Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřový Hot Guláš

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Tom Beyk Tom Beyk

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 342 kJ /
3 189 kcal
Bílkoviny230,05 g
Tuky163,25 g
Vláknina50,92 g
Cholesterol 720 mg
Sodík 7,09 g
Sůl17,20 g
Sacharidy172,54 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na větší kostky (~4cm), dáme do misky a promísíme se škrobem - maso pak nepustí šťávu a bude krásně křehké, jinak je jak smrkové špalíky! :-). Krok 2: Špek nakrájíme na drobné kousky a dáme na olej do širokého kastrolu s nepřilnnavou úpravou vysmažit. Krok 3: Vložíme maso, dáme hořák naplno a smažíme, dokud nezačnou kraje zlátnout, tj. ~ 10 minut. Krok 4: Poté odstavíme z hořáku a maso vyjmeme děravou lžící zpět do misky. Krok 5: Vrátíme kastrol na hořák, vložíme na tenko pokrájené cibule s kmínem a osmahnem trochu do hněda. Přidáme mletou papriku, mícháme, počítáme zvolna do pěti a ihned zalijeme šálkem vroucí vody - pozor pěkně to vypění! Krok 6: Vložíme zpět maso, podlijeme pivem, vložíme bujon, opepříme a zvolna dusíme. Krok 7: Každych 10 minut mícháme a podléváme aby maso bylo do 1/2 ponořené. Krok 8: Po vypotřebování piva podléváme vodou. Asi po 40 minutách přidáme pokrájené papriky a kocí rohy, dusíme do doby než vařečkou přepůlíme jeden z kousků masa. Krok 9: Potom přidáme mix rajčat a česneku, zalijeme záklechtkou s potřebným množstvím vody, povaříme 15 minut, přidáme rozemnutou majoránku, případně dosolíme a doostříme čili omáčkou. Necháme vypnuté zakryté 10 minut dojít (někdy taky ne).

Zveřejněno 17. 8. 2012

Poznámka autora Tom Beyk

Vím, že je tady gulášů 3 habaděje a 7 přehršlí ale zlákalo mě dát sem taky moji technologii :-).

V kastrolu bez nepřiln. úpravy se škrob trochu připaluje.

Ideální je širší kastrol aby maso bylo vždy v jedné vrstvě - lépe se restuje.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový Hot Guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Xqy8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový Hot Guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Xqy8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (9)

Takovej ostrej gulášek musí být jedna báseň:-*Já bych si tak dala:-p Recept si tisknu a líbí se mi tam ta rajčatovo-česneková směs;-):yes:

:-p:yes::yes:

Díky za bodíky.:-)

Tom Beyk: pěknej gulášek, dělám ho podobně, ale bez těch ostrých věcí-ty u nás moc nejedou;-)a máš ode mne 5.bod:yes:

Jana Remkova:
Jak píše Anna, na to množství je to málo. A ještě - protože, jak všichni víme, je guláš druhý a třetí den nejlepší, tak mám zkušenost, že zahuštěný jen škrobem potom řídne:-?. Opravdu se mi to stalo.:-//
Jinak ten mich mash je super, už se těším jak to dám na pizzu.

Guláše u nás frčí, tenhle bude taky fajn:yes:

Anna Kocikova: jasně, asi jo, já vycházím z toho, že zahušťuji minimálně, to už musí každý podle sebe;-)

Tahle bašta vypadá moc dobře:-p+3:yes::yes:
Jani toho solamylu tam je jen 1 polévková lžíce.Na kilo masa to na zahuštění nestačí:-)

Hned jsem si říkala, že to tam vidím!!:-)) Dobrá věc, že?:-)) Já jsem včera neměla česnek a tak jsem si tím potřela kuřecí řízky a obalila v bílku a ořechách. Super věc! Jinak, guláše miluji!!:-p. Jen si myslím, že když už tam máš solamyl, netřeba mouku, solamyl zahustí dost, ne??

Tématické fráze:
vepřový guláš, zahuštění guláše škrobem, čím zahustit vepřový guláš, vepřový guláš recept, recepty z habaděje, super guláš, rajcatovo cesnekova smes, konzervace kozích rohů, super vepřový guláš, vepřový guláš 100 porcí, kozí gulaš, guláš se škrobem, kozí guláš recept, vepřový guláš 20 porcí, clm zahustit veprovy gulas, vepřový guláš 40 porci, jak zahustit vepřový guláš, zahuštění vepřového guláše, cim se da zahustit veprovy guláš, vepřový guláš trochu jinak

Suroviny:
plecko, slanina uzená, cibule, paprika čerstvá červená, paprika kozí roh, rajče, česnek, sůl, pivo černé, bujón zeleninový, maggi, solamyl, paprika sušená sladká, mouka hladká, voda, kmín celý, pepř, sůl, olej, omáčka chilli

Přidat fotografie receptu