Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tymiánový losos s teplým celerovým salátem

Hodnocení receptu je 5,0 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bahula Bahula

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 310 kJ /
1 747 kcal
Bílkoviny27,00 g
Tuky150,51 g
Vláknina48,92 g
Cholesterol 236 mg
Sodík 1,07 g
Sůl2,39 g
Sacharidy48,18 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V rendlíku smícháme smetany, citrónovou šťávu a hořčici. Krok 2: Podle chuti osolíme, opepříme a zahříváme na slabém plameni. Krok 3: Přivedeme k varu a asi 3-4 minuty povaříme, aby byla směs krásně hladká. Krok 4: Pak přidáme nudličky celeru a prohřejeme. Krok 5: Dáme stranou a udržujeme teplé. Krok 6: Tymián pepř, česnek, sůl a olej smícháme v misce. Krok 7: Směsí potřeme porce lososa a z obou stran ho asi 5 minut grilujeme. Krok 8: Podáváme společně s teplým celerovým salátem.

Zveřejněno 27. 8. 2012

Poznámka autorky Bahula

Zdroj: staré číslo časopisu Albert

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tymiánový losos s teplým celerovým salátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j5G4

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tymiánový losos s teplým celerovým salátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j5G4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

:yes:Díky za tento recept. Dnes jsem podle něho lososa udělala, celer jsem dala i nařezaný řapíkatý, protože bulvy jsem měla už málo, a bylo to vynikající. Díky za inspiraci.

Bahula: krásné Evi, taky jsem tak dopadla s lososem, ba i s treskou, takže jen chlazenou rybku;-):-K:yes:

Zdravá nádhera:yes:

Losos i salátek mi moc chutnaly :-p Lososa jsem koupila mraženého v jednom marketu a už to nikdy neudělám,protože byl plný vody :-( Raději koupím chlazeného. Celer se nevaří, pouze se v omáčce trochu prohřeje :-K

Jana Remkova:ja tiež, preto sa pýtam...

magdalenka: Magdi, Eva určitě odpoví, má toho moc, ale já bych ho určitě chvilku povařila;-)

Evo, buď tak hodná a pokud se uvidíme..nech mi kus lososa a laskavě mi ho tak uprav, jo? Díky!:-D:-D:-D:yes:

To je tak krásné...:-p:-K Zrovna minulý týden jsem dostala hroznou chuť na lososa (koukala jsem na Prostřeno u fotografa Vana), ale neměla jsem čas ho koupit...Chuť přetrvává, ale v hospodě k obědu si ho dávat nechci, ty na denních meníčkách bývají vyšušení a za to se mi platit nechce.
Musím se trochu porozhlédnout, zklidnit, zajít na trh a bude i krásný čerstvý losůsek...;-):-p

Bahulka, ten celer pred vložením do smotanovej zmesi nepovariť zvlášť?
Máš to krásne!:yes:

Parádní :yes: Samá dobrota, tohle bych mohla jíst každý den :)

Líbí se mi obojí:-KLosos i celerový salát:-p+10:yes:

Teda ten salát musí být éňo ňúňo, ale i ten losos,prostě balada:-p:-p:-p:yes::-K

moc pěkný recept, ten salát mně moc zaujal, vyzkouším:-p:yes::yes::-K

:-p:yes::yes:+

:-p tak to vypadá přímo žravě:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
losos se salátem, losos s celerem, tymiánový olej recept, losos z celerem, tymiánový likér, tymiánový olej, recept na lososa, losos s teplim celerem, tymiánovy s, celerový salát s lososem, prostřeno recept na lososa, losos se salátem, ryba s celerovym salátem, nejlepší uprav dni lososa, losos recept prostřeno, losos albert recepty, salatek z lososa, teply salatek s lososem, prostřeno jidla z lososa, recepty z časopisu albert losos

Suroviny:
losos, tymián čerstvý, česnek, olej olivový, sůl mořská, celer, smetana zakysaná, smetana ke šlehání, šťáva citronová, hořčice dijonská, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu