Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená treska na špenátovém hnízdě

Součástí zdravého a vyváženého jídelníčku by měli být ryby, které jsou opravdu bohaté na spoustu prospěšných látek pro náš organismus. Chuť tresčího masa skvěle podtrhne špenát, vonící po česneku.

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Středně náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 421 kJ /
2 252 kcal
Bílkoviny133,50 g
Tuky169,30 g
Vláknina23,26 g
Cholesterol 502 mg
Sodík 2,65 g
Sůl7,11 g
Sacharidy39,59 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli i česnek (medvědí česnek) oloupeme a nasekáme nadrobno. Krok 2: Špenátové listy přebereme, očistíme, spaříme ve vroucí vodě a necháme okapat. Krok 3: Na hlubší pánvi rozpálíme dvě lžíce olivového oleje a necháme na něm zesklovatět cibulku. Krok 4: Přisypeme česnek a vše krátce orestujeme. Přidáme smetanu, ochutíme solí a pepřem a na mírném plameni vaříme, dokud smetana nezhoustne. Přidáme spařený špenát a odstavíme z plotýnky. Krok 5: Rybu omyjeme, osušíme a nakrájíme na porce, které pak osolíme, pokapeme šťávou z citrónu a opepříme. Krok 6: V pánvi rozehřejeme olej s máslem a filety z tresky opečeme dozlatova. Krok 7: Slaninu nakrájíme na menší nudličky, dáme je na pánev a orestujeme jen tak bez tuku, až zesklovatí a hezky křupe. Krok 8: Na talíře rozdělíme špenát, přidáme opečenou tresku a posypeme slaninou a podáváme.

TIP: Špenát na pánvi - rady a tipy

Zveřejněno 21. 8. 2012

Poznámka autorky varilamyskakas…

Výborná kombinace je z úhoře, ale bohužel není, tak jsem jen improvizovala, co jsem měla doma. Ale i tak je to chutné.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená treska na špenátovém hnízdě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rBJW

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená treska na špenátovém hnízdě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rBJW

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Krásný recept :-8 až příště koupím tresku, už vím, jak ji připravím <3

U nás byl opět mangold místo špenátu :-8 Ale musím říct, že nám opravdu chutnalo ;-)
Určitě brzy zopakuji. Ryby kupujeme poměrně často, takže děkuji za další inspiraci :yes:

Díky všem kuchařinkám:-K

krásný recept, Ivuš posílám Ti velikého bodíka, foto luxus:-O:-p:-p:yes::yes::-))

Tak to je nádhera:-*:yes::yes:
Já rybky miluju, už se těším na víkend, bude makrelka;-)
Posílám zasloužený bod:yes::yes:

Krásný receptík:-p:-p:yes:

rebeka::-)):-D

1974andrea: ano, to je kopr:-K;-):-))

moc pěkná rybička:-p;-):yes::-K ale má jednu vadu:-// nedoplula až ke mě;-(:-8:-D:-D:-D

Jana Remkova:Jani, to je kopr, ne?;-)

Jana Remkova: Jani, to je kopr;-);-)

Hezkééé a rybka!! Hmmm, Ivo, co to máš kolem té ryby? To je rozmarýn? Nebo asparagus?:-D:-D Jinak bod, jako hrom!!:yes:

Pěkně připravená rybka:yes::yes:+1

Tématické fráze:
treska recept, pečena treska, pečená treska recepty, losos na špenátovém hnízdě, treska se špenátem, treska na pánvi, treska tmava se spenatem recept, treska recepty, treska tmavá se špenátem, treska ze špenátem, pečená treska recept, treska tmavá filet recepty špenát, pečená treska a špenát, spenatove hnízda recept, treska na listovém špenátu, treska pečená na vode, nudle s treskou a špenátem, pečená ryba se špenátem, pečená treska se špenátem, treska se smetanou a špenátem

Suroviny:
česnek, špenát listový, olej olivový, smetana na vaření, sůl, pepř mletý, treska, cibule, slanina anglická, citron

Přidat fotografie receptu