Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Segedínský guláš V.

Hodnocení receptu je 4,3 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

clupmi clupmi

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 018 kJ /
721 kcal
Bílkoviny77,96 g
Tuky41,69 g
Vláknina4,25 g
Cholesterol 182 mg
Sodík 547 mg
Sůl1,29 g
Sacharidy7,66 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na kostky a vetřeme do něj sůl, pepř a kmín. Krok 2: Nakrájenou cibuli orestujeme do zlatohněda na oleji. Krok 3: Přidáme maso a necháme ze všech stran zatáhnout. Pak zasypeme paprikou chvíli orestujeme a zalijeme horkou vodou. Vaříme do změknutí masa. Mezitím si provaříme zelí z plechovky spolu s "divokým" kořením. Krok 4: Uvařené a scezené zelí přeneseme k masu. Zahustíme jíškou a dochutíme. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu.

Zveřejněno 21. 8. 2012

Poznámka autora clupmi

Tajemství tohoto chutného guláše je v jeho řádném vychucení veškerým uvedeným kořením, použitím masa s odpovídajícím množstvím tuku a použitím dobrého kyselého zelí..

http://clupmi.blog.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Segedínský guláš V.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kz0J

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Segedínský guláš V.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kz0J

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

Prosím, čo je " vepřový minutkový bok"? Normálny obyčajný bôčik asi nie? Vďaka!

Ať se dívám, jak se dívám, obrázek segedín moc nepřipomíná, alespoň podle obecně zažitých zvyklostí. To, co má být zelí, vypadá spíš jako nastrouhaná kedlubna, barvu to také nemá a dvě smetany by v tom jídle vypadaly také jinak. Zdá se mi, jakoby autor použil fotku jiného receptu. Vůbec mi recepty autora připomínají hospodskou stravu minulého století v tom horším slova smyslu. Samá náhražka, žádné pomazlení se surovinami byť i kvalitními.

Marynka: Všechny mé fotografie jsou autentické, jen focené jinou technikou a za rozdílných světelných podmínek. Segedýn a jiné guláše jsou typická "hospodská" jídla. Stejně tak můžete kritizovat Moravského vrabce, Španělské ptáčky, svíčkovou, smažený sýr a pod. Tak do hospod nechoďte a dejte si něco v KFC, McDonalďs nebo v jiném Fast Foodu. <3
http://www.miric.cz

Leckdo mi vyčítá, že své výtvory nefotím. Jak je však vidět, někdy je lepší fotku ani nepřidat. A co se týká vegety, polévkového koření, hotové jíšky a haldy koření? V tom se můj názor na přípravu segedínu opravdu různí, i když netvrdím, že v jednoduchosti je krása za každou cenu. Tady však kvalitní maso a zelí, dobrá paprika (koření), dostatečné množství kysané smetany, vychytaný postup při přípravě jídla a zkušený kuchař bohatě postačí! ;-)

casino: Máte pravdu, položme si otázku, co znamená slovo AUTENTICKÝ. Záleží však nejen na přídavném, ale také na podstatném jménu: autentický SEGEDÍNSKÝ GULÁŠ je opravdu něco jiného než autentický BLAF! ;-)

Zobrazit 8 starších odpovědí

janek53: Jak je vidět, názory se různí, a to je dobře:yes:

Bez komentáře:-((:no:

No, ono se brojí proti masoxům a různým ochucovadlům, dnešní trend je prý vaření bez - ale prostě nemám čas si doma připravovat masový vývar nebo zeleninový a dále ho používat, navíc vařím už hodně dlouho a od babičky jsem se naučila používat mimo běžného koření, vegetu a masox. Některá jídla tato dochucovadla nepotřebují, tak je tam necpu, ale do některých mi prostě chuťově ladí - asi to mám už tak nastavené, takže do segedýnu sice nedávám vegetu ani maggi, ale dávám vždy kostku masoxu, stejně jako do guláše apod. Vegetu zase do polévek.
A protože shodou okolností mám v pomaláči segedýn (s klobáskou, vepřovým a hovězím masem a kyselým zelím), mám tam mimo papriky a pepře také kostku masoxu. Už se na něj těším a za recept posílám bod.:yes:

:yes:Segeďák bych si dala:-p, já ho nevařím, manžel ho nemá rád:-(

... každý vaří, tak jak to má rád a z toho co mu chutná. :yes::yes::yes:

clupmi:Vegeta original Složení: jedlá sůl max. 58 %, látka zvýrazňující chuť a vůni (glutaman sodný, inosian sodný a guanylan sodný), sušená zelenina 15, 5 % (karotka, petržel, cibule, pastinák, celer, libeček, česnek), cukr, přírodní zeleninové aroma (obsahuje lepek), glukóza, barvivo riboflavin, protihrudkující látka (fosforečnan vápenatý). Může obsahovat stopy sezamu a hořčice.
Masox Složení kostky: jedlá sůl, sojový hydrolyzát, rostlinný tuk, látky zvýrazňující chuť (E621, E627, E631), škrob bramborový, aroma bujónové a hovězí, masový výtažek 1 %, sušené hovězí maso 1,4 % (obsahuje sušený vaječný bílek, lepek), cukr, kukuřičný škrob maltodextrin, barvivo E 150d, sušená petrželová nať, sojová omáčka - obsahuje sóju (sójový hyrdolyzát, ocet, rostlinný tuk, aromata (octové, vinné, houbové, estragon), bílé víno, povidla švestková, kvasnicový výtažek, výtažek chilli, směs koření, česnekový výtažek), extrakt pepř a kmín, emulgátor E 471, regulátor kyselosti kyselina citrónová, celerový a cibulový extrakt. Může obsahovat stopy mléka, lupiny.
Takže v Masoxu je 2,4% masového výtažku.
NEMÁM NIC proti rozumnému používání dochucovadel nebo masoxů, ale přírodní Masox ani Vegeta opravdu není;-).

tejaja: Možná jsem to špatně napsal.Bylo to tekuté ochucovadlo KLASIK do polévek, omáček, gulášů od Vitany (jen tak mimochodem neobsahuje žádné Éčka). Nedával jsem tam toho kýbl. Já osobně se bez tohoto "koření" vyrobeného z koňských kopyt doma neobejdu. Vím, že je spousta lidí, kteří ho nemůžou ani cítit.

chocolate: Vegeta se kdysi vozila z Jugoslávie jako "Dodatek do jelima" a byla velmi ceněna. Je to jen sušená zelenina a sůl. Bujón nebo Masox je v podstatě zahuštěný, koncentrovaný hovězí nebo drůbeží vývar. A Hotová jíška není také nic umělého, ale jen denaturovaný nativní škrob, který lépe hydratuje a nemusí se 1/2 hodiny vařit.

Frantiska: Hotová restaurační jídla miluji a mnohdy se to doma tak dobré uvařit nepodaří.
http://clupmi.blog.cz

to aby vas nezmatlo, ze jidlo doma chutna jinak, nez hotovky ve vetsine restauraci :))))

Taky souhlasím, že těch umělotin je tam zbytečně moc.

tejaja:Souhlasím.
Ta vegeta a maggi mi přijdou zbytečné, pak chutnají všechna jídla stejně.Cibule, maso, zelí a koření udělají perfektní šťávu samo o sobě.Nechci být nějak kousavá, dochucovadla neodsuzuji, ale nějak nechápu smysl domácího vaření s kostkou, maggi, vegetou a umělou jíškou, pokud je vše použito v jednom jídle.

Segedinák je výborná vec, len prečo tie "umelé" príchute? :-)) Bez nich by bol ten guláš ešte lepší :yes:;-)

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
segedínský guláš s klobásou, segedínský guláš z hovězího masa, segedínský guláš z vepřového boku, segedínský guláš vepřový bok, segedínský guláš ze sterilovaného zelí, segedínský guláš top recepty, segedínský guláš, segedínský guláš s klobásy, segedinák, originál segedínský guláš, segedínský guláš bez lepku, segedinsky gulas recept, segedínský guláš hovězí, vareni segedinsky gulas colombo 65, segedínský guláš s klobásou, segedínský guláš s veproveho boku, segedínský guláš s hovězím masem, segedínský guláš original, guláš ze sterilovaného zelí, segedínský guláš ze sterilovaného

Suroviny:
krkovice s kostí, cibule, zelí sterilované, paprika sušená sladká, sůl, pepř, kmín drcený, masox, vegeta, maggi, jíška tmavá hotová, smetana zakysaná, voda, bobkový list, koření nové koření, pepř celý

Přidat fotografie receptu