Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Výborný domácí pribiňák

Málokdo nezná legendární Pramen zdraví z Posázaví. Jedna z nejslavnějších dětských svačinek se připravuje z několika základních surovin. Oblíbený recept nám poradí, jak si tradiční dobrotu připravíme snadno sami doma.

Hodnocení receptu je 5,0 (69×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

catherina

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 914 kJ /
697 kcal
Bílkoviny35,63 g
Tuky39,68 g
Vláknina1,46 g
Cholesterol 130 mg
Sodík 245 mg
Sůl0,51 g
Sacharidy48,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smetanu ušleháme a přimícháme do ní oba cukry. Krok 2: Tvaroh také prošleháme a opatrně ho vmícháme do tuhé šlehačky. Krok 3: Hmotu rozdělíme na dvě poloviny a jednu smícháme s grankem. Krok 4: Rozdělíme do misek a máme hotovo.

TIP: Co připravit dětem na svačinu

Zveřejněno 20. 9. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Výborný domácí pribiňák

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Zrzw

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Výborný domácí pribiňák

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Zrzw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (39)

Dnes jsem vyzkoušela, jen bez cukru a místo Granka jsem použila kešu máslo. Synovi chutnal :)

:yes:

Rychlé a vynikající :-8

VÝBORNÝ MANŽEL UŽ NECHCE KUPOVANY :-D DĚLALA JSEM JENOM BÍLY

Sice jsem neměla smetanu tak sem dala jen zakysanou ale taky byl dobrý:-) Příště zkusím se smetanou.:-p:yes:

<3<3<3 Nejlepsiii

Luxusní-ukládám :yes:

Nemůže se krystal nahradit moučkovým cukrem? Musí být krystalky v té šlehačce cítit.

alenka747 30. 1. 2016 14:15
Ten je opravdu velice dobrý dělám ho teď pořád moc děkuji za recept :-K

a do jaké doby se mu prebinak spotřebovat, ale jinak je vyborny:-)

a nezkoušel to někdo s pařížskou šlehačkou?

P.K.: Kupovaná parížska šľahačka je humus....prvý a posledný krát som to kúpila. Ale možno s doma pripravenou by to nemuselo byť zlé

Zobrazit starší odpověď

naufrago 2. 5. 2014 18:51
Lidkas: Ještě si chvilku počkáte. Předpokládám, že Vám doktorka řekla, co a jak kdy přidávat do jídelníčku. Pokud ne: nejprve budete zkoušet ovoce, zeleninu, maso, těstoviny; mléko, tzn. i tvaroh a smetanu (ke šlehání, to, čemu plno lidí říká šlehačka či šleh. na vaření) až myslím od cca 9. měsíce. Někdo nedoporučuje kravské mléko dřív než na roce, kvůli alergiím. Opatrně s tím!

Moji male bude 5 mesicu, muzete mi rici od kdy ji to muzu zacit davat! A dela se to jenom ze smetany anebo taky ze slehacky? Predem moc dekuji :-)

Lidkas:

Zobrazit starší odpověď

Skvělé, jednoznačně skvělé!Rychlovka a dobrůtka pro děti (a nejen pro ně :-p:yes:www.toprecepty.cz

Výborný, ode dneška už žádný nekoupím tenhle je nej :-)

Tématické fráze:
domaci pribinak, recept na domaci pribinak, domácí pribináček z tvarohu a šlehačky láda hruška, domácí pribiňáček, pribińák, domácí pribiňák recept, recept na pribiňák, pribinak recept, pribináček recept, domácí pribináček recept, domácí probiňák, domáci prybiňák, láďa hruška domácí pribiňák, domácí pribiňák ládi hrušky, domáci pribynák, pribinak z tvarohu, domácí bribinák, jak udělat pribinak, recept pribiňák, pribiňák domácí

Suroviny:
smetana, cukr krupice, cukr vanilkový, tvaroh měkký, kakao granko

Přidat fotografie receptu