Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 416 kJ / 3 684 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 269,17 g |
Tuky | 138,06 g |
Vláknina | 66,15 g |
Cholesterol | 4,17 g |
Sodík | 6,97 g |
Sůl | 16,22 g |
Sacharidy | 314,86 g |
Postup přípravy
Krok 1: Játra očistíme, osušíme a pokrájíme na malé kousky, všechnu uzeninu nakrájíme na menší kostičky, pórek pokrájíme na tenká kolečka, vejce pokrájíme na čvrtky, rohlíky nebo jiné pečivo pokrájíme na menší kolečka, osolíme, přidáme sádlo, očištěné a pokrájené houby, prolisovaný česnek, syrová vejce, čerstvou majoránku, medvědí česnek a koření.
Krok 2: Vše řádně promícháme a hmotu rozdělíme na dvě části.
Krok 3: Do jednoho rukávce přidáme ještě sušenou chilli papričku, abychom měli jednu šišku tlačenky pikantnější a druhou méně ostrou.
Krok 4: Poté plníme tlačenku do fóliového rukávce na tlačenky, který z obou stran zavážeme provázkem.
Krok 5: Rukávce s tlačenkou ponoříme do studené vody, kterou jsme před tím osolili a pomalu vaříme vše asi po dobu 35 minut.
Krok 6: Vychladlou tlačenku v rukávu propícháme tam, kde je vzduch, aby se nám pak nedrobila a řádně zatížíme něčím těžkým, tím ji i dobře stlačíme.
Krok 7: Na 12-15 hodin vše dáme do lednice.
Pokud nám zbyde směs, která se nevešla do rukávů, uděláme dobrou omeletu s vejcem. Máme z toho okolo 2 kg tlačenky, zase jiné, než jsme zvyklí.
Pokud nám zbyde směs, která se nevešla do rukávů, uděláme dobrou omeletu s vejcem. Máme z toho okolo 2 kg tlačenky, zase jiné, než jsme zvyklí.
Zveřejněno 6. 9. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
"Delikatesa" z několika druhů jater a hub
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qLj7
Moje poznámka
"Delikatesa" z několika druhů jater a hub
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qLj7
Nejnovější recepty
Špenátové karbanátky s tofu
Přidáno před 5 hodinami
Aspiková vajíčka
Přidáno před 5 hodinami
Sladký pohár "aneb co se zbylou rýži"
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí retro směs Kohoutek
Přidáno před 16 hodinami
Kachna s jarní nádivkou
Přidáno před 21 hodinami
Vaječná tlačenka s červenou kapií
Přidáno 10. 4. 2025 09:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Karlovarské knedlíky I
trdlo před 1 hodinou
Pohankové karbanátky se sýrem
el.mencl před 2 hodinami
Čevapčiči III
el.mencl před 2 hodinami
Pomazánka z červené čočky
Mari20 před 3 hodinami
Těstoviny "Mac&cheese" s brokolicí
pavlina.simr před 4 hodinami
Kuřecí retro směs Kohoutek
Kaill před 5 hodinami
Mazanec z domácí pekárny od Ivety
Charlotta před 14 hodinami
Strouhaný koláč
ZatkovicovaL@seznam.cz před 15 hodinami
Fazolková omáčka
Sahula před 17 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
pavlina.simr před 17 hodinami
Tématické fráze:
recepty z hub,
portabella,
jak dlouho skladovat houby v lednici,
houba portabella,
houby portabella,
portabella recepty,
houbové recepty,
recepty houby a jatra,
portabella recept,
portabela,
žampiony portabella,
houby portabella recept,
recepty na houby,
žampiony portabella recepty,
jatra na houbach,
recept portabella,
portabela recepty,
houby portabela,
houba delikatesa,
rizoto s králičími játry
Suroviny:
játra kachní,
játra krůtí,
játra kuřecí,
houby,
šunka od kosti,
bok česnekový,
vejce,
vejce,
česnek český,
sádlo,
koření gyros,
česnek sušený medvědí,
bylinky,
majoránka,
pórek,
chilli,
rohlík
Komentáře (42)