Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lečo s bůčkem

Hodnocení receptu je 4,6 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Tom Beyk Tom Beyk

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Porce: ~8

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 855 kJ /
4 507 kcal
Bílkoviny187,91 g
Tuky365,22 g
Vláknina32,09 g
Cholesterol 1,20 g
Sodík 4,25 g
Sůl9,82 g
Sacharidy103,29 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V širším kastrolu s nepřilnavou úpravou lehce osmahneme na sádle na jemno nakrájenou cibuli. Přidáme na menší kostky pokrájený, v Solamylu obalený bůček a prudce smažíme dokud nezačne cibulka hnědnout v ten moment rozhrneme maso a do tuku vsypeme oba druhy mleté papriky. Krok 2: Rozmícháme v tuku, počítáme do pěti a zalijeme asi šálkem vroucí vody. Promícháme s masem, přidáme Vegetu, pepř, kmín a zvolna dusíme. Krok 3: Během dušení maso občas mícháme a podléváme aby bylo potopené asi tak ze tří čtvrtin. Jakmile lze vařečkou překrojit kousek masa, přidáme na kousky pokrájené, vyčištěné papriky a asi 10 minut vše dusíme. Krok 4: Potom přidáme na kousky pokrájená, "bubáků" zbavená rajčata, dvě špetky čubrici a vše dusíme. Krok 5: Hlídáme aby se rajčata úplně nerozvařila, přidáme nakonec pokrájenou cibuli sečku, rajčatovo-česnekovou pastu podle slanosti šťávy, jako poslední zahustíme rozmíchanými vejci a po ztuhnutí můžeme podávat.

Zveřejněno 29. 9. 2012

Poznámka autora Tom Beyk

Kmín lze přidat již do cibulky když ji smažíme, krásně vše provoní - dle PANA kuchaře Babici.

Pokud se zdá lečo kyselejší, můžete přidat 1-2 lžičky cukru.

Já to přisladil.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lečo s bůčkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gMxY

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lečo s bůčkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gMxY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

:-p:yes:

Tome, lečo s bůčkem:-?to se mi líbí a nikdy mě to nenapadlo, já bych si prosila bez pálivé papriky-děkuji:-p Máš 3.bod:yes:

Stejně jako Danca bych si dala;-), lečo je mé oblíbené a spolu s bůčkem a ostatními surovinami...:-p, nezbývá mi nyní nic jiného, než to "rozchodit", ale nechávám tu velký bodík :yes::-K

To bych si dalaaa:-p:-p.Miluju rajčata, bohužel jsem letos na ně dostala nějakou alergii, mám po nich plnou pusu aftů;-(;-( Snad to není doživotní.. Ale třeba tepelně upravená snesu, zatím jsem to neriskovala, ale tohle papání mě láká:yes::-K

Tématické fráze:
konzervace leča, bůček na leču, lečo konzervace, lečo konzervace, bůček s léčem, lečo recept, konzervace paprik, konzervace pálivých papriček, babica leco, recepty s buckem, lečo pečené s bůčkem, bucek v lecu, recepty s s bůčkem, pecene vepřové ocasky, recept na leco, lečo, konzervace, rajčata s bučkem, bucek peceny na lecu, veprovy bucek na lecu, peceny bucek v zeleninovem lecu

Suroviny:
bůček, paprika čerstvá zelená, rajče, cibule, cibule s natí, sádlo, vejce, vegeta, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, solamyl, kmín celý, pepř, čubrica,

Přidat fotografie receptu