Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cukety, papriky a masové koule v rajské omáčce se smetanou v PH

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 260 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 240 min

260 min (20 min příprava + 240 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 310 kJ /
1 508 kcal
Bílkoviny120,74 g
Tuky75,96 g
Vláknina18,57 g
Cholesterol 734 mg
Sodík 448 mg
Sůl0,86 g
Sacharidy80,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cukety a papriky vydlabeme na plnění. Mleté maso prosolíme a zakapeme smetanou. Krok 2: Přidáme vše ostatní. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno, česnek oloupeme a prolisujeme, cuketové vnitřky nasekáme najemno (nebo nastrouháme), zamícháme vajíčko a nakonec zasypeme strouhankou tolik, aby byla směs správná na plnění. Krok 3: Naplníme cukety, papriky a uděláme samotné 2 koule jen z masa. Krok 4: Naskládáme do pomalého hrnce, přidáme vše rajčatový protlak, rajský džus, skořici, tymián, pepř, bobkové listy, cibuli, česnek a šťávu z citronu. Krok 5: Zalijeme vodou, aby byly lusky, cukety i masové koule těsně ponořené. Krok 6: Pomalý hrnec si nastavíme na Low a vaříme 3 hodiny. Poté omáčku zalijeme smetanou do které zašleháme mouku a necháme vařit ještě 1 hodinu (celkem 4 hod). Krok 7: Po uvaření můžeme zregulovat chutě, jak máme rádi, přisolit, přidat cukr, přikyselit šťávou z citronu ap. Nemusela jsem vůbec dolaďovat, bylo to přesně jak máme rádi.

TIP: Vaření v pomalém hrnci

Zveřejněno 22. 8. 2012

Poznámka autorky Bibinka

Poprvé jsem celá zvědavá vařila v novém PH, tak jsem si vybrala takový recept a byla jsem nadšená, spokojená a móc jsme si pochutnali tak, že jsme si přidali obá! Příloha byly kolínka a knedlíky-kdo co chtěl.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cukety, papriky a masové koule v rajské omáčce se smetanou v PH

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MNMR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cukety, papriky a masové koule v rajské omáčce se smetanou v PH

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MNMR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (36)

Uvařené bez pomalého hrnce a tedy s dávkou improvizace:)

:-p:-p:yes::yes:

Kadlik: Karlíku, jsem ráda, že jsi to zkusil a že chutnalo to jsi mě potěšil;-):yes:

Inspirovaly mne ty naplněné cukety, tak jsem to zkusil. A ten vydlabaný vnitřek pokrájel na plech, vedle plněných cuket, a pekl spolu! Velice zajímavé, a velice chutné!:yes:

Dana61::-Dto bude tím vedrem.....;-):-))

Bibi - no paráda:yes::-D plněné papriky a jenom koule jsem dělala v sobotu, ale jelikož nemám pomalý hrnec (jenom já začínám být nějaká pomalejší) vrazila jsem tradičně do pekáče a do trouby:-D

:-p;-):yes:

Bibinka:Jani, mouku ne, ale že ke Tvému receptíku "motám" cukroví a rum ;-):-):-K

yanull:Janulko, co bych ti měla promíjet;-) jako že používáš polohrubou mouku:-?:-D snad ne, já ti řeknu upřímně, že kde to jde a můžu si vybrat, tak také raději polohrubou;-):yes:

chocolate:Ještě, že nemáme pejska, ten by se tu uštěkal;-). K té polohrubé mouce jsem přišla zcela náhodou, jednou mi došla hladká a od té doby nedělám jinak. I do všech těst, zejména na cukroví, kam se dává jen hladká mouka, záměrně cca 2 lžíce vyměním za výběrku, zdá se mi to pak takové křehčí, i když používám ještě jako "křehčidlo" rum, ale to je zase jiná kapitola a do jiné kategorie, snad mi Bibinka promine ;-):-K

pěkný rcp:-p:-p:yes::yes::-))

Bibinka:Takhle pomalila hovězí vývar přes noc kamarádka a jezevčík jí od tří hodin ráno štěkal na hrnec tak, že by vzbudil i mrtvého.

