Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 079 kJ / 1 692 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,78 g |
Tuky | 77,50 g |
Vláknina | 29,60 g |
Cholesterol | 68 mg |
Sodík | 164 mg |
Sůl | 0,34 g |
Sacharidy | 212,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Smetanu smíchejte s většinou mléka (stranou si nechte tak 50 ml, které uložíte do ledničky) a přidejte všechnu mátu. Oslaďte 3 lžícemi třtinového cukru a ohřívejte na mírném plameni za občasného míchání cca 10 minut.
Krok 2: Mezitím si do tepluvzdorné mísy (nejlépe ne nerezové) nalámejte 160g čokolády s vysokým obsahem kakaa. Mísu postavte na hrnec s mírně vroucí vodou tak, aby se její dno nedotýkalo hladiny a nechte čokoládu rozpustit.
Krok 3: Přes jemné sítko přelijte mátovou smetanu do rozpuštěné čokolády a pomocí stěrky vymíchejte v kompaktní směs.
Krok 4: Zatímco směs chladne, nakrájejte pomocí ostrého nože (nejlépe keramického) mátovou čokoládu na malé kousky.
Krok 5: Jakmile mátový krém úplně vychladne, přímíchejte k němu odložené mléko.
Krok 6: Směs přelijte do zmrzlinovače a nechte ho běžet asi tak 35 minut.
Krok 7: Přimíchejte nalámanou čokoládu a uložte v uzavřené nádobě do mrazničky. Každých 20 minut zmrzlinu pořádně promíchejte, až bude mít tu správnou konzistenci.
Krok 8: Naservírujte do pohárů či oplatkových misek a ozdobte lístky máty a čokoládou.
Zveřejněno 15. 9. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
„Studená delikatesa“: Mátová zmrzlina s čokoládou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zYvZ
Moje poznámka
„Studená delikatesa“: Mátová zmrzlina s čokoládou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zYvZ
Nejnovější recepty
Bezlepkové dia koblížky
Přidáno před 2 hodinami
Velikonoční mazanec podle Josefa Maršálka
Přidáno před 8 hodinami
Hovězí oháňka na mrkvi, pomeranči a Birellu v pomalém hrnci
Přidáno před 19 hodinami
Květák pečený v těstíčku s parmazánem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 21 hodinami
Vajíčkový cottage salát
Přidáno 1. 4. 2025 14:00
Palačinky v troubě
Přidáno 1. 4. 2025 12:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlý jablečný štrúdl - listové těsto
lukasvanek237 před 19 minutami
Hamburgerové bulky
Simonasesimik před 58 minutami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Klivan před 2 hodinami
Domácí nudle
Jindriskas před 4 hodinami
Chalupářská pomazánka
Alena Cerna před 4 hodinami
Hrnková bábovka z Margotky
sarkahumlova před 8 hodinami
Nadýchaný závin bez kynutí
sarkahumlova před 9 hodinami
Návykové bramborové smaženky
nespokojenost před 9 hodinami
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
Birdmann před 16 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Ivulinek před 18 hodinami
Tématické fráze:
výroba čokoládové zmrzliny,
recept na výrobu čokolády,
mátová zmrzlina recept,
domaci matova zmrzlina,
čokoládová zmrzlina výroba,
matova čokolada,
výroba čokolády recept,
cokoladova domaci zmrzlina,
výroba mátové zmrzliny,
výroba čokolády pro děti,
výroba čokoládové zmrzlina,
výroba domácí čokoládové zmrzliny,
domácí výroba čokoladove zmrzliny,
tryky s cokoladou,
třeršnˇová zmrzlina s čokoládou,
čokoládové delikatesy výroba,
mátová zmrzlina výroba,
výroba čokolády pro děti,
jak se virábí domací zmrzlina,
postup na zmrzlinu čokolada
Suroviny:
smetana,
mléko,
čokoláda hořká,
čokoláda mátová,
cukr třtinový,
máta čerstvá
Komentáře (9)