Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fialový zázrak na slanině s parmazánem a krutonky

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Danca Danca

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 988 kJ /
714 kcal
Bílkoviny9,19 g
Tuky65,56 g
Vláknina16,96 g
Cholesterol 35 mg
Sodík 821 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy14,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Fazolky očistíme, opereme a vaříme asi 8 minut v páře. Krok 2: Na pánvi rozpálíme olej, přidáme na kostičky nakrájenou slaninku a chvíli opékáme. Krok 3: Přihodíme plátečky česneku a vzápětí i okapané fazolky. Krok 4: Restujeme na prudším ohni tak, aby se jídlo opékalo, ne dusilo! Krok 5: Když začnou lusky zlátnout,osolíme a opepříme a je hotovo. Krok 6: Na talířích posypeme hoblinkami parmazánu a přidáme několik křupavých krutonků.

Zveřejněno 13. 8. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fialový zázrak na slanině s parmazánem a krutonky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5V2q

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fialový zázrak na slanině s parmazánem a krutonky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5V2q

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

spagetka: Tak experiment vykonán....fialové fazolky jsem nechala přejít varem v octové vodě (na 1 l vody 2 lžíce octa) a ihned získaly barvu zelených vojenských ponožek.... ;-( Takže dámy, tudy cesta nevede. Musíme pátrat dál.

Děvčata, ty fialové jsou chuťově vynikající, chutnají nám víc, než zelené, i když ty máme taky rádi:-). A žluté jsem ještě neměla, ty grilované bych moc ráda vyzkoušela:-p:yes:

:-p:-p:yes::yes::-))

Hella:Jo? žluté fazolky máám :-p:-p:yes::yes:, ty fialové vyzkoušej, mám je taky slíbený ;-)

maris: ano, Pohlreich doporučuje ocet přidat do červeného zelí ihned, pak zůstane červené až do úplného uvaření. Ale fazole jsem takto nezkoušela. Mám je doma, ocet vyzkouším a pak napíšu. ;-) Zatím +8. A ještě přidám zkušenost se žlutými fazolkami: když je syrové ugrilujete, chutnají jako hranolky :yes:

maris: vo výskume vidím svoju budúcnosť.:-D

magdalenka: vidím, že jsi na dobré cestě:-D:-D

magdalenka::-D:-D:-D:yes:

maris: ja má tiež iba zelené...uvarím ich v hypermangáne? Alebo genciánová violeť je pekne fialová...:-))

magdalenka: výzkum je na vás, já nemám ani zelené, natož fialové:-))

maris:ale červené zelí úplne neozelenie...toto bude lilavá potvora. Budem sledovať výsledky výskumu v tomto recepte určite...:-D

Hella: děkuji za fotku, já jsem zasyrova nestihla vyfotit:-K:-)

maris: taky mě to napadlo, ale ještě jsem to nevyzkoušela, musím počkat, až dozrají další fazolky:-)

Hella: když se vaří červené zelí, tak taky ztratí barvu a když se potom přidá ocet, zase krásně zčervená, třeba by to taky pomohlo :-)

Recept se mi líbí:yes:+

Tématické fráze:
krutonky z rohlíků, fialove fazolky, fialové fazolové lusky, fazolky fialové, fialové fazolky recepty, jak se dělá fialová barva, fialové fazole, fazolové lusky fialové, krutonky, fazolové lusky se slaninou pohlreich, fialove lusky, fazolky polraich, opecene krutonky, opečené krutony, jak udelat fialovou barvu, fialové fazolové lusky recepty, fialove fazole recepty, fialové fazole recept, krutony z rohlíků, fazolové lusky pohlreich

Suroviny:
lusky fazolové, olej, slanina uzená, česnek, sůl, pepř, parmazán, krutony

Přidat fotografie receptu