Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Starofrancouzská omáčka s uzeným jazykem

Pokud jste milovníci křenové omáčky s uzeným masem, tento recept nabízí alternativu jak jí uvařit trochu jinak. Bešamelový základ s vůní hub a bylinek. A je jen na vás jakou si zvolíte přílohu, nebo si jí dáte bez masa.

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bahula Bahula

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 40 min

55 min (15 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 918 kJ /
1 175 kcal
Bílkoviny28,31 g
Tuky90,69 g
Vláknina14,38 g
Cholesterol 285 mg
Sodík 642 mg
Sůl1,50 g
Sacharidy55,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci rozehřejeme máslo a osmažíme na něm najemno nakrájenou cibuli. Přisypeme mouku a usmažíme světlou cibulovou jíšku. K hotové jíšce postupně přiléváme mléko. Dobře rozšleháme a přivedeme k varu. Osolíme, opepříme a přidáme na plátky nakrájené žampiony. Nakonec přidáme lžíci nasekané pažitky a petrželky. Krok 2: Velmi zvolna vaříme asi 30 minut. Potom omáčku rozmixujeme ponorným mixérem a propasírujeme přes sítko. Hotovou omáčku posypeme zbytkem nasekané petrželky. Krok 3: Omáčku podáváme k vařenému masu (já jsem měla s vařeným uzeným vepřovým jazykem), jako přílohu můžeme přidat dušené houby a k tomu bagetu opečenou s česnekovým máslem. Místo bagety se mohou použít například špecle.

TIP: Jak restovat žampiony

Zveřejněno 28. 9. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Starofrancouzská omáčka s uzeným jazykem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5KWv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Starofrancouzská omáčka s uzeným jazykem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5KWv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (11)

Ty náhodné recepty....souhlasím s prvním komentářem Rebuše...och:yes::yes::yes:

Zajímavá kombinace a chuťově lahodná omáčka, pochutnali jsme si :-p Podávala jsem s haluškami a bylo to dobré. Posílám bod i foto :yes:

moc bych si pochutnala, :-p:yes::yes::-)):-K

To je velmi zajímavý recept.:-O Musím vyzkoušet. A s tím jazykem...:-*:-p:yes:

to vypadá úžasně

:-p+9:yes:

:-p:-p Dalšíbodík už se řítí;-):yes::yes:

Jazyk je vynikající masíčko. :-p Znám ale jen s křenovou omáčkou. Konečně změna. VYNIKAJÍCÍ !!! :-p

:yes::yes::yes::-p

Bahulko, včera jsem vařila dačo podobného, žampionovou máčku a k tomu jsme měli houskový knedlík a uzené koleno, toto je také skvělé dlabání, vidíš, jak Rebuščiny chutě prohání? ;-):-p:-K +3:yes:

no, co na tohle říci:-?:-? jazyk mám až na vestici:-S, ruměnec v líci, v oku touhu, v břiše hlad:-// a to jsem tě měl(a) celkém rád(a).. chápej.. ženský rod mi tu neštimuje.. o jéééé:-S:-8:-D:-D:-D
překrásná omáčka., to jazyčisko.. to je uzené, néééé:-8:-?:-D:-D:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
omacka k uzenemu jazyku, co k vepřovemu jazyku, cibulová omáčka s uzeným, cibulová omáčka s uzeným masem, omačka k jazyku, křenová omáčka s uzeným jazykem, příloha k uzenemu, omáčka k vařenému jazyku, starofrancouzská žampionová omáčka, omáčka k vepřovému jazyku, priloha k uzenemu kolenu, co k uzenemu, omáčka k uzenému kolenu, přílohy k uzenému kolenu, omačka ke kolenu, starofrancouská omáčka, křenová omáčka k uzenému jazyku, omáčka k vepřovým jazykům, omáčka k vepřovému kolenu, příloha k uzenému jazyku

Suroviny:
máslo, mouka hladká, mléko, cibule, žampióny, sůl, pepř mletý, pažitka, petrželka, jazyk uzený

Přidat fotografie receptu