Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šťavnatě upravené , vepřové maso s houbami a zeleninou

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 049 kJ /
251 kcal
Bílkoviny12,19 g
Tuky2,34 g
Vláknina23,92 g
Cholesterol 4 mg
Sodík 51 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy26,91 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Krkovičku omyjeme, osušíme. Kosti odřízneme na polévkový vývar. Krok 2: Maso mírně naklepeme, osolíme, okořeníme bylinkami (tymián, petrželka), posypeme zázvorem, obalíme lehce ve škrobové mouce nebo (hladké mouce)va opečeme zprudka z obou stran na rozpáleném oleji. Krok 3: Do výpeku přidáme pokrájené houby, rajčata a navrch poklademe oloupané plátky česneku. Podlijeme vývarem z kostí /vodou / a pár minut dusíme do měkka. Pak podlijeme červeným vínem a krátce ještě dodusíme. Krok 4: Dále si dáme povařit na růžičky rozebranou omytou brokolici a na malé kostičky pokrájenou mrkev do osolené vody a přecezenou zeleninu ještě krátce orestujeme na másle a dochutíme solí. Maso se sosem z hub a rajčátek a uvařenou zeleninou, podáváme s vařeným bramborem.

Zveřejněno 17. 9. 2012

Poznámka autorky varilamyskakas…

Nemusí být podávána jen brokolice, já jsem ji měla doma a musela jsem ji spotřebovat, může být i cuketa, nebo jiná zelenina. Místo cherry rajčátek můžeme použít i sušená rajčata. Kombinace zeleniny i hub může být různá.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šťavnatě upravené , vepřové maso s houbami a zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9Y9B

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šťavnatě upravené , vepřové maso s houbami a zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9Y9B

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (18)

socatko: jejda, díky, mne těší, že mi připomenete mé už zapomenuté recepty, tak jste mne potěšili moc;-)

vynikajici, hrozne jemnoucke masicko, omacka vyborna!! Manzel i syn si chrochtaji a delam skoro kazdy tyden!!! :-K:yes::yes::yes:

Díky všem;-):yes:

krásné foto krásného jídla:-K a mě, na rozdíl od JanyR., brokolice nevadí:-D, Ivčo.. skvělé:yes::yes:

:yes::yes: dala bych si

Z príma surovin chutná a hezky připravená dobrota:-K+15:-p:yes:

Takto připravené masíčko se zeleninkou máme rádi:yes::-p:-K

Děkuji všem za komentáře i upozornění:-K;-)

:-KIvčo,krásné fotky a stejně parádní recept,bod je jasný:yes::yes:

Vypadá to náááádherně :-p

Kamča: děkuji, naopak jsem ráda za každou připomínku:-K;-)

Já vás nechci naštvat, ale v surovinách žádná brokolice ani mrkev není. Možná by nebylo od věci připsat, že krkovice má být s kostí, tu odříznout a dát do vývaru:-K Takto se v tom receptu musí pátrat. Nezlobte se, nijak recept nehaním, vypadá moc dobře.:-K

Hmm, tak tohle ocení má žena :)
Plus

Bibinka: díky Jani, i já mám radši přírodně udělané masíčko, u Tebe to také vídám a vždy se zaraduji, že má někdo stejné chutě jako my:-p:-p;-)

:-p:yes::yes::-)) super rcp

Ivčo, takové věci mám moc ráda, dělám to taky a třeba s jiným složením zeleninky, ale vždycky to chutná:-p Dávám ti 3.bod:yes:

Jana Remkova: stačí mrkev Jani a cuketa také je dobrá v tom, zkouším, co mám doma, ale už i s mrkví jsem zkoušela, dobré:-K

Krom té brokolice super. Já brokolici poslední dobou nemusím;-)

Tématické fráze:
maso na houbách se sosem, vepřové plátky v troubě se zeleninou, vepřové na žampionech, veprove maso se sosem, maso s houbami, vepřové maso s houbami, vepřové s houbami, krkovice s houbami, veprove na houbach se zeleninou, žampiony recepty, maso na žampionech, vepřové maso na žampionech, vepřové maso se žampiony, vepřové plátky se zeleninou a houbami, vepřová krkovice s houbami, vepřová krkovice s houbami, vepřové maso, přírodní vepřový plátek se sosem, přírodní vepřové plátky se sosem, žampiony recept

Suroviny:
krkovice vepřová, rajče cherry, žampióny, solamyl, olej olivový, víno červené, česnek, pepř mletý, sůl, máslo, vývar, tymián, petrželka, zázvor čerstvý, brokolice, mrkev

Přidat fotografie receptu