Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Páj s pudinkovým (tvarohovým) krémem a ovocem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Dajda Dajda

Náročný

Suroviny

Porce: 8-10

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 454 kJ /
2 260 kcal
Bílkoviny67,38 g
Tuky83,16 g
Vláknina6,70 g
Cholesterol 71 mg
Sodík 466 mg
Sůl1,11 g
Sacharidy307,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z uvedených surovin vypracujeme těsto (lze elektrickými metlami), rozválíme ho a vyložíme jím suchou kulatou koláčovou formu. Vložíme na půl hodiny do lednice (těsto se při pečení tolik nestáhne). Pak probodáme dno vidličkou, aby se při pečení nezdvihalo a upečeme. Krok 2: Uvaříme si oslazený pudink a do ještě teplého zašleháme kousek másla a rum. V případě tvarohové náplně zašleháme tvaroh. Krok 3: Vychladlý korpus naplníme krémem. Já ho nechávám ve formě, protože koláč je hodně křehký. Na krém naaranžujeme bohatě ovoce, které vybereme podle roční doby: v časném létě jahody, nyní k podzimu hroznové víno a nektarinky, v zimě kompot (broskve, ananas ad.). Krok 4: Z vody nebo kompotové šťávy uvaříme želatinovou polevu a ovoce chladnoucí želatinou buď přelijeme nebo přeleštíme štětečkem. Po zchladnutí uložíme minimálně na 24 hodin do lednice.

Zveřejněno 9. 9. 2012

Poznámka autorky Dajda

Nezameňujte prosím 100% tuk za Héru, koláč by zůstal tvrdý.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Páj s pudinkovým (tvarohovým) krémem a ovocem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LWgr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Páj s pudinkovým (tvarohovým) krémem a ovocem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LWgr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Koláč bol výborný. :yes: Zmizol okamžite. Určite som nerobila prvý raz, ďakujem za recept. ;-)

S cestom sa výborne pracovalo, koláč bol rýchlo hotový. Robila som tvarohovú náplň, mala som dobrý tvaroh. Musím popravde priznať, že som si ho vybrala preto, že podľa autorky potrebuje byť minimálne 24 hod v chladničke, a to som práve potrebovala. Niečo, čo sa dá urobiť veľmi dopredu. :-D Takže konzumovať sa bude až zajtra, ale určite bude výborný, to viem už teraz. ;-)

Dajda: Robila som ho včera poobede, tak snáď zmäkne. Ak nie, nevadí, bude dobrý aj chrumkavý. ;-)

Zobrazit starší odpověď

tohle mi uniklo.. bude to dobrota, a myslím, že bez fota dlouho nebude;-):-K:yes:
taky nechápu:-O co je tam drahé:-? ani příprava není až tak složitá:-O:-O

Nevím, proč by měl být drahý, jsou v něm jen běžné suroviny a hotový je taky rychle. S těstem se dobře pracuje, upečený je za pár munut, naplněný taky. :-?

Páj je koláč vynikající chuti, poněkud neobvyklé chuti.
Pochází z anglicky hovořících zemí. Práce s přípravou je poměrně zdlouhavá což chuť vynahradí ale jeho velkou vadou je, že drahý, na dnešní poměry prostě drahý skoro jako dort z cukrárny.:-8

Tématické fráze:
tvarohovy paj, ovocný páj recept, ovocný páj, páj s ovocem, želatinová buchta s krémem a ovocem, ovocná páj recept, ovocná páj, recept na ovocný paj, pudinkový páj, koláč s pudinkovým krémem, buchta s tvarohovo pudinkovým krémem, páj s krémem, recept ovocný páj, krehky kolac s pudinkovym kremem, jahodovy paj z listoveho testa a tvarohem, páj s tvarohem a ovocem, koláč s pudinkovým krémem a ovocem, paj s ovocem recept, páj s tvarohem, ovocne paje recept

Suroviny:
mouka hladká, ceres soft, voda, sůl, pudink vanilkový, mléko, cukr, máslo, rum, pudinkový prášek, mléko, tvaroh, máslo, cukr, ovoce, poleva želatinová

Přidat fotografie receptu