Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čokoláda - kolekce na vánoční stromeček

Připravte dětem zábavné odpoledne a vyrobte si s nimi domácí čokoládovou kolekci figurek. Je to velmi snadné a děti budou nadšené, že si mohou vyrobit jedlé ozdoby na vánoční stromeček.

Hodnocení receptu je 4,7 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min + tuhnutí

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava, + tuhnutí)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 642 kJ /
3 739 kcal
Bílkoviny29,74 g
Tuky228,74 g
Vláknina22,53 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 311 mg
Sůl1,05 g
Sacharidy379,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Tuk rozpustíme nad parou, přidáme ostatní přísady a mícháme asi 15-20 minut. Krok 2: Do formiček nastříháme kousky barevného alobalu. Lžící do nich lijeme rozpuštěnou čokoládu a na jednom konci formiček vložíme do čokolády očko ze stříbrné či zlaté nitky na zavěšení. Krok 3: Čokoládu necháme ztuhnout, vyndáme z formiček a zabalíme.

TIP: Jak vyrobit domácí vánoční čokoládu

Zveřejněno 1. 10. 2008

Poznámka autorky tejaja

Tieto čokolády sme robili voľakedy doma, keď nebolo tak snadne dostať kolekcie, ale aj keď som mala malé deti, robili to so mnou a bol to pre ne zážitok pred Vianocami vyrábať kolekcie.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoláda - kolekce na vánoční stromeček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpyg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoláda - kolekce na vánoční stromeček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpyg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (37)

Štěpaníková Ludmila 18. 12. 2016 20:59
Smůla. v jednom nevěděli co je staniol v druhém věděli, ale deset let ho neviděli ;-( , ještě to zkusím ve vedlejší dědině ;-)

Štěpaníková Ludmila: Tak som sa mrkla u náš v papiernictve, farebný staniol majú. ;-) Keby si to bola chcela skôr, nemala by som problém ti ho poslať. ;-)

Zobrazit 2 starší odpovědi

Štěpaníková Ludmila 14. 12. 2016 11:17
Čokoláda bude :yes: ,jenom nevím,kde budu shánět staniol :-((

Štěpaníková Ludmila: Skús v papiernictve, možno budeš úspešná. U nás síce nie v každom, ale niekde ho majú. ;-)

:yes::yes::yes:

Na chlazení čokolády v závějích sněhu se také velmi dobře pamatuji....<3<3<3, ty salonky také babička i mamka dělaly, balily jsme..., zkusím mrknout do rodinné kuchařky, ještě hodně receptů jsem tam nezpracovala, nebo i po mé báječné tchýňce (jenže to je ve švabachu, to mi bude trvat ještě dýl:-D)

Díky za krásnou vzpomínku na dětství v 60. letech, kolekce moc nebyly a čokolády jsme dělaly s mamkou a sestrou moc rády. Chladily jsme to na plechu položeném do závěje - lednici jsme neměly. Tu chuť nikdy nezapomenu.:-K

tejaja: po návrate domov, sa pustím do hľadania, príp. mi to pripomeň. Ak sa dobre pamätám, varil sa cukor s trochou vody, potom orechy, kakao a možno maslo? Pamätám si tiež - na tej mokrej doske je to uhladené a pred úplným stuhnutím pokrájané.

Zobrazit 5 starších odpovědí

To je moje dětství,kdy ji maminka dělala-udělám taky pro své dítě :-)

DAKUJEM VELA:-K:-K:-K

Maruš, môžeš použiť akýkoľvek škrob, je jedno či kukuričný alebo zemiakový;-)

Maruš (nereg.), maizena je kukuřičný škrob a u nás se nejčastěji prodává pod názvem Gustin.

prosím....co je to ta maizena po česku????:-8 díky

Tejaja, možno takéto veci Jirka má vo zvyku zapíjať čajom...hlavne, že mu chutí...
;-)

Jirka , to nie je cukroví, to je kolekcia na vianočný stromček. Zavesíš na stromček ako hotovú kolekciu z obchodu. Tú tiež nepodávame k čaju, alebo áno ?:-O

u nás se čaji s mlékem říkalo Švédský ;-)

Tak takovým čajem byste Jirko Angličana urazil:-O

Zkuste k tomuto cukroví báječný Anglický čaj! Uvařte pravý černý čaj a do něj po vyjmutí sáčku nalijte menší množství mléka!

