Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lučanský chléb nejen pro diabetiky

Hodnocení receptu je 4,5 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 982 kJ /
2 864 kcal
Bílkoviny84,49 g
Tuky42,98 g
Vláknina57,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 7 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy506,07 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dělám zatím bez pekárny. Krok 2: Takže: Klasicky uděláme kvásek - rozdrobíme droždí,smícháme s troškou dia cukru, malinko zakápneme vodou, přidáme asi 2 lžíce žitné mouky, rozmícháme na kaši a necháme kvasit. Krok 3: Asi po 15 minutách by měl kvásek zdvojnásobit objem, pak smícháme všechny ostatní suché suroviny, doprostřed dáme kvásek, smísíme a vlijeme olej a vodu. Krok 4: Pečlivě vymícháme - já si pomáhám i rukama, až se těsto nechytá mísy (asi 15 minut). Krok 5: Dáme kynout asi na 1 hodinu - během té doby dvakrát těsto vařečkou srazíme, aby lépe kynulo. Krok 6: Rozehřejeme si troubu na 200°C a dáme tam hrnek s vodou. Krok 7: Z vykynutého těsta uděláme oblíbený tvar (veku, bochánek) a dáme do trouby. Krok 8: Peču na horkovzduch 40 minut na 200°C, během pečení několikrát potřu slanou vodou. Po uplynutí doby vypnu teplotu a při zapnutém ventilátoru nechám dojít.

Zveřejněno 5. 10. 2008

Poznámka autorky spagetka

Tenhle chleba u nás jako novinku pro diabetiky peče soukromník,tak jsem vyškemrala recept, on tam ale ještě dává pražené žito, sezam a pohanku.To jsem nezkoušela.Chuťově je výborný i pro necukráře.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lučanský chléb nejen pro diabetiky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6Kz

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lučanský chléb nejen pro diabetiky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6Kz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

:yes::-p+10:yes:na řezu vypadá nádherně:-*:yes:

Dobrý den , já peču doma také chleba, obyčejně v sobotu , nebo v neděli , když začne docházet pečivo a mě se nechce jet do města do marketu . Tady je recept :
4 krajíčky zbytku chleba dám do misky , přidám hrnek a půl vody a když se krajíčky nasáknou propasíruji to přez jemný cedník a nebo rozmiksuji v mixéru na kaši , přidám jedno suché droždí , jednu lžičku cukru , jednu lžičku soli, jednu lžičku kmínu a asi 40 dkg mouky hladké světlé , všechno z lehka propracuji , popřípadě jestli se těsto ještě lepí přidám mouku a pak tuto hmotu dám do pekárny , zapnu na program č. 2 ( zrychlené pečení ) a za dvě hodiny je chlebíček hotový , je dobrý a levný a starý chleba se také spotřeboval , to mě těší , že se nic nevyhodilo . Lze upéct i v troubě , stejný postup jako u chleba pro diabetiky, je chutnější , má lepší kůrku . Při pečení v troubě chleba potírám vodou s octem , dá to ale víc práce . Pekárna jde nastavit i časově a tak je prýma ráno vstávat a mít chleba ještě teplý k snídani .

Dobrou chuť přeje Božena

:-)) ...srdečne vás pozdravujem z Prievidze...konečne som nasiel ako upiecť chleba bez dom.pekárne...a kde to čudo sa dá kúpiť a čo to čudo stojí korún - u nás euro...predom ďakujem za odpoveď - s úctou Rišo:yes: :-S

Tedy,spagetko,klobouk dolů,ten vypadá krásně :-O:-O:-)).Pořád váhám nad pekárnou,jestli koupit nebo ne,jestli se nám to vyplatí když jsme jen dva....nevím...:-)

špagetko, až ho udělám, tak Ti zaručeně řeknu, jestli byly mé ručičky zlaté, nebo "pokakané":-D:-)) a dozvíš se to asi brzy:-)

Peču bez pekárny a ještě chvíli budu, ale myslím, že i ta pekárna i trouba chce zlaté české ručičky;-):yes:

špagetko, já vím a to si teda piš, že to vyzkouším.:-! Pekárnu nemám, tak pokud se to povede, bude to zásluhou mých ručiček a Tvého receptu:-D

Bibi, ale DIA recepty přece neznamenjí, že to není dobré - tady to je prostě jiná mouka, ale udělej a uvidíš ;-):-p

špagetko, ale ten chlebík je vážně krásnej, jen se zakousnout a vůbec by mi bylo jedno, že je DIA. Já se to snad naučím péct díky tomuto tvému. Ta kůrčička jééééjej:-p;-)

Manželovi přímo zakázali bílou mouku, tak se holt učím, ale jde to ;-)

Jani, ale já tyhle mouky normálně používám na všechno, bílé už dobře rok nekupuju :-!

Ladi, ježíííši, kolik je těch mouk tady? To bych asi zacpala celou špajzku s tím, ne? Nebo to je přímo nějaká směs? Zeptám se na to:-O

No tak autor Veroka uveřejňuje podd svým jménem své recepty. Já to objevila u tohoto a i u jiného autora z jiného webu. Prostě dotyčný okopíruje recept a ani se nenamáhá změnit slovosled nebo dát jinou fotku.

Kristova noho,takhle na večer,zase sliny až na kolena:-/:-p

jééé takhle vlažnou patku...to bych hned slupla :-D

Tématické fráze:
diabetické recepty, jidelnicek pro cukrovkare, vaření pro diabetiky, recepty pro cukrovkáře, dia chléb, dia jídelníček, diabetický jídelníček, dia zákusky, jídelníček cukrovkáře, dia chleba, kuchařka pro cukrovkáře, diabeticka kuchařka, diabetická kuchařka on line, diabetický chléb, dia recepty, dia zákusky recepty, jidlo pro cukrovkáře, kváskový chléb recept, chleb bez droždi, diabetické zákusky

Suroviny:
droždí, cukr dia, mouka žitná, mouka chlebová pšeničná, mouka celozrnna pšeničná, mouka špaldová hrubá, sůl, nesolené arašídy, semínka slunečnicová, semínka dýňová, semínka lněná, vločky ovesné, anýz, fenykl, kmín celý, olej olivový, voda

Přidat fotografie receptu