Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Roštěná marinovaná v dijonské hořčici

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jan.alois jan.alois

Středně náročný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 712 kJ /
648 kcal
Bílkoviny89,20 g
Tuky17,00 g
Vláknina4,40 g
Cholesterol 180 mg
Sodík 232 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy32,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Roštěnky vezměte a nasekněte na bláně asi 3x. Mírně osolte a opepřete, také jenom přiměřeně. Z obou stran potřete hořčicí a nechejte asi 0,5 hodinky v lednici. Krok 2: Připravte si brambory jak máte rádi: pečené, nebo hranolky a také zámecké jsou k tomu výborné. Ty musíte mít předem vařené. Krok 3: Na pánev nalijte trošku oleje. Zahřejte olej na vysokou teplotu a hned ty roštěnky do něj dejte. 2 minutky z každé strany. Stáhněte oheň, přikryjte pokličkou a ještě 3 minutky nechejte táhnout. Stáhněte z plotny, vypněte hořák a nechejte odpočívat, 5 minutek to stačí. Krok 4: Do výpeku přidejte několik kapek worcesteru. Ty čerstvé zelené fazolky určitě nechejte ve vařící vodě 3 minutky. A vhoďte do studené. Krok 5: Zámecké brambůrky : Uvařené brambory nakrájejte na čtvrtky (osminky) a dejte na pánev, kde se smaží na másle cibulka do sklovata. Prohřejte a přidejte kudrnku. Přihoďte fazolky, aby se také prohřály. Krok 6: Na talíř dejte brambory, navrch položte roštěnku a přidejte ty fazolky. Přelijte tou šťávou co zbyla v pánvi. Několik kousků opepřeného a osoleného rajčete se vedle brambůrků určitě hodí.

Zveřejněno 4. 8. 2012

Poznámka autora jan.alois

Vypadá to složitě, ale je to dobré a rychlé. Pikantní, ale neostré. Dívky, co umí fotit, určitě přidají foto.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Roštěná marinovaná v dijonské hořčici

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j5DW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Roštěná marinovaná v dijonské hořčici

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j5DW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Moc děkuji za recept.... Manžel basnil o roštěnce co mu delala babicka ,tak jsem hledala a nasla Váš recept ..Mam úspěch a ještě jednou děkuji :-K

jéjej - polknu a chválím:yes::-D i foto je dokonalé:yes:

Elize děkuji za pochvalu i za fotečky .
:-D

:yes::yes::-D:-Dkrásně napsané,:yes::yes: také Eliza krásně jídlo nafotila a mě tím velikou chuť přivodila:-K

Honzo.Lojzo:-K, je to báječné papání a já Ti za něj posílám bod (:-O teprve třetí:-/ ) a také pár obrázků, jak to u nás na talíři vypadalo. :-p Dobře se čteš a dobře se i vaříš.:-):yes:

jů to bude mˇˇnamina,:-p:-p já dnes připravila podobné roštěnky do pomalého hrnce;-);-)

Jeníku,tak jsem se konečně dočkala,krásného čteníčka u Tvého receptíku,jen když to čtu,tak se sbíhaj sliny,musí to být dobrotka:-p:-p:-p;-):yes:

rebeka:Ty jsi nejen kuchařka ,ale i veršotepec.:-K

milý Jene, zní to skvěle;-):-p:yes::yes:

Tématické fráze:
roštěná na hořčici, roštěná s hořčicí, roštěná minutka, marinovaná roštěná, roštěná recept, roštěnky na hořčici, hovezi na dijonske horcici, roštěná jako minutka, roštěná s dijonskou hořčicí, dijonská hořčice recept, vysoká roštěná recept, hovězí vysoká roštěná recepty, dijonská hovězí roštěná, dijonská hořčice recepty, roštěná minutka recept, marinovaná cibulka, hovězí s dijonskou hořčicí, roštěná marinovaná, dobrá roštěná, minutka z rostene

Suroviny:
roštěná hovězí, hořčice dijonská, sůl, pepř, olej olivový, fazolky zelené, omáčka worcesterová, brambory, máslo, cibulka, petrželka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu