Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

"Delikatesa" z několika druhů jater a hub

Hodnocení receptu je 5,0 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 416 kJ /
3 684 kcal
Bílkoviny269,17 g
Tuky138,06 g
Vláknina66,15 g
Cholesterol 4,17 g
Sodík 6,97 g
Sůl16,22 g
Sacharidy314,86 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Játra očistíme, osušíme a pokrájíme na malé kousky, všechnu uzeninu nakrájíme na menší kostičky, pórek pokrájíme na tenká kolečka, vejce pokrájíme na čvrtky, rohlíky nebo jiné pečivo pokrájíme na menší kolečka, osolíme, přidáme sádlo, očištěné a pokrájené houby, prolisovaný česnek, syrová vejce, čerstvou majoránku, medvědí česnek a koření. Krok 2: Vše řádně promícháme a hmotu rozdělíme na dvě části. Krok 3: Do jednoho rukávce přidáme ještě sušenou chilli papričku, abychom měli jednu šišku tlačenky pikantnější a druhou méně ostrou. Krok 4: Poté plníme tlačenku do fóliového rukávce na tlačenky, který z obou stran zavážeme provázkem. Krok 5: Rukávce s tlačenkou ponoříme do studené vody, kterou jsme před tím osolili a pomalu vaříme vše asi po dobu 35 minut. Krok 6: Vychladlou tlačenku v rukávu propícháme tam, kde je vzduch, aby se nám pak nedrobila a řádně zatížíme něčím těžkým, tím ji i dobře stlačíme. Krok 7: Na 12-15 hodin vše dáme do lednice.
Pokud nám zbyde směs, která se nevešla do rukávů, uděláme dobrou omeletu s vejcem. Máme z toho okolo 2 kg tlačenky, zase jiné, než jsme zvyklí.

Zveřejněno 6. 9. 2012

Poznámka autorky varilamyskakas…

Něco jsem zde také viděla, ale vkládám i svou variantu, která se osvědčila a nerozpadá se vůbec. Když nám zbydou suroviny, uděláme si i omeletku s vejcem / viz obrázek /

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

"Delikatesa" z několika druhů jater a hub

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qLj7

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

"Delikatesa" z několika druhů jater a hub

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qLj7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (42)

Jaruško, děkuji, je to moc prima a až dnes se vše dojedlo, vyplatilo se to:-K;-)

júúúva to bude delikatesa, vypadá to úžasně, příležitostně vyzkouším Ivi:-p:-p:yes::yes::-))

magdalenka: Už si idem pre ňu !Ďakujem za správu! :-p Kúpila, ochutnala a :-/!

DĚKUJI VŠEM ZA MILÉ VĚTIČKY:-K

varilamyskakasicku:a receptík sa mi veľmi páči...:-K:yes:

magdalenka: ano, také ji znám Magdalénko, máš pravdu, ta by se docela šikla, wow a díky;-):-K

:-KVeronika.Hrozna: dám vědět, jednu jsem měla nedávno z masny, ta byla, ale musím se tam jít podívat, tu občas beru v Jindřišské

Veronika.Hrozna:v bratislavskej Bille kupujem Uhorčík klobásu - 350 g, zatavená vo fólii, nám chutí (neznamená, že vám bude tiež). Teraz je v akcii za slušnú cenu, asi 1,70 euro ten balíček. Samozrejme, máš tam aj drahšie, túto dávam do kapustnice, včera do leča a pod., tie párkovité klobásy nemusím.

varilamyskakasicku: Když nékde koupíš "sakra dobrou klobásu" dej védět kde a jak se jmenuje! Sakra dobrou klobásu ,koupit to je jak toho,Renoira, za 50 dolaru,co bylo dneska ve zprávách!

Hmm, vydařené :-p:yes:

Tato krása mi unikla:-O, Ivčo hned bych si s chutí dala:yes::yes:, tak dám aspoň bodíka;-)

Jsem ráda, že se recept líbil a děkuji:-K;-)

1974andrea: jinak bych tam příště Andrejko dala asi kolečka nějaké sakra dobré klobásy :-pmísto toho salámu nebo šunky, myslim, že to pak bude i pikantnější, ale zase někdy;-)

1974andrea: jenom povolené, tedy já to tak alespoň dala a bezvadné, opravdu jen povolené, pak se vše řádně stejně smíchá a spojí:-K, pádím zase zpět do práce, jinak psala jsem to již i zde Aničce;-);-)

varilamyskakasicku:Ivčo, ale tady jsou dotazy na to, jestli sádlo rozpuštěné nebo jenom povolené?;-)

Anna Kocikova: nechám ho změknout před přidáním Aničko, bomba to je i pro nás, byl to pokus jen a bomba nám už mizí před očima:-)):-K

Veronika.Hrozna: Verunko, měla jsem jeden menší pórek, to jsem si jen vylepšila, pokud chceš, nedávej, nebo dej třeba stvoly řapíkatého celeru, co tě napadne;-):-K

danka1965: děkuji, dá se 1-2 Pl sádla do směsi jater a hub a pečiva, vše se zamíchá a pak viz obrázky:-K;-)

