Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí závitky nadivoko, plněné prejtem a brusinkami

Hodnocení receptu je 4,6 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 621 kJ /
865 kcal
Bílkoviny21,46 g
Tuky45,92 g
Vláknina14,94 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 1,67 g
Sůl4,00 g
Sacharidy60,48 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omyté a osušené hovězí plátky masa jemně naklepeme, ze stran nařízneme, potřeme ostřejší hořčicí a poté potřeme prejtem, na který vložíme kousek pórku a kousek řapíkatého celeru. Krok 2: Zakápneme divokými brusinkami, zavineme a upevníme pružinovými sponkami na závitky. Závitky potřeme směsí, kterou jsme si připravili z brusinek, rajského protlaku a olivového oleje a dáme do chladu asi na 2 hodiny. Krok 3: Na pánvi rozehřejeme olej, vsypeme nadrobno pokrájené šalotky, které orestujeme dozlatova a poté vložíme naložené závitky zprudka osmahnout, aby se nám maso pěkně zatáhlo a pustilo šťávu. Krok 4: Orestované závitky přendáme do pekáčku, přidáme nové koření, bobkový list, jalovec, kousky řapíkatého celeru, kousky svělých paprik, přidáme červené víno, zamícháme a vše podlijeme vývarem z hovězího masa. Přikryjeme druhým pekáčkem a necháme dusit v troubě na 180 stupňů doměkka. Krok 5: Když jsou závitky měkčí, odklopíme druhý pekáček a necháme je ještě chvíli dopéci doměkka. Měkké maso vyndáme, do šťávy přidáme ještě brusinky, krátce povaříme, vyndáme koření a ponorným mixérem trochu rozmixujeme (můžeme jen přecedit) a podle chuti ještě osolíme, opepříme, okyselíme citronem, maso vrátíme a už jen vše prohřejeme. Krok 6: Moukou nezahušťujeme, omáčka je dost hustá i bez mouky.

Zveřejněno 5. 9. 2012

Poznámka autorky varilamyskakas…

Můžeme místo prejtu potřít plátky masa také náplní z vinné klobásy.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí závitky nadivoko, plněné prejtem a brusinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YqEA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí závitky nadivoko, plněné prejtem a brusinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YqEA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

děkuji všem dámám:-K

Anna Kocikova: děkuji Aničko, už je v hovězím mase, díky všem:-K;-)

Zajímavý receptík:-p+8:yes: a moc hezky nafoceno:-K
Jen když je to"Hovězí závitek"dala bych to do kategorie hovězí maso,aby to tady nezaniklo:-)

Simona Kucerova: Simi, díky, vidíš, spěchám a kategorie ujede, jinak manžel právě dojedl i dnes a říká, že tam ten prejt ani není moc cítit, jinak zatím je to lepší chuťově, jak klasika ptáček nebo závitek, můžeš tam přidat i pokrájenou kyselou okurku, také bezvadné, teď mi manžel mi napovídá, že mám říci, že je to moc dobré,:-p:-p a tak tlumočím, prý jedna báseň;-);-)

Pěkný receptík,chuť si nedovedu představit,ale vypadá to hezky:yes:;-)
Ivo jen se vloudila asi chybička,receptík je pod kategorii luštěniny;-)

Dana61: díky Danuš a díky všem, komu se recept líbil:-K;-)

určitě velmi chutné:yes::-D

1974andrea: Andrejko, v tom plátku masa je kousek prejtu skutečně chutný, a dokonce jsem ten prejt hledala, jinak bych to sem ani nedávala, kdyby tomu bylo jinak,;-) potřela jsem jen plátky masa a udělala závitek, viděla jsem to jednou na jídelním lístku v Bojnicích, ochutnala jsem a od té doby jsem to nosila v hlavě, fakt moc dobré, mastné to nebylo, příště zkusím s tmavým prejtem něco, ale taky jsem se toho bála,ale výsledek je bezvadný;-) vše se musí odzkoušet a to já zase ráda:-):-p

Prejt si děláme o zabijačkách, buď jen tak pečený nebo do jitrniček. Bývá dost mastný;-). Nevím, jak by to chutnalo s hovězím;-)

Hmm...mňamózní:yes::yes:

To vypadá moc dobře a i kombinace chutí se mi moc líbí:-p:yes:

BILKOVAI: machr, slabé slovo, spíš kuchařský kaskadér, baví mne zkoušet stále nové chutě po svém:-D:-)) a díky:-K

vseumel: no právě;-):-))

Zajímavý receptík. Prejt mám moc ráda, ale fakt by mě nenapadlo zkombinovat ho s brusinkami. Ale je potřeba experimentovat a ty Ivko jsi na to machr. Super:yes:

To bude dobrota. S prejtem to bude lepší než s vinnou klobásou. Je mastnější :-p. Posílám bodíka.:yes:

To vypadá na dobrotu:yes:

rebeka: Nadi, díky,chuť s prejtem je normální, spíše jsem po něm pak pátrala, je jen v náplni, nečekala jsem, že bude omáčka tak moc dobrá, prejtu není mnoho, ale kombinace je moc bezvadná, zkusila jsem, protože ho mám hodně a manžel si přidával dokola, teď už ale nemám zase gnocci;-):-K:-))

domácí prejt je vynikající:-p:yes::yes: mám ho ráda klasicky se zelím, bramborem atd. v takovéto kombinaci s brusinkama:-O vůbec si nedovedu představit výslednou chuť:-O ale vypadá to moc hezky;-):yes::-)

Tématické fráze:
plněné hovězí závitky, plněný hovězí závitek, závitky s s brusinkami, papriky plněné prejtem recept, plněné hovězí, papriky plněné prejtem, plnene maso prejtem, hovězí zadní zavitky se zelím, jídelni listek bojnice, závitky z hovězího na víně, pecene hovezi zavitky, hovezi zadni z remosky, hovězí závitek pečený, plněné závitky z hovězího masa, maso plnene prejtem, hovězí pečeně s brusinkama, pečení hovězích závitků, pečené plněné hovězí závitky, recepty z cervenym prejtem, hovězí zadní zavitky

Suroviny:
hovězí zadní, prejt, cibule šalotka, hořčice, vývar masový, brusinky, víno červené, pórek, paprika čerstvá červená, celer řapíkatý, citron, koření nové koření, bobkový list, sůl, pepř, jalovec, olej, protlak rajčatový, brusinky, olej olivový

Přidat fotografie receptu