Lída, u nás farebný staniol dostať v papierníctvach. Teraz už túto kolekciu robím len s deťmi v škole. Niekomu sa bude hodiť, deti to radi robia, preto som tu recept vložila. Ak by si nedostala staniol, dostať v papiernictvách tenký farebný alobal, možno použiť aj ten.

Tato čokoláda je spojená se vzpomínkami na mé :-(dětství. Chtěla jsem ji také udělat vnoučatům. Problém nastal při obstarávání barevného staniolu. Nikde jsem ho nekoupila. Můžete někdo třeba poradit kde je možné stanoiol koupit?

No, Jani já zírám:-) Také pamatuji, jak jsme dělali čokoládu podobně, akorát jsme balili ztuhlou čokoládu do staniolu, nevkládali jsme staniol do formiček. Já si s tím vždycky strašně ráda vyhrála :-)I svým dětem jsem ji kdysi udělala, aby věděly, jakou čokoládu jsme měli my:-):yes:

Janka, veď to je dobré, balili sme do staniolu, nie celofánu, a alobal a staniol sa v podstate líšia len v hrúbke. Je to tak ako má byť:-D:yes:

No, celofán barevný jsem nesehnala a že jsem oběhala Orlovou skoro celou. Tak aspoň barevný alobal, i tak je to moc hezké a Terezko, letos si je na Vánoce určitě udělám, je to fakt hezké a stromeček ožije:-)

Jani - ty hračičko, dělaly jsme si jako malé děti - to už je dávno;-(

Janka, díky za nádherné fotky :yes:

Jani, a proč by nemohly být Vánoce třeba ještě v srpnu.Vždyť nám ty Vaše kouzelné výtvory, co nám chlapům předkládáte na stoly moc chutnají a celý rok se na ně těšíme jak malý kluci.Co se týče mě,já bych mohl mít Vánoce (jen jídlo a cukroví hlavně nepečené) třeba každý měsíc.:-!
Tonda- u Papriky vyhlížející ježíška (a věřte už brzo přijde)

Tak, hezké Vánoce holky v srpnu!:-)):-D Láďa to má rád, tady tu čokoládu, tak proč ne?;-)

Olinka, ver, že je lepší staniol....dlhoročne odskúšané :-D Staniol je tenučký, krásne vykreslí formičky a lepšie sa to balí. Teda pokiaľ to chcem na stromček zavesiť. Narežem štvorčeky staniolu a prstami pekne vo formičke rozleziem:-D:-D

Havlíková 11. 12. 2008 12:33
Tento recept rovněž znám. Jako děti jsme s maminkou vyráběly tímto způsobem "ledovou čokoládu". Směs jsme nalily přímo do formiček. Nejdříve jsme do lavoru daly sníh (u nás na horách to nebyl takový problém) a pak na něj posadily formičky, do nich nalily čok. hmotu. Ta rychle ztuhla.

Nesmutni Hella, bylo to fajn a je na nás, abysme to s děckama a vnoučatama dělaly znovu.;-) Uvidíte, že jim tahle bude chutnat daleko líp, když si čokoládičku "uklohní" sami. Tak dívky, žádné slzy, hurá do krámu pro formičky. Jen myslím, že je lépe lít do formičky bez staniolu, lepší se vytvaruje podle té formičky.:-))

Jé ta čokoláda, to bylo naše dětství ... A část se nebarvila kakaem, ale přidávalo se sušené mléko, pak se kombinovala hnědo-bílá čokoláda. Např. kytička měla hnědý střed a kolem bílé lístečky... Akorát my jsme to balili do staniolu až po vyklepnutí z formičky. Protože staniol nebyl k dostání, tak jsme si celý rok šetřili papíry od čokolád na vánoce. Co vy mladší o tom víte ...holt nám už zůstaly jen ty recepty;-(

Tématické fráze:
vanocni recepty, barevný staniol, čokoláda recept, čokoláda do formiček, čokoláda do formiček recept, recept na čokoládu do formiček, čokoládové kolekce, recept na čokoládu, vanocni cukrovi recepty, domácí čokoláda do formiček, čokoládová kolekce, ledová čokoláda recept, vánoční formičky, vánoční cukroví z čokolády, staniol, recepty na čokoládu, ledová čokoláda, recept na ledovou cokoladu, barevný alobal, recept čokoláda

Suroviny:
tuk ztužený, cukr moučkový, škrob kukuřičný, kakao, ořechy mleté

Přidat fotografie receptu