Chtěla bych tuto "tlačenku" vyzkoušet a mám dotaz k tomu sádlu. V jaké podobě se tam prosím přidává. Děkuji a posílám bod

MajkaM:Já také,doufám,že budou houby a recept uvařím.Ještě jsem chtěla vědět jak veliký pórek mám dát! :-D

Tak z lesních hub to musí být naprostá delikatesa. Ukládám si, snad nějaké letos porostou a vyzkouším.:-p:yes:

Myško,opět jsi přichystala parádní"bombu"na chuťové buňky;-):-))Máš to moc hezky vytvořené:-K+10:-p:yes:
Jen mám takový dotaz:-?To sádlo před přidáním rozpustíš,nebo dáš v tuhém stavu:-?

velmi zajímavé kombinace surovin:-O ve výsledku to vypadá:yes::yes:

varilamyskakasicku: teda Ivi, to je vskutku delikatesa a já bych si hned zobla:-p No co, máš jasnej 8.bod:yes:

Iness: díky:-K

A samozřejmě bod jako hrom je tvůj:-D:yes:.

Iness:;-)

Ivuško moc podařená delikatesa:-p. Dala bych si kolečko:-8 a manžel jistě taky, má rád houby (i játra) a v téhle kombinaci by si pošmákl:-).

BILKOVAI: Ivetko, tak to jsi mne dnes potěšila a díky;-):-K

Ivi, to je paráda. Ty jsi taky jedna z těch, co mají skvělé a neokoukané recepty:yes:

Veronika.Hrozna: nebo zkus hlívu, apod. Pravda je, že to je pak ve finále dobré tak i tak:-K páníček pochválí, neboj;-) ten můj chodí pořád, neboť se zúčastnil:-))

pipre: Jani, není to těžké, vše pokrájíš, zamícháš a jen plníš a dáš vařit:-p já to dělala v noci:-)) chtěla jsem to mít na víkend, neboť zítra makám:-K uf;-)

varilamyskakasicku: No u nás bych to asi taky dlouho neskladovala,takové papání by si teda dal a hódně! Ale houby ,jenom lesní, ty ostatní nemají takovou chuť a vuni.Snad už konečně naprší a nebude problém nějaký ten hříbek! Já tento rok ještě ani neviděla lišky,ani suchohřiby -nic na trhu je prázdno!

Páni, to je směsice chutí:-O to bych fakt chtěla ochutnat. Vypadá to lákavě a zajímavě:yes:

Veronika.Hrozna: V lednici to mám dole, občas si muž ukrojí, asi se dlouho skladovat nebude:-)):-D a díky:-K

Veronika.Hrozna: mám tam směs Verunko, jak píši, nemám také lesní houby, ale někdo je doma má, takže může být verze z hub, co jsem tam dala nebo z jiných hub, jinak ahojky, kde se touláš?:-):-K;-)

:-O Že lesní houby! Tak je sucho,že leda tak lesní ženky!
Tady v Bratislavě je takové sucho ,že už nejsou ani plísně v klimatizaci ve filtru ! Ale receptík se mi velmi líbí,jak to skladuješ stačí v lednici?

1974andrea: Donesla mi to jedna paní, co ví, že mi někdy v tisku vychazí recepty, já to ochutnala a pak jsem to v noci dělala, játra jsem měla na mrazáku a tak jsem to "riskla" a je to bezva, ten česnek musí být cítit, pak prima, ale hodně jsem zatížila a stlačovala, propíchala jsem po uvaření vzduch:-K

varilamyskakasicku:Čoveče, to vypadá dobře.:yes: Kdes na to narazila?

1974andrea: včera večer mi donesla sousedka recept a podle něj jsme s manželem oba vše udělali, tak, jak to je:-K

1974andrea: Andrejko, přesně, co píši, jen vejce a co tam mám, jinak nic, vše je v receptu, žádné pojidlo jiné tam není;-)

:-O :-OIvčo, tam je to pojidlo jaké? Jenom ta vejce? Do tlačenek se většinou dávají rozvařené kůže atd., aby se vytvořil rosol.

Tématické fráze:
recepty z hub, portabella, jak dlouho skladovat houby v lednici, houba portabella, houby portabella, portabella recepty, houbové recepty, recepty houby a jatra, portabella recept, portabela, žampiony portabella, houby portabella recept, recepty na houby, žampiony portabella recepty, jatra na houbach, recept portabella, portabela recepty, houby portabela, houba delikatesa, rizoto s králičími játry

Suroviny:
játra kachní, játra krůtí, játra kuřecí, houby, šunka od kosti, bok česnekový, vejce, vejce, česnek český, sádlo, koření gyros, česnek sušený medvědí, bylinky, majoránka, pórek, chilli, rohlík

Přidat fotografie receptu