnají. Jinak v koprovém přelivu - dala jsem na jemno nakrájený česnek a rozvoněla, dochutila ještě troškou pepře, citronu jsem dala také víc než 4 kapky a na závěr jsem do hotové zálivky přidala 1 malý stroužek česneku.
Zeleninu jsem dělala na másle, restovala jsem ji asi 10 min., oregano jsem vynechala, jinak chilli, sůl, pepř.
Vynikající zeleninka i přeliv. Manžel lososa nechtěl, ale na kuřecím prsíčku si taky pochutnal. Takže díky, příště ještě ty žampionky ;-):-p:yes::yes:

kombinace ryby a kopru je velmi dobrá:yes::yes:

Tématické fráze:
koprový přeliv, preliv na lososa, koprový přeliv na lososa, losos recepty, koprovy preliv na rybu, losos recept, losos s koprovým přelivem, steak z lososa s koprem, losos na másle se zeleninou, preliv na rybu, koprovy preliv pres rybu, koprový přeliv na ryby, restované fazolky na másle recept, losos s přelivem, recepty losos, koprovy přeliv z na lososa, losos s jogurtovo koprovým dipem, delame lososa se zeleninou, citron.přeliv na lososa, citronovy preliv

Suroviny:
losos, smetana ke šlehání, kopr čerstvý, šťáva citronová, česnek, sůl, pepř mletý, olej olivový, mouka hladká, rajče, žampióny, cibulka jarní, cuketa, paprika, koření oregáno, omáčka chilli

Přidat fotografie receptu