Závin s rybízem na tvarohu
Když se řekne závin nebo štrúdl, vybaví si každý automaticky vůni a chuť jablky a skořicí plněné těsto. V tomto receptu však listové těsto plníme tvarohovou nádivkou, kterou doplní kyselkavý rybíz. Velká konkurence jablečné klasice.
Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 624 kJ / 1 344 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,54 g |
Tuky | 31,48 g |
Vláknina | 27,80 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 422 mg |
Sůl | 0,84 g |
Sacharidy | 210,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Čerstvý tvaroh v kostkách dáme do mísy, rozklepneme do něj tři celá vejce, moučkový cukr a dva sáčky vanilkového pudinku v prášku. Vše důkladně smícháme.
Krok 2: Chlazená listová těsta ve tvaru plátu rozmotáme a ponecháme je na pečicích papírech rozloženy. Potřeme rozkvedlaným syrovým vejcem celou plochu těsta.
Krok 3: Lehce posypeme jemně mletou strouhankou a na oba pláty těsta stejným dílem navrstvíme tvarohovou směs.
Krok 4: Na tvarohovou směs naklademe bohatě čerstvý nebo mražený rybíz (mražený necháme po rozpuštění velmi dobře okapat).
Krok 5: Kratší konce těsta kousek přeložíme a poté za pomoci pečicího papíru smotáme a lehce utahujeme do tvaru závinu. Přeneseme i s pečicím papírem na připravený plech.
Krok 6: Rozkvedlaným vejcem potřeme obě nohavice závinu po celém povrchu a propícháme je na povrchu vidličkou.
Krok 7: Pečeme dozlatova dle typu trouby kolem 40 minut.
Zveřejněno 17. 8. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Závin s rybízem na tvarohu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lXJ7
Moje poznámka
Závin s rybízem na tvarohu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lXJ7
Nejnovější recepty
Bramborové placky s jitrničkou
Přidáno před 2 hodinami
Bramborové placky plněné brynzou
Přidáno před 2 hodinami
Bramborové krokety jako chuťovky
Přidáno před 3 hodinami
Smažený bramborový knedlík v těstíčku
Přidáno před 3 hodinami
Babiččiny bramborové klobásky
Přidáno před 3 hodinami
Avokádová omeleta bez mouky (vhodné pro diabetiky typu 2)
Přidáno před 3 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchaný hrnečkový perník
Neregistrovaný před 8 minutami
Bramborové placky plněné brynzou
Neregistrovaný před 9 minutami
Domácí vánočka
Katerinaprecechtelova před 13 minutami
Hraběnčiny výborné řezy
Neregistrovaný před 20 minutami
Croissanty s Nutellou
Neregistrovaný před 25 minutami
Hrnková jablečná buchta s tvarohem
Neregistrovaný před 25 minutami
Zapečený hermelínový chleba z horkovzdušné fritézy
Neregistrovaný před 29 minutami
Domácí sušené maso - jerky
Neregistrovaný před 33 minutami
Přírodní krkovička
Neregistrovaný před 46 minutami
Jáhelník s tvarohem a ovocem
Neregistrovaný před 52 minutami
Tématické fráze:
listové těsto s rybízem,
rybízový závin,
štrůdl s rybízem,
závin s tvarohem,
štrudl s tvarohem a rybízem,
tvarohovo rybízový závin z listového těsta,
tvaroh s rybízem,
listové těsto rybíz,
zavin s tvarohem a rybizem,
listové těsto tvaroh rybíz,
listove testo z tvarohem a rybizem,
buchta tvaroh rybiz listove těsto,
tvarohovo rybízový závi,
tvaroh a rybiz,
tvaroh v kostce,
závin z listového těsta s rybízem,
červený rybíz listové těsto recepty,
listové těsto červený rybíz kombinace,
tvaroh do závinu,
nej recepty z listového těsta
Suroviny:
těsto listové,
tvaroh kostka,
pudink vanilkový,
rybíz,
cukr moučkový,
vejce,
strouhanka,
vejce
Komentáře (16)