Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí uzené v kyselém zelí dušené

Kuřecí uzené kousky dušené s kysaným zelím a podávané s bramborovo-mrkvovým knedlíkem, zdobeným smaženou cibulkou jsou skvělým tipem na víkendový oběd. Kosti a kůže z vykostěných stehen můžete použít na uzený vývar.

Hodnocení receptu je 5,0 (44×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Náročný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 45 min

75 min (30 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 691 kJ /
3 033 kcal
Bílkoviny68,76 g
Tuky184,16 g
Vláknina65,46 g
Cholesterol 753 mg
Sodík 9,25 g
Sůl22,97 g
Sacharidy254,52 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z uzených kuřecích stehen odstraníme kůži a kosti, které vložíme do hrnce se studenou vodou, přidáme v surovinách uvedenou očištěnou zeleninu, bobkový list, kuličky pepře a libeček, mírně osolíme a pod pokličkou od doby varu vaříme cca 45 minut. Po uvaření vývar přecedíme, dle potřeby dochutíme solí a pepřem, vmícháme rozklepnuté vejce a necháme 2 minutky provařit (místo vejce můžeme použít uvařené nudle, kroupy, rýži, nebo brambor). Na talíři posypeme nakrájenou pažitkou. Krok 2: Stehna rozdělíme na větší části, zelí pokud je hodně kyselé lehce propláchneme, jablko oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na větší kostičky. Krok 3: Na drobnější kostičky nakrájíme špek, cibuli a česnek nakrájíme na tenké plátky. Krok 4: Do rozehřátého širšího kastrolu dáme rozpustit připravený špek, který necháme lehce zrůžovět. Poté přidáme cibuli s česnekem, kmín a 3 minuty restujeme. Až začne špek zlátnout přidáme kousky uzených stehen a mírně osmahneme. Přidáme zelí, jablko, promícháme, podlijeme 200 ml vývaru a pod pokličkou na mírném plameni dusíme za občasného promíchání 20 minut. Krok 5: Podáváme s bramborovo-mrkvovým knedlíkem, který si připravíme tak, že na jemném slzičkovém struhadle nastrouháme do větší mísy uvařené brambory a mrkev, přidáme mouku promíchanou s práškem do pečiva, přidáme celé vejce a sůl. Vše v míse rukama důkladně prohněteme, vytvořené těsto vyklopíme na pracovní plochu a rozdělíme na dva díly. Z každého vyválíme váleček a dáme do hrnce s vařící osolenou vodou na 20 minut uvařit.
Hotový knedlík nakrájíme na širší plátky a na talíři ozdobíme na tuku osmaženou pokrájenou cibulkou.

Zveřejněno 13. 8. 2012

Poznámka autorky Anna Kocikova

Takto připravená je velice chutná i vepřová krkovice, nakrájená na plátky, jen doba dušení není 20, ale 35-40minut, podle toho, jak jsou plátky silné(uzený vývar odpadá:-) )

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí uzené v kyselém zelí dušené

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Yr1O

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí uzené v kyselém zelí dušené

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Yr1O

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (49)

Dobrý den. Děkuji za rady a „sypu si popel na hlavu“. Mrzí mě, že jsem dal palec dolů bramborovo-mrkvovému knedlíku, který se mi rozvařil. Tímto se Drahušce omlouvám. Knedlík jsem vařil znovu, pouze jsem přidal trochu škrobu a hlavně jsem použil jiné (žluté) brambory (minule to byly brambory s červenou slupkou). Knedlík se mi povedl a chutnal. :yes: :yes: :yes: :-K

Prpcek: Není potřeba se omlouvat;-)Vždyť i mě se někdy stane,že se mi léty vařené jídlo úplně nepodaří:-8Moc mě těší,že se knedlíky na druhý pokus povedly a chutnaly:yes:Děkuji:-K

Zemiakové cesto treba robiť rýchlo a zemiaky musia byť úplne studené, inak cesto redne...

Uvařeno. Maso se zelím :yes: , ale knedlík stjně jako Cleonka :no: . Mouky jsem dal více. Že by to bylo práškem do pečiva???

Prpcek:
Produkt se dá zmršit lecčím - velikostí mrkve, brambor, vajec (v mém případě to občas bývá vlastní nedostatečností;-) ale můžete vzít cyankáli na to, že tady to není tím, že "...mouka saje víc,nebo míň tekutiny..."

