Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

„Studená delikatesa“: Mátová zmrzlina s čokoládou

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

K@tka

Snadný

Doba přípravy 115 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 95 min

115 min (20 min příprava + 95 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 079 kJ /
1 692 kcal
Bílkoviny21,78 g
Tuky77,50 g
Vláknina29,60 g
Cholesterol 68 mg
Sodík 164 mg
Sůl0,34 g
Sacharidy212,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smetanu smíchejte s většinou mléka (stranou si nechte tak 50 ml, které uložíte do ledničky) a přidejte všechnu mátu. Oslaďte 3 lžícemi třtinového cukru a ohřívejte na mírném plameni za občasného míchání cca 10 minut. Krok 2: Mezitím si do tepluvzdorné mísy (nejlépe ne nerezové) nalámejte 160g čokolády s vysokým obsahem kakaa. Mísu postavte na hrnec s mírně vroucí vodou tak, aby se její dno nedotýkalo hladiny a nechte čokoládu rozpustit. Krok 3: Přes jemné sítko přelijte mátovou smetanu do rozpuštěné čokolády a pomocí stěrky vymíchejte v kompaktní směs. Krok 4: Zatímco směs chladne, nakrájejte pomocí ostrého nože (nejlépe keramického) mátovou čokoládu na malé kousky. Krok 5: Jakmile mátový krém úplně vychladne, přímíchejte k němu odložené mléko. Krok 6: Směs přelijte do zmrzlinovače a nechte ho běžet asi tak 35 minut. Krok 7: Přimíchejte nalámanou čokoládu a uložte v uzavřené nádobě do mrazničky. Každých 20 minut zmrzlinu pořádně promíchejte, až bude mít tu správnou konzistenci. Krok 8: Naservírujte do pohárů či oplatkových misek a ozdobte lístky máty a čokoládou.

Zveřejněno 15. 9. 2012

Poznámka autora K@tka

Tipy a triky k tomuto recceptu, stejně jako kompletně rozfocený postup najdete na mých stránkách: http://www.foodstyle.cz

Konkrétně na: http://www.foodstyle.cz/products/matova-zmrzlina-s...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

„Studená delikatesa“: Mátová zmrzlina s čokoládou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zYvZ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

„Studená delikatesa“: Mátová zmrzlina s čokoládou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zYvZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

:-p:-*+13:-K

Ach:-8

:-p:-p:yes:

yanull: Mně ho půjčila kamarádka :-)

Rozhodovala jsem se zda koupit pekárnu nebo zmrzlinovač, zvítězila 1. volba, ale toto je velmi lákává dobrůtka, jen bych místo kuchyně musela mít letecký hangár :-p:-K:yes: +6:yes:

:-p:-p:yes::yes::-))

krásné foto:-K:-K:-8:-*:yes::yes: zmrzlinovač nemám:-(

Moc hezká zmrzka;-):-p:-p:yes:

Tohle si nabídnu :-p:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
výroba čokoládové zmrzliny, recept na výrobu čokolády, mátová zmrzlina recept, domaci matova zmrzlina, čokoládová zmrzlina výroba, matova čokolada, výroba čokolády recept, cokoladova domaci zmrzlina, výroba mátové zmrzliny, výroba čokolády pro děti, výroba čokoládové zmrzlina, výroba domácí čokoládové zmrzliny, domácí výroba čokoladove zmrzliny, tryky s cokoladou, třeršnˇová zmrzlina s čokoládou, čokoládové delikatesy výroba, mátová zmrzlina výroba, výroba čokolády pro děti, jak se virábí domací zmrzlina, postup na zmrzlinu čokolada

Suroviny:
smetana, mléko, čokoláda hořká, čokoláda mátová, cukr třtinový, máta čerstvá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu