Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mořské plody na středomořský způsob

Mořské plody nemusí být jen přímořskou dovolenkovou záležitostí. Směs drobných plodů je snadno dostupná již i u nás. Připravte si tento snadnou, chutnou a výživnou zeleninovou směs s krevetami, kalamáry a chobotničkami.

Hodnocení receptu je 4,6 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jirkacz

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 841 kJ /
918 kcal
Bílkoviny78,79 g
Tuky9,31 g
Vláknina24,77 g
Cholesterol 680 mg
Sodík 385 mg
Sůl0,80 g
Sacharidy119,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na olivovém oleji, nejlépe ve wok pánvi, orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Krok 2: Následně přidáme mořské plody, nakrájenou cuketu, česnek, okořeníme zázvorem, bazalkou, pepřem, podlijeme a necháme 5 minut podusit. Krok 3: Potom vložíme nakrájenou papriku, rajčata, osolíme, přidáme šťávu z limety, lžíci medu a necháme probublávat na mírném ohni asi 20-25 minut.

TIP: Desatero na téma mořské plody

Zveřejněno 2. 8. 2012

Poznámka autora jirkacz

Podáváme s těstovinami nebo rýží.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mořské plody na středomořský způsob

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NX4L

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mořské plody na středomořský způsob

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NX4L

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

bofinka: :-K
***
Mně to tůůůze zachutnalo, až tak, že 1.9. vyrážím do Lidla - mají v nabídce oliheň patagonskou... :yes:

casino: Opak je pravdou, v Italii tomu rikaji - Isalata di polpo con patate ;-)
A jinak chudery slepky, nehezky konec :-(, uprimne receno jsem si myslela, ze medvidek myval se zivi ovocem, zeleninou a obcas zblazne nejakou tu mysku :-O

1. hláška: "A chčije a chčije"
...tak vyvařuji:-)
"Mořské plody na středomořský způsob"
Název rcp se mi líbí...
...ale postupoval jsem jednodušejc :-) (v It. jsme tomu říkali bramb. salát s chobotnicí:yes:
Na pánvi jsem na kapce bílého prohřál cosi zavakuovaného z Lídla (většinou chobotnice + sem tam vongole), vyklopil to do mísy vytřené česnekem, s citem osolil, nepatrně opepřil, přidal vlažné, slupky zbavené, předem ve slupce vařené brambory nakrájené na kostky, zalil bohatě EVOO (bez citronu!!!) a bohatě přebohatě zasypal sekaným petrželovým chrástem (mám obavu že to s paní casinovou sekne až uvidí vybílený záhon s petrželí :-8
Obrovská dobrota to byla a trošku se mi podařilo pozapomenout na mývala (krásná šelma je to), který nám před pár dny vybílil kurník! ;-(;-(;-( Mám ho na fotopasti a video trvalo 2!!!hodiny než se ke slepicím prodral :-(( Slepice až doposledka ani muk...Až v 00:45 jsem cosi slyšel, ale myslel jsem, že se slépkám zdá o kohoutovi...
2. hláška: "Nudíte se, kupte si medvídka mývala" My si za hříšný peníz pořídili sklopec, ale zatím bez užitku 8-(

Jjajajjajaa 6. 5. 2014 09:21
super coool: máš recht ppppppppppppppppppfffffffffffffffrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

super coool 6. 5. 2014 09:20
No teda ty překlepy




Drobek: Jednu chvíli jsou tuhé a pak už jsou tuhé WTF:-)

chocolate:V pohodě neprudíš;-) Já si je rád požvejkám:-D Dělám to tak vždycky:yes: navíc to jsou fakt malé kousky tak že no problémo:-p

spagetka: Já mám prostě špatnou zkušenost se šrimpama, tedy s krevetama. Jednu chvíli jsou ještě tuhé a o vteřinu později už jsou tuhé. Tak se jim vyhýbám. Totéž platí pro chobotnatce, (zjednodušeně) snadno je z nich guma.
No a už vůbec nepoužívám vok, v domácích podmínkách se v něm prostě nedá dosáhnout ta správná vysoká teplota. Odporuje to přírodním zákonům. Plyn z normálního hořáku dodá jen určité množství tepla, které stěny voku stačí vyzářit do prostoru. A tak vokuju v pánvi a jde to dobře.

Drobek: a právě proto já to ještě nevychytala,i když to miluju a dávám si to zatím jen v restauraci nebo u kamarádky. Víš co je zajímavý, dělám přesně podle ní i ze stejných surovin a ... nic noooo, ale může to být i sporákem, každá máme jiný.

chocolate: Naprosto souhlasím, tyhle věci jsou na dobu strašně citlivé. :-!
Trochu víc a je to jako guma z pneumatik.:-((

Jirko, nechci prudit, ale dusit půl hodiny mořské plody je zvrhlost, budeš to mít ve stylu žvejkačky.

Tématické fráze:
jak připravit mořské plody, směs mořské plody recept, recept na mořské plody s těstovinami, mořské plody s těstovinami, mořské plody s rýží, směs mořských plodů, směs mořských plodů recept, mořske plody recept, jak připravit plody moře, směs mořských plodů recepty, morske plody směs, jak vařit mořské plody, recepty z mořských plodu, morske plody s testovinami recept, morske plody na panvi, mořská směs recept, morské plody recepty, plody moře s těstovinami, směs z mořských plodů, jak pripravit smes morskych plodu

Suroviny:
mořské plody, kapie, rajče, cuketa, cibule, česnek, limetka, bazalka čerstvá, zázvor, med, sůl, pepř mletý, olej olivový

Přidat fotografie receptu