Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

American pie

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kanyla

Snadný

Suroviny

Porce: vroubkovaná koláčová forma - průměr 23 cm

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 620 kJ /
4 211 kcal
Bílkoviny45,87 g
Tuky220,62 g
Vláknina35,16 g
Cholesterol 653 mg
Sodík 3,25 g
Sůl8,10 g
Sacharidy493,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z ingrediencí rychle uhníst těsto. Krok 2: Rozdělit na 2 části (placky), zabalit do folie a hodinu chladit v lednici. Krok 3: Jablka nakrájet na silnější plátky, smíchat se všemi ingrediencemi kromě másla a škrobu. Nechat odležet 30 min - 3 hod. Krok 4: Obě části těsta vyválet na placku o průměru 30 cm. Jednou z nich vyložit formu. Obě dál chladit v lednici. Krok 5: Slít šťávu z jablek a spolu s máslem ji na prudkém plameni zredukovat na hustý sirup - ten nalít zpět k jablkům. Jako poslední přimíchat škrob. Krok 6: Jablka nasypat do formy, pořádně přitlačit, pokrýt druhou plackou těsta, na okrajích opět přitlačit. Nakrojit zářezy, aby mohla ucházet pára. Krok 7: 220°C - 45 min; krájet nejdříve po 3 hodinách.

Zveřejněno 1. 10. 2012

Poznámka autorky Kanyla

http://luciedvorakova.blogspot.cz/

TIPY:

- jablka ideálně odrůda Granny Smith (při použití "obyč" červených sladkých jablek to bude chutnat skoro jako štrůdl!)

- pod mřížku s formou doporučuji na dno trouby ještě plech a na něj alobal - zachytí příp. odkapávající šťávu

- pokud koláč bude tmavnout příliš rychle, přikrýt alobalem

Je to pekelně dobré, kopečkem zakysanky při podávání nic nepokazíte ;-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

American pie

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Vn5M

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

American pie

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Vn5M

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Pekla jsem včera a je výborný. :yes:

Spiritkad: Jsem moc ráda!!! :-K

Výborný koláč. Dnes jsem ho udělala už po druhé a má velmi zvláštní a lahodnou chuť. Už vidím, že bude zase hned půlka pryč :yes: :-)) Moc děkuji:-K

Jana Rie: Odpovídám jako u lístkového koláče "mám radost, děkuji :-8"

Naprosto výborná věc tento koláč. Muž ho prohlásil za jednu z nejlepších buchet, co kdy jedl a když jsem to upekla tátovi k narozkám, tak slavil taky velký úspěch. Určitě budu dělat i dál ;-)

U.S.A. kvalita, bod hezký, český:-D:-D;-):-p:yes::yes:

Kanyla:Ty pekany je dobré krátce opéct v troubě, ne na pánvičce.Rozvoní se a mají lepší chuť.

chocolate: Ooo, skvělý tip, dám příště!!! ;-)

Znám a je výborný, v USA jsem dva semestry studovala a mám podobný recept, jen je tam část javoráku a pekanové ořechy.Bod posílám:yes:.

Ano, jsem Váš oddaný fanoušek, už pro tu invenci a odvahu při výběru rcp. Děkuji, Kanylo, že jste se mě zastala, neb komentík rozhodně nebyl vůči Chez Lucii myšlen zle, byl to jen vtip, znám její skvělé recepty a nádherná fota, pro mě je nedostižná meta.
Obdivovatelem jsem též, blogu Lucie Chez. Nedomyslela jsem možnou dvojí interpretaci. Snad je omluva dostačující. Kanylo, těším se na nějakou pecku od Vás i při té dietce něco jistě vymyslíte. Třeba jako ty úžasné ravioli. Krásný den.

Lucie (Chez Lucie): nemyslím, že byl koment myšlen nějak zle, recet je výborný, ještě jednou za něj díky! A podepisuji se ke komentu na blogu: "Upečeno, snězeno, fantazie, díky za recept!!!" :-8

Lucie (Chez Lucie) 1. 10. 2012 22:46
olahok: ja jsem na svuj blog ale umistila fotku sveho vytvoru, jak muzete videt. Jen jsem ten kolac nefotila "jen tak", ale na prostirani a s ubrouskem, co maji evokovat americkou vlajku...

olahok: Vy jste prostě můj skalní fanoušek :-K Teď bude trochu víc času, takže by mohlo něco přibýt ;-) Ovšem nastolila jsem si dietku, takže... no, uvidíme! Jinak děkuju za pochvalu a rozhodně to zkuste, je to fakt výýborné!

Veronika.Hrozna: Též štrůdl zbožňuju, ale tak pro jednou změna neuškodí, což? ;-)

spagetka: jablka jsem nechala odležet při pokojové těplotě - už po 40 min tam bylo šťávy dost, stačilo to. 30min-3hod píše blogerka Lucie v originálním receptu ;-)

Jablka Grany Smith milujem, v té dvojce - rozumím dobře, že necháš chladit 30 minut až 3 hodiny, že jo , mám pocit, že něco podobného dělala mamka, musím vyzkoušet ;-);-):-p:-p:yes::yes:

Věřte mi, že jsem ještě neviděla Váš podpis pod rcp a věděla jsem, že je od Vás. Zaujal mě též, u Lucie Chez, ale s ohledem na to, že místo fota vlastního díla umístila americkou vlajku, a jak sama napsala, že výtvor byl poněkud "nefotogenický", a s přihlédnutím k neumětelství sobě vlastnímu, jsem ztratila odvahu. Vy jste mě ale tím krásným fotem přesvědčila, že můj výběr byl správný, takže se do toho zítra pustím. Díky za Vaši odvahu, výběr a krásné foto. P.S. Doufám, že se neodmlčíte na dlouho!

Klariska:Asi ,ano,tak já jdu radši na ten štrúdlík! Klasika je klasika!:-D

Pravý americký :yes::-K.

:-p:-p:-p:-p:yes::yes::yes:

:yes::yes:

Tématické fráze:
pie recept, pie, recept pie, recept na pie, recepty na pie, apple pai, testo na pai, pie recepty, americký pai, apelpai, pravy apple pie, pravý americký apple pie, recepty pie, apple pai s pudingem na plech, american apple pai, shepsherd’s pai, key lime pai, vepřové vy pecky, americký pie recept, applepai

Suroviny:
mouka hladká, máslo, sůl, cukr krupice, voda, jablko, cukr krupice, cukr třtinový, skořice mletá, šťáva citronová, ořech muškátový, sůl, máslo, škrob kukuřičný

Přidat fotografie receptu