Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 568 kJ / 1 092 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 209,67 g |
Tuky | 6,95 g |
Vláknina | 33,83 g |
Cholesterol | 470 mg |
Sodík | 1,31 g |
Sůl | 3,08 g |
Sacharidy | 32,27 g |
Postup přípravy
Krok 1: Srnčí odblaníme, osolíme, opepříme, přelijeme ze všech stran olejem a necháme odležet 2 hodiny (u kýty to stačí). Mrkev, petržel a celer očistíme a nastrouháme. Na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku.
Krok 2: Vložíme do hrnce zeleninu s rozetřeným česnekem a pomalu vaříme společně se čtvrt litrem vývaru. Osolíme. Do gázy zabalíme nové koření, hřebíček, jalovec a bobkové listy. Svážeme nití do uzlíčku a vložíme do hrnce se zeleninou.
Krok 3: Odležené maso orestujeme ze všech stran vcelku na pánvi do hněda. Poté vložíme do pekáče, trošku podlijeme vodou a na 175 stupňů necháme 15 minut dopéct.
Krok 4: Po vyjmutí z trouby maso z pekáče vyděláme a do zbylého výpeku přidáme rozvařenou zeleninu a brusinky a chvíli ještě povaříme. Pokud chceme omáčku jemnější (je to lepší) ručním mixérem pomeleme. Maso nakrájíme (nevadí, když bude vevnitř růžové, právě naopak, bude tak šťavnaté). Podáváme s bramborovým, špekovým knedlíkem nebo s bramborovými noky.
Zveřejněno 1. 8. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Srnčí kýta na styl svíčkové s brusinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rBww
Moje poznámka
Srnčí kýta na styl svíčkové s brusinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rBww
Nejnovější recepty
Zapečené plněné kaiserky
Přidáno před 6 hodinami
Avokádový krém s kešu ořechy
Přidáno před 7 hodinami
Těstovinový salát s ricottou a grilovaným masem
Přidáno před 10 hodinami
Kroupy s opečenou jitrničkou
Přidáno před 10 hodinami
Pečená kuřecí stehýnka s kroupovým zelím
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové plátky plněné prejtem
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Suchej únor v podání hvězd: Heidi Janků, Hanka Kynychová i Monika Absolonová prozradily, zda vydrží bez alkoholu
Zapečený jitrnicový prejt snadno připravíte i doma: Krásně voní majoránkou a česnekem a vynikající je s bramborem
Večeře za pár korun: Přichystejte si knedlíky s vejci a hlívou, pečené brambory s tvarohem nebo třeba langoše
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Propolisová tinktůra-všelék
Neregistrovaný před 33 minutami
Rajská omáčka
Laelenka před 35 minutami
Škvarkové placky
Neregistrovaný před 56 minutami
Hovězí krk Stroganov
Neregistrovaný před 1 hodinou
"Hříbkajda" (hříbková omáčka)
Neregistrovaný před 1 hodinou
Kuřecí nudličky v omáčce s hráškem
Neregistrovaný před 1 hodinou
Bezlepková bábovka
Wizulle před 1 hodinou
Nepečený tvarohový dort s ovocem
Neregistrovaný před 1 hodinou
Luxusní a rychlý makovník
Neregistrovaný před 1 hodinou
Vepřová pečeně na smetaně
Neregistrovaný před 1 hodinou
Tématické fráze:
srnčí kýta,
recepty na srnčí maso s brusinkami,
srnčí svíčková,
srnčí hřbet svíčková,
svíčková ze srnčího masa,
svíčková ze srnčího,
svíčková s brusinkami,
svíčková ze srnčího hřbetu,
srnci kyta na svickovou,
srnčí hřbet na svickovou,
srnčí kýta recept,
srnčí kýta recepty,
svickova srnci hrbet,
srnčí svíčková recept,
recept na srnčí kýtu,
srnci na brusinkach,
svickova s brusinkama,
srnčí hřbet jako svickova,
srnčí kýta s brusinkovou omáčkou,
srnčí medailonky s brusinkami
Suroviny:
kýta srnčí,
mrkev,
nať petrželová,
celer,
jalovec,
bobkový list,
koření hřebíček,
koření nové koření,
vývar hovězí,
brusinky,
česnek,
cibule,
sůl,
pepř,
olej
Komentáře (18)