Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kadeřavé karbanátky

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Danca Danca

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 1

4

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 590 kJ /
858 kcal
Bílkoviny42,03 g
Tuky72,15 g
Vláknina0,98 g
Cholesterol 613 mg
Sodík 2,00 g
Sůl4,92 g
Sacharidy10,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Listy kadeřávku povaříme asi 10 minut ve vodě nebo ve vývaru. Krok 2: Zchladlé a okapané je nakrájíme na menší kousky a dáme do mísy. Přidáme vejce a "projedeme" ručním mixérem. Krok 3: Ke směsi přidáme nastrouhaný (nahrubo) sýr, na kostičky nakrájenou slaninku, rozetřený česnek a ochutíme solí a pepřem. přidáme tolik strouhanky, aby z výsledné hmoty šly tvarovat karbanátky. Ideální je, pokud směs můžeme nechat tak hodinku proležet v ledničce. Krok 4: Poté uděláme karbanátky, které obalíme v trojobalu a smažíme na oleji. Krok 5: Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší a salátem, ale výborné jsou i studené s chlebem a hořčicí.

Zveřejněno 12. 8. 2012

Poznámka autorky Danca

Já je smažím v multifunkční MW na program "CRISP", tak je spotřeba tuku mnohem menší, jídlo ho tolik nenasákne a také nedochází přepalování oleje.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kadeřavé karbanátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w2Qg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kadeřavé karbanátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w2Qg

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

No a pak že zdravá strava není chutná.Mám kadeřávek v lednici a zítra si ho dáme.Používám krůtí šlehané maso i trochu sýru.Nemá to chybu.;-):-p

Paráda:-)):-p+:yes:

:-O:-O:-O týý joo:-O:-O na co lidi všechno nepřijdou:-O:-?
velmi zajímavé, jistě dobré a voňavé:-*;-):-K:yes::yes:

Kadeřávek mám na zahradě a stále vymýšlím co s ním a toto je dobrý nápad:yes::yes:Minulý týden jsem přidávala do karbanátků z mletého masa a bylo to taky moc dobré;-):-p

:-K;-):-O:yes:

Jéžiš to je krásný!!! Kadeřávek nemám, snad někde seženu, je to fakt k sežrání!;-)

to může být dobrota:-p:yes::yes:

To stojí za vyzkoušení:-p;-):yes:

My jsme kdysi smažili kadeřávek jako řízky v těstíčku i trojobalu. Tohle bude moc dobré:-p:yes:

Mňam.:-p To může být dobré. Z kadeřavé kapusty jsem ještě nic takového nedělala:-O:yes:

Znám, také je dělám, jen nedávám sýr, ale trochu mletého - nemusí ho být moc. Se sýrem to vypadá zajímavě a jakmile budu mít kadeřávek, tak to zkusím. Z kadeřané kapusty mi chutnají víc, než z klasické. Dávam zasloužený bod. :yes:

Tématické fráze:
kapusta kadeřavá recepty, kapusta kadeřávek recepty, kadeřavá kapusta recepty, kaderava kapusta, kapusta kadeřavá - recepty, kadeřávek v těstíčku, kapusta kadeřavá, karbanatky z kaderavku, kadeřávkové karbanátky, kadeřávek karbanátek, kadeřavá kapusta recept, recepty z kadeřávku, kadeřávek s bramborem, karbanátky z kadeřavé kapusty, kapusta kadeřavá recept, recepty z kaderave kapusty, karbenatky z kaderavku, kapusta kadeřávek, recept kadeřavá kapusta, recept z kadeřávku

Suroviny:
kapusta, vejce, sýr strouhaný, slanina gazdovská, sůl, pepř, česnek, strouhanka, mouka hladká, vejce, strouhanka

Přidat fotografie receptu