Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 36 615 kJ / 8 751 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 860,18 g |
Tuky | 580,26 g |
Vláknina | 8,42 g |
Cholesterol | 2,72 g |
Sodík | 32,53 g |
Sůl | 79,70 g |
Sacharidy | 18,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso očistíme a omyjeme.
Krok 2: Nakrájíme na kostky, promícháme se solí a natlačíme do kameninové nádoby tak, aby vzduch neměl k masu přístup. Odložíme na dva dny do chladničky.
Krok 3: Pak maso pomeleme 2x najemno a vložíme do nádoby (velké mísy).
Krok 4: Přidáme zbytek soli (pokud jsme ji nepoužili celou již při solení masa), sanytr, bílý a černý pepř, drcený kmín, mleté nové koření, rozetřený česnek a důkladně promícháme.
Krok 5: Plníme do vyčištěných skopových střívek a párujeme tak, aby jeden pár nevážil více jak 150 g.
Krok 6: Udírnu pořádně vyhřejeme a udíme rychleji, aby povrch párků zaschnul a párky nevytekly.
Krok 7: Před podáváním vaříme mírným varem 8 minut.
Zveřejněno 8. 8. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí párky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g8ml
Moje poznámka
Domácí párky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g8ml
Nejnovější recepty
Brokolicové nočky
Přidáno před 8 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a vejci
Přidáno před 18 hodinami
Moje zelňačka s uzeným masem a pikantní klobásou
Přidáno před 19 hodinami
Sladký chlebík z mrkve a jablka
Přidáno před 20 hodinami
Polévka z červené čočky s krupicovými noky
Přidáno před 20 hodinami
Těstoviny se žampiony
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Luxusní a rychlý makovník: Na vláčný a kyprý moučník je potřeba kvalitní mák, jemnost dodá smetana a bohatší chuť máslo
Pět nejoblíbenějších pomazánek na každý den: Připravte si k rychlé svačině či večeři tuňákovou, avokádovou nebo česnekovou
Švábské kobližky Fasnetsküchle: Tradiční masopustní pečivo musí být dozlatova osmažené a voní skořicí
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šípková omáčka
Neregistrovaný před 3 minutami
Velikonoční dort nepečený
Neregistrovaný před 3 minutami
Chutné vafle
Neregistrovaný před 7 minutami
Bramborový chléb s prefermentem
Neregistrovaný před 12 minutami
Šípková omáčka gratte cul II
Neregistrovaný před 16 minutami
Rajská polévka se špeclemi
zuzi777a před 25 minutami
Kanellbular - skořicové šneky
iveta.kroul před 26 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
lenka.janatkova před 26 minutami
Máslové makovky
Neregistrovaný před 27 minutami
Topinky s pomazánkou z nivy
Neregistrovaný před 30 minutami
Tématické fráze:
výroba domácích párků,
domácí výroba párků,
domácí párky bez uzení,
parky recept,
recept na parky,
výroba párků,
domácí párek,
výroba párků recept,
střívka na párky,
domaci kureci parky,
uzení párků,
recepty na párky,
párky recepty výroba,
jak vyrobit párky,
domaci parek recept,
párky recepty,
recept na výrobu párků,
videnske parky recept,
recept na vídeňské párky,
výroba domácích vídeňských párků
Suroviny:
plecko vepřové,
bůček vepřový,
kýta vepřová,
voda,
střívka skopová,
sůl,
pepř mletý,
pepř bílý mletý,
kmín drcený,
koření nové koření mleté,
česnek
Komentáře (36)