Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Utopenci z cukety (naložené karbanátky)

Pokud si už nevíte rady, jak zužitkovat přebytek cuket, vyzkoušejte recept na nakládané cuketové karbanátky. Jsou velmi snadné na přípravu a chutnají podobně jako pečenáče. Zkuste vydržet alespoň dva dny, než je začnete ochutnávat. V letních dnech přijdou k chuti.

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marsi Mesi

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min + odležení 48 hodin

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava, + odležení 48 hodin)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 170 kJ /
1 236 kcal
Bílkoviny70,92 g
Tuky40,34 g
Vláknina26,84 g
Cholesterol 608 mg
Sodík 11,42 g
Sůl28,00 g
Sacharidy140,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Sýr nastrouháme, stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Cuketu jemně nastrouháme, přidáme sýr, česnek, vejce, mouku, solamyl, strouhanku a okořeníme mletým pepřem, Vegetou a solí. Krok 2: Těsto je řídké, lžící odebíráme kopečky těsta a vkládáme do misky se strouhankou a jemně obalujeme. Tvoříme placičky a smažíme je na rozpáleném oleji, jako karbanátek. Karbanátky necháme vychladnout. Krok 3: Mezitím připravíme nálev. Do hrnce odměříme vodu, ocet, cukr, sůl, Deko, sacharin a koření a necháme krátce přejít varem. Poté odstavíme a necháme chladnout. Krok 4: Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Krok 5: Do čisté sklenice se širším hrdlem skládáme vychladlé karbanátky, které prokládáme cibulí. Čím více cibule, tím lépe. Plnou sklenici zalijeme nálevem tak, aby byly karbanátky ponořené. Přidáme i koření z nálevu. Krok 6: Pak už sklenici jen uzavřeme a dáme do lednice vychladit. Necháme uležet alespoň 2 dny.

Zveřejněno 22. 8. 2012

Poznámka autorky Marsi Mesi

Kdo nechce dávat Vegetu, nemusí, ale je to takové chutnější. Karbanátky chutnají podobně jako pečenáče. Čím déle jsou v lednici, tím lépe. Recept mám už 20 let. Konečně jsem ho našla, je od mé bývalé kolegyně, která je už v důchodu. Je to dobrý nápad, jak spotřebovat cukety. V originál receptu je Deko, ale já jej nedávám. Přidám sacharin (celkem 10 tablet) a více octu. Ochutnejte nálev a klidně si ho udělejte dle své chuti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Utopenci z cukety (naložené karbanátky)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1E5G

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Utopenci z cukety (naložené karbanátky)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1E5G

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

zajímavý nápad! :-)

dělala jsem poprvé, ale bohužel to u nás moc nefrčí.jsou moc rozmočené, ale tvar drží. ale když se usmaží karboše z bramborem, tak ty nám chutnají moc. 100 lidí 100 chutí:-8

Marci,zaokrouhluji na 10 a přidávám fotky i u nás oblíbené dobroty:-p:-K:yes:
Dělávám z různých druhů zeleniny,jen je u nás problém,aby se"pečenáče"stihly zaležet:-))
Tentokrát jsem použila mladé cukety,tak jsem je ani neloupala:-)

myslím, že u nás se dva dny odležet ani nestihnou (-:

zajimavý rcp:-O:yes::yes::-))

Dělávám, miluje je můj syn.:yes:

:-Osuper nápad.:yes:

:yes:bude to fajn..já nakládám do nálevu i obyč. smažené cukety v trojobalu..a je to lahůdka:-*

Tak tohle určitě zkusím, naložené karbanátky, ať rybí či jiné mám moc ráda. Cukety jsou taky, takže až zpracuju švestky a hrušky, vrhnu se na tohle. Super nápad:yes::yes:

holky..já stihla dokonce vyfotit mobilem zbytek láhve:-D akorát nemůžu najít káblík ke stažení do compu, takže musím najít a přidám fotku;-)

Tak to je bomba...:yes:

ale to vůbec nezní špatně:-p:-p;-):yes::yes::yes:

Tématické fráze:
karbanátky z cukety, cuketove karbanatky v nalevu, karbenátky z cukety, karbanatky z cukety v nalevu, pečenáče z cukety, cuketa karbanátky, naložené cuketové karbanátky, naložené rybí karbanátky, cuketove pecenace, cuketové utopence, jak spotřebovat cuketu, cuketove utopenci, cuketa v nálevu, karbanátky s cukety, cuketove karbanatky naložené, naložený utopenec, cuketové karbanátky, karbanatek z cukety, cuketa jako pečenáče, naložené rybí karbenátky

Suroviny:
cuketa, sýr tvrdý, sůl, pepř mletý, vegeta, vejce, solamyl, mouka hladká, strouhanka, česnek, strouhanka, olej, voda, ocet, cukr krupice, sůl, deko, sacharin, pepř celý, koření nové koření, bobkový list, cibule

Přidat fotografie receptu