Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tykvový salát s vejci

Hodnocení receptu je 4,8 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie889 kJ /
212 kcal
Bílkoviny6,60 g
Tuky1,20 g
Vláknina18,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy36,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Tekvicu ošúpeme, vydlabeme a pokrájame na menšie kúsky, uvaríme v slanej vode - na skus. Scedíme a vychladíme. Krok 2: Cibuľu pokrájame na céčka, papriku na menšie kúsky, uvarené vajcia tak isto. Krok 3: Zmiešame vychladnutú tekvicu s cibuľou, paprikou, vajcami, posypeme posekaným kôprom, zalejeme smotanou, do ktorej sme dali soľ, citrón, korenie a štipku práškového cukru. Opatrne premiešame, necháme odstáť.

Zveřejněno 17. 8. 2012

Poznámka autora magdalenka

Podávame vychladené s pečivom.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tykvový salát s vejci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j5EY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tykvový salát s vejci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j5EY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (19)

Klara::-D zaujímavé využitie...

magdalenka: Mrazenú. Pri zápaloch, veľakrát ortopéd naordinuje dávať na koleno lad a táto tekvica v sáčku, keď sa troku mierne rozpustí, dá sa naformovať na koleno. Obyčajne sa dáva viackrát denne na cca 10 min., potom tú tekvicu tak ohnutú dám do mrazničky a následne ju môžem priložiť bez rozpustenia.

tento salaátek by frčel i u nás doma. Moc pěkný recept, nevím co mám dělat dřív:-! Vy jste všechny tak super kuchařinky šikovné + bodík:-p:-p:yes::yes::-K:-))

rebeka: tie oranžové tekvice, alebo hokkaido som nazvala tvojimi...ja ich mám najradšej beztak pečené, baštím ich celú jeseň...

magdalenka: z ktorých mojich:-O:-? co, kde:-?:-? koho jste potkali, co vám to nalhali:-8:-?:-D:-D:-D:-D:-D

Klara: nesolím, nevymadžgávam, škoda zdravých vecí sa zbavovať...
A teraz som mimo - čo dávať na kolená??Mrazenú tekvicu, alebo čerstvú? Proti bolesti, či? :-O

rebeka:Keď je mrňavá, tak radšej polievku

rebeka: z tých "tvojich" tu mám tiež recepisy...aj na šalát, napr., aj všeličo...:-K

magdalenka:Magduška, ja ju zvyknem trochu osoliť, nechať vypotiť a vymačgané /nie na sucho:-D/ dávkujem do sáčkov. Kto má problémy s kolenami,môže si ich prikladať na kolená, veľmi ľahko sa formujú

nofrona::-//:-// ty máš taky všechno.. už mě neštvi:-S:-8:-D:-D:-D:-D:-D;-):-K

Klara:hmm.. tak co.. upéct nebo polévku:-? mám jenom jednu.. docela mrňavou:-8:-D

Magduška, prepáč:-8:-)

rebeka: Rebeka, z hokaido je výborná polievka a keďju za surova pokrájaš na obdĺžniky, alebo trojuholníky, dáš na plech a v trúbe pri 180°C upečieš, sú fantastické:-p:-p:-p dobrú chuť:yes::yes:

AniCiz: tekvicu ošúpem, vydlabem a nastrúham na slzičkovom strúhadle, dám do sáčku a zamrazím. V zime varím omáčku z nej. Chuťovo ako z čerstvej.
Všetkým vďaka za body.

rebeka:A já máááám

Magdi krásný recept:yes:+

Magdalenka :yes: Niet nad poctivú klasickú tekvicu :yes::-D Výborný recept :-D;-)

krása, Magduška:-K:-K;-):-):yes: ale takúto tekvicu tu nemamo:-//, ale koupila jsem Hokkaidoooo:-D:-D:-D poprvé.. a vůbec nevím, proč a co s ní teď:-8:-D:-D:-D

Tématické fráze:
resept na kusky z vejicem, salát ze syrové hokaido, tykvový salát, salát s vejcem, salát ze syrové dýně hokaido recept

Suroviny:
tykev, cibule bílá, paprika, sůl, citron, cukr,

Přidat fotografie receptu