Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové droby ve smetanové omáčce

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 105 min

105 min (105 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 242 kJ /
1 253 kcal
Bílkoviny12,06 g
Tuky120,44 g
Vláknina9,85 g
Cholesterol 400 mg
Sodík 171 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy27,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny vepřové droby dobře propereme ve vodě. Srdce zbavíme vrchní tučnější části a nakrájíme na kostičky. Jazyky ostrým nožem zbavíme vrchní blány a nakrájíme také na kostičky. Ledvinky zbavíme močovodů, dobře očistíme a nakrájíme na nudličky. Krok 2: Do většího hrnce si dáme lžíci vepřového sádla a po rozpálení do něj vložíme na hrubo nakrájené cibule, nastrouhanou kořenovou zeleninu, bobkový list a nové koření. Lehce společně opečeme a poté přidáme nakrájené droby. Osolíme, opepříme a zalijeme po vrch drobů horkou vodou. Směs z drobů dobře promícháme s orestovanou zeleninou a dusíme pod pokličkou do změknutí. Dusíme bez dolévání tekutin. Jakmile jsou vepřové droby měkké tak v hrnci zůstane minimum silného vývarů. Krok 3: Vývar slijeme a droby dáme bokem. Pro zjemnění vývar ponorným mixérem rozmixujeme dohladka. Jde to velmi dobře neboť všechna zelenina je zcela rozvařena skoro na kaši. Rozmixovaný vývar vrátíme do hrnce a přilijeme všechnu smetanu. Krok 4: Smetanu dobře smícháme s vývarem a necháme ji asi 3 minuty projít varem. Omáčka se nám smetanou krásně zahustí a vrátíme do ní vepřové droby. Zjemníme oříškem másla. Dochutíme podle potřeby solí a pepřem. Vhodnou přílohou jsou pečené brambory nebo houskový knedlík.

Zveřejněno 22. 8. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové droby ve smetanové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Yr4W

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové droby ve smetanové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Yr4W

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Kadlik::-D:-D tak i já, a to já na něj chodím ještě v noci a ráno pak je rachot;-):-D:-)

Krása:-K+10:-p:yes:
Jen mám stejný problém jako Kadlík:-8:-D:-D

Suprové! Má to pro mne jeden háček... Když vařím jazyk, tak ho po uvaření okamžitě sežeru!!! Nedávno jsem si chtěl udělat jazyk smažený v trojobalu. Říkal jsem si - znám se, koupím zrovna tři, ať mi na to smažení nějaký zbude!!! Bohužel, neznám se. Sežral jsem všechny tři, jenom osolené, s chlebem....:-))

rihana:
... to teda nechtělo:-((

Nechtělo by to ocet?

no to je dobrota:yes::-D a luxusní foto:-D

:yes::yes::-p

Bomba!

Otíku, tak to je bomba podle mého gusta:-p Dávám jasného 5.boda:yes:

:-O:-p:-p:yes::yes::yes::yes:

:-O:yes::yes::-)) pěkné

Tématické fráze:
vepřové droby, omáčka z drobů, droby na smetane, droby, vepřové srdce a jazyk na smetaně, veprove droby recept, co jsou droby, vepřové droby recepty, omačka z vepřových jazýku, droby na smetaně recept, pokrmy z drobů, co udelat veprove srdce na smetane, kuřecí droby na smetaně, omáčka s droby, omáčka s drobů, omáčka z vepřových drobů, pecene droby, veprove jazyky ve smetanove omacce, vepřové játra smetanová omáčka, vepřové srdce se smetanou

Suroviny:
srdce vepřové, jazyk vepřový, ledvinky vepřové, cibule, bobkový list, koření nové koření, bulva celerová, mrkev, petržel, smetana ke šlehání, sůl, pepř, sádlo vepřové, máslo

Přidat fotografie receptu