Zobrazit starší odpověď

Zdenka1:Zdeničko,jsem ráda,že jsi čerpala inspiraci z tohoto receptu a že sis jídlo připravila podle svého gusta;-)Děkuji za pochvalu,komentář i hodnocení:-*:-K

Aničko, vyřizuji poděkování celé rodiny za skvělý receptík. Moc jsme si pochutnali:-p:yes:. Trochu jsem si recept upravila podle svého, ale inspiraci jsem čerpala zde, tak plusové body patří Tobě:-K +39

No, přidala jsem tam postupně poměrně dost mouky navíc, ale nevěděla jsem ani jak to těsto má vlastně vypadat a nezdálo se mi že by se to zlepšovalo...spíše mi to připadalo čím dál horší, takže jsem to nakonec zkusila uvařit tak jak to bylo a nevyšlo to :-D Možná se někdy zkusím přiučit u babičky :-)

Cleonka:Děkuji moc za pochvalu a vyzkoušení:-KJen mě mrzí,že to s knedlíkem dopadlo nevalně;-(Ale záleží také na odrůdě brambor.Někdy si vezmou méně a někdy zase více mouky.Toto množství je pouze orientační:-)Protože je to receptík pro začátečníky,tak to v surovinách pro orientaci opravím;-)Jsem ráda,že jsi se svěřila,děkuji Ti:-K

Polévka byla vynikající, zelíčko s uzeným taktéž, ale knedlík jsem teda vyhodila :-( To co se mi uvařilo rozhodně nemělo konzistenci jako bramborový knedlík, spíš to bylo jako nějaká hustší pěna, která držela tvar jen dokud jsem se jí lehce nedotkla vidličkou... holt knedlíky asi budu nadále kupovat :-( Jinak :yes: za výborné jídlo ;-)

Snipa::-))Jéé,Jaroslávku to jsem ráda,že jsi tohleto vyzkoušel;-)Děkuji Ti:-KVeškeré recepty zde uvedené,jsou jen jako"návod"jak na to:-)a každý kuchař/kuchařinka si je pak dle svého dále upravuje:yes:;-)

Děkuji za výborný receptík. Už je navařeno a je to výborné. Dovolil jsem si malou ůpravu a do zeli jsem přidal polévkovou lžíci škrobu rozmíchaného ve vodě. Zdá se mi že má zelí pak takovou lepší konzistenci.

buryna:Za vyzkoušení moc děkuji:-K:-KVývar nutný není,maso a zelí do sebe pustí ty své"chutě";-)Záleží na každém,jak si receptík upraví:-)a já jsem ráda,že jste si pochutnali:-K:yes:

Dneska jsme měli k obědu. Je to opravdu mňamka :yes::-p já jsem vynechala vývar z kostky, podlila jen vodou a myslím, že na škodu to určitě nebylo. bylo to moc dobré. určitě zařadím mezi stálice :yes::-K

Děkuji za komentíky i hodnocení:-):-K:-K
Tome ani nevíš,jak jsi mě potěšil,že jsi podle mého receptíku ukuchtil:-*:-))Moc Ti děkuji i za velice krásné foto Tvé bašty:-KV kombinaci s česnekovou slaninou jste si museli každopádně všichni moc pochutnat:-p:yes:

:-Kto je krásný recept,kdysi jsem dostala uzené stehna kuřecí a vůbec mně nenapadlo,jak bych je zpracovala.Dnes je mi jasné,že se s nimi dají dělat takovéto kouzla:yes::yes:

:-p:yes: mňam, nepohrdla bych:yes:

Tématické fráze:
kysele zeli, kysele zeli recept, uzené kuře na zelí, uzená kuřecí stehna na zelí, uzená stehna na zelí, kyselé zelí recepty, uzená kuřecí stehna se zelím, recept kyselé zelí, dušená kuřecí stehna, kyselý zelí, jak se vaří kyselé zelí, uzene kureci stehna na zeli, uzené na zelí, kuřecí maso na kyselém zelí, dušene kisele zeli, uzené kuřecí stehno na zelí, kureci stehna na kyselem zeli, kuřecí maso na zelí, kisele zeli, uzený knedlík zelí

Suroviny:
stehno kuřecí uzené, špek, zelí kysané, cibule, česnek, jablko, kmín celý, vývar masový, kosti kuřecí, kůže kuřecí, cibule, česnek, mrkev, bobkový list, pepř, libeček, voda, sůl, pepř mletý, vejce, pažitka, brambory, mrkev, mouka polohrubá, kypřící prášek do pečiva, vejce, sůl, cibule, olej

Přidat fotografie receptu