Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rajčatové čatní

Urodilo se vám hodně rajčat a vy nevíte co s nimi? Připravte z nich skvělé rajčatové čatní s lehce pikantním nádechem. Čatní upotřebíte na topinky, pizzu, nebo ke grilovanému masu.

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kucerova45 kucerova45

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 25 min

45 min (20 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 976 kJ /
711 kcal
Bílkoviny15,78 g
Tuky2,93 g
Vláknina33,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,29 g
Sůl8,00 g
Sacharidy145,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme. Rajčata nakrájíme. Papriky očistíme a pokrájíme. Krok 2: Všechnu zeleninu dáme do kastrolu, přidáme pálivou papriku, sůl, promícháme a vaříme do zhoustnutí. Krok 3: Pak přidáme kari a cukr, vaříme ještě deset minut. Kdo chce, tak rozmixuje. Krok 4: Ještě horké plníme do nahřátých skleniček, zavíčkujeme, otřeme hrdla, obrátíme dnem nahoru a pod utěrkou necháme zchladnout.

Zveřejněno 16. 9. 2012

Poznámka autorky kucerova45

Toto čatní je dobré na topinky nebo na pizzu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajčatové čatní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WoPQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajčatové čatní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WoPQ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Vyzkoušeli jsem to a to nečekali na topinkach super dobrota.

Čatní je super ! Dost pikantní, ale na topinky a na pizzu výborné.

Včera som urobila, pretože mám veľa paradajok na záhrade. :-) Čerstvé mi čatní chutilo veľmi, robila som z dvojnásobnej dávky. Ďakujem za recept. ;-)

Jani: sterilizovat se nemusí, stačí jen plnit horké do nahřátých sklenic a zavíčkované otočit dnem vzhůru.

Jen bych chtěla vědět, zda se musí sterilizovat. Stačí nalít do skleniček a otočit dnem vzhůru? Děkuji

Vera Babule 28. 8. 2016 19:13
Výborné, moc nám to chutná. Jen těch skleniček nebylo 5, ale jen 3. Buď jsem moc zredukovala, nebo mám větší skleničky. Nevím, ale určitě budu dělat znovu a ve větším množství.

Marie Gabryšová 3. 9. 2014 09:25
Recept jsem vyzkoušela - jen pálivou papriku jsem nahradila "čili" papričkami ze zahrádky(na uvedené množství jsem dala 4 kousky čilli) a byla z toho výborná mňamka - pálivé tak akorát :-)
Měla jsem 5 skleniček, no 2 už jsme snědli, takže budu ještě "přidělávat" další várku. Za recept děkuji, přišel vhod!

vypadá to zajímavě.. může to být dobré;-):-):yes:

líbí se mi receptík:yes::yes::-))

Hmm, zajímavé!!

Tématické fráze:
rajčatové čatní, catni z rajcat, rajčatové čatný, čatní z rajčat a paprik, čatní rajčatové, domácí čatní, catny z rajcat, rajčatové čatní recept, čatní, recept na rajčatové čatní, paprikove čatni, pikantní rajčatové čatní, recept na čatní, recept na čatní z rajčat, čatni z paprika a rajčaty, paprikové čatní recept, catni z paprik, chatní z rajčat, čatni z paprika, rajcatovy catni

Suroviny:
rajče, cibule, česnek, cukr, paprika sušená pálivá, sůl, koření kari

Přidat fotografie receptu