:-D:-)):-D;-):yes:chocolate:

Bibinka:To si pošmáknete, vývar je v PH bezkonkurenční.Jen nepouštěj do kuchyně pidíčky, ať se z té vůně nezblázní;-).

chocolate:chocolate, jj, to je mi jasný, já to zkrátila opravdu díky tomu mletému masu časově pokrátila a teď budu normální celá masa dělat na 6 hodin;-) Na tu polévku jak jsi psala se těším-zítra pojedeme nakoupit, tak hned masko zakoupím;-):-D

Bibinka: asi to na mleté stačilo, ale až budeš pomalit maso, musíš delší dobu, jak píše chocolate.;-):-)

Bibinka:Bibi, na low se pomalí min 6 hod pokud děláš kuřecí kousky bez kosti, 8-10 hod pokud děláš vepřové či hovězí nebo vývar.Na high je doba pomalení cca 4 hodinky.
Ale ani já si toho nevšimla v rcp:-8.

maris: Maris, to není překlep, tak jsem to dělala-na LOW je to ještě levnější a čas jsem si nastavila já sama, po 4 hodinách vzhledem k mletému masu jsem PH ukončila a nemělo to chybu. Bylo to poprvé o jsem ho použila, tak musím vychytávat a vařit taky na noc.....;-)

yanull:no vidíš, tak příště zkusím polohrubou;-);-)a vše najednou jsem dala proto, protože kámoš makal v noci:-D:-D:-D

maris: mňa to isté napadlo, že ide o "preklep", zámenu high a low...

Bibinka: Bibi, jsem trochu zmatená - já na LOW pomalím 8-10 hodin / většinou přes noc /a 3-4 hodiny je to na HIGH. Ale mám jiný PH, tak to bude asi tím. :-)

yanull:Jani, přesně tak to dělávala moje jihočeská babička u běžného zahušťování, namočila si polohrubou mouku, i jíšku dělávala z polohrubé.
Na Moravě jsem to nikdy neviděla, naopak se mi všichni diví;-).

Severinka:Sevi, já dávám mouku až později, ale hned jak nakrmím PH, tak si ji namočím v misce. PH pomalí, mouka bobtná, osvědčila se mi velmi polohrubá výběrová, výsledek je výborný, nikdy žádné hrudky a zahuštěno dokonale, tak jak má být, v polohrubé obaluji i žampiony, cukety, ryby, maso, přijde mi, že to jde lépe než s hladkou a nenaplácá se té mouky na to tolik :-p:-)

Severinka:jj, to jsem taky četla a ta kuchařka tam taky byla, ale byla jsem zvědavá jak to funguje, když se to otevře při vaření;-)

Otíku, proto jsem udělala po dvou koulích, 2 cuket a 2 paprik. Můj manžel ty obaly také nemusí, tak má koule.....:-D

Mňam.:yes: Já dávám přednost masu v paprice a zbytek rodiny bez tedy jen masové koule. Mohl bych to 3 x do měsíce, ale do mletého masa dávám uvařenou rýži a někdy i v poměru 1:1. Tisíc lidí 1000 chutí ;-)

No vidíš Bibi a už jsi taky chycená drápkem, tak jako všichni co máme pomaláč;-);-)já jsem k němu dostala i tištěnou kuchařku a tam jsem vyčetla, že když se dělá nějaká omajda, tak se přímo dá i mouka a po uvaření je to už tak akorát;-);-)2-3 lžíce hl. mouky a 2 deci tekutiny;-);-)

Bibinka:A počkej až založíš na vývar, ten je z PH vůbec nejlepší;-).

chocolate:jsem nadšená-to je úplně jiná a lepší chuť:yes: Já jsem ti ty 4 hodiny byla jak malý dítě:-Djak jsem se těšila na výsledek a ten předčil to, co jsem jen tušila;-):yes:

Bibinka::-Dkdybys jen tušila, kolikrát já doplňuji suroviny...
A co PH, spokojenost, viď?

chocolate: Chocolate, já ti musím poděkovat, že jsi to o tom bobkáči nasala, já na něj zapomněla;-)tak je doplněn-byly 3 a jeden je dokonce na fotce na těstovinách;-):-D

Tématické fráze:
cuketová omáčka se smetanou, masové koule v rajské, rajská omáčka se smetanou, co k rajské omáčce, masové koule s ryži, masové koule do rajské, masové koule v omačce, koule v rajské, rajská omáčka z rajčatového džusu, cuketové koule, masové koule k rajské, cukety a papriky, ph papriky, papriky v rajské, koule do rajské, rajská omáčka a masové koule, rajská omáčka s plněnými paprikami, plněné papriky v pomalém hrnci, co k rajské, recept rajská omáčka s plněníma paprikou

Suroviny:
maso vepřové mleté, cuketa, lusk paprikový, cibule, česnek, sůl, bazalka čerstvá, pepř mletý, vejce, pažitka, strouhanka, smetana, protlak rajčatový, džus rajský, cibule, česnek, koření hřebíček, skořice, tymián, pepř, bobkový list, mouka hladká, šťáva citronová, smetana ke šlehání

Přidat fotografie receptu