Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Srnčí kýta na styl svíčkové s brusinkami

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Veronika09 Veronika09

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 568 kJ /
1 092 kcal
Bílkoviny209,67 g
Tuky6,95 g
Vláknina33,83 g
Cholesterol 470 mg
Sodík 1,31 g
Sůl3,08 g
Sacharidy32,27 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Srnčí odblaníme, osolíme, opepříme, přelijeme ze všech stran olejem a necháme odležet 2 hodiny (u kýty to stačí). Mrkev, petržel a celer očistíme a nastrouháme. Na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku. Krok 2: Vložíme do hrnce zeleninu s rozetřeným česnekem a pomalu vaříme společně se čtvrt litrem vývaru. Osolíme. Do gázy zabalíme nové koření, hřebíček, jalovec a bobkové listy. Svážeme nití do uzlíčku a vložíme do hrnce se zeleninou. Krok 3: Odležené maso orestujeme ze všech stran vcelku na pánvi do hněda. Poté vložíme do pekáče, trošku podlijeme vodou a na 175 stupňů necháme 15 minut dopéct. Krok 4: Po vyjmutí z trouby maso z pekáče vyděláme a do zbylého výpeku přidáme rozvařenou zeleninu a brusinky a chvíli ještě povaříme. Pokud chceme omáčku jemnější (je to lepší) ručním mixérem pomeleme. Maso nakrájíme (nevadí, když bude vevnitř růžové, právě naopak, bude tak šťavnaté). Podáváme s bramborovým, špekovým knedlíkem nebo s bramborovými noky.

Zveřejněno 1. 8. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srnčí kýta na styl svíčkové s brusinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rBww

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srnčí kýta na styl svíčkové s brusinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rBww

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Veronika09: Nádhera jen polykám naprázdno,ale v mrazáku srnčí čerstvé kýty jsou ,takže brzy přibude fotečka . :-p

Děkuji za bodík. Hlavně senezlobte, ale tahle fotografie vypadá jako závodka..

bodík je opt jasný:-)):-)):yes::yes:

Orchidea: :yes: :yes: :yes: Naprostý souhlas. Kdo chce přikládat fotografie k cizímu receptu, tak bych něl vařit dle surovin v něm uvedených.

:-//:no::-//:no:

barva srnčího hřbetu po uvaření:
http://www.iprima-prostreno.com/prostreno-recepty/...
tady je srnčí až dole:
http://ona.idnes.cz/nejlepsi-recepty-ze-zveriny-je...
http://www.lidovky.cz/podzimni-speciality-dynove-r...
http://instinkt.tyden.cz/rubriky/labuznik/kucharka...

takže suma sumárum, na fotce je hřbet se srnky;-) zřejmě je prostě maso v těhle partiích světlejší.snad to bude stačit, aby bylo bibi uvěřeno:-)

Milé dámy, recept je v pořádku a tímto tuto diskuzi ukončuji.

Coleta:Orchidea:Bibinka: Jděte se hádat do diskuze :-//

Bibinka: Proím tě, přečti, co píšu a ušetři si ten slovní průjem a napadání. Slušně jsem se zeptala, očekávala jsem adekvátní reakci. Takže si to odpusť.

Dámy, nafotila jsem vám mé srnčí maso, poslední kus-hřbet a kdyby to nezabralo, tak se přijeďte přesvědčit na vlastní oči, jinak už nevím, jak vás mám na dálku přesvědčit, nebudu se tady po každém receptu zpovídat:-! Přestaňte mě urážet že podvádím-na to vezměte jiný směr a přestaňte říkat, že jdu za výhrou přez mrtvoly, jste trapný, zřejmně hodně závistivý a vůbec mi o ten kastról nejde, jde mi o princip:yes: Už mnohokrát jsem chtěla skončit, ale děvčata mi to rozmlouvají a drží mi palce, tak je nechci zklamat. Já mám svědomí čisté a co se týče Topek, nemám s nimi žádný problém.....už si toho nechte a vyberte si laskavě jinou oběť, když už musíte šťourat a prudit.:-!

Bibinka:Já musím souhlasit s Coletou:-! I kdyby to srnčí bylo, tak to není kýta, jak sama píšeš.
To foto v tom případě k tomuto receptu nepatří:-!. Pokud chceš vyhrát, tak prosím nepodváděj. Když chceš přikládat fotografie k cizímu receptu, tak vař dle surovin v něm uvedených.
To je to samé, jako kdyby někdo dal fotografii kávy k receptu na mátový čaj:-//.
Já sem chodím docela často a zdržuji se veškerých komentářů, ale tohle už je moc.
U ostatních receptů se vše rozpitvává do posledního zrnka pepře a u Tebe to má projít?
Nezlob se na mě, ale já Tě řadím mezi ty, co jdou za výhrou přes mrtvoly :-S.

Bibinka: Já taky ne, své motto znám, buď ubezpečena. Velice ti děkuji, že jsi mě svou reakcí utvrdila v mém názoru na tebe.

Coleta:raději si zopakuj své motto., já žabomyší války nevedu, neboť je nesnáším, tak ty nebudeš výjimkou a já končím, protože to, co ty jsi napsala sem pod recept vůbec nepatří:no:

Bibinka: Bibinko, sklidnila bych se. Já jsem se slušně zeptala, tak jsem čekala slušnou odpověď bez zbytečných invektiv. Tak asi máme každá jiné srnčí...
A pokud reaguješ na ten jiný recept, kde jsem napsala svůj komentář, tak za tím si stojím, na každého nového uživatele se tu "vrháš" s podezřením a tebe se nemůže nikdo zeptat??

Coleta:Coleto buď ubezpečená, že JE to SRNČÍ maso, ale ze žeber a mladého kusu, taky to v komentáři píšu:-! Mám tu už jenom hřbet a z toho mi to bylo líto, chci ho totiž upéct:yes: Že jsi rejpal to vím už dávno.....(hlavně do mně)):-D

Budu asi za rejpala, ale srnčí kýta či obecně srnčí maso je tmavší. Dělám zvěřinu velmi často a maso jsem nikdy tak světlé neměla. Bibi, je to opravdu srnčí maso?;-)

Verunko, uvařila jsem tvojí verzi svíčkové, aby tu tak krásný recept měl fotku a bylo to veselejší;-)ˇJá dělala přesně podle tebe, jen ze žeber s masem, já jí dělám trochu jinak, ale jou obě výborné:-p Je škoda, že má tak málo bodů:-( Dávám ti 2.bod:yes:

Dala bych si srnčí kýtu:-p

Tématické fráze:
srnčí kýta, recepty na srnčí maso s brusinkami, srnčí svíčková, srnčí hřbet svíčková, svíčková ze srnčího masa, svíčková ze srnčího, svíčková s brusinkami, svíčková ze srnčího hřbetu, srnci kyta na svickovou, srnčí hřbet na svickovou, srnčí kýta recept, srnčí kýta recepty, svickova srnci hrbet, srnčí svíčková recept, recept na srnčí kýtu, srnci na brusinkach, svickova s brusinkama, srnčí hřbet jako svickova, srnčí kýta s brusinkovou omáčkou, srnčí medailonky s brusinkami

Suroviny:
kýta srnčí, mrkev, nať petrželová, celer, jalovec, bobkový list, koření hřebíček, koření nové koření, vývar hovězí, brusinky, česnek, cibule, sůl, pepř, olej

Přidat fotografie receptu