Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kvasnicová cibulajda

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 25 min

25 min (25 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 683 kJ /
641 kcal
Bílkoviny35,20 g
Tuky18,16 g
Vláknina31,29 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 908 mg
Sůl2,03 g
Sacharidy76,37 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hlubším hrnci na rozehřáté máslo dáme zpěnit drobně pokrájenou polovinu cibule. Přidáme rozdrobené kvasnice a za stálého míchání je necháme zezlátnout. Krok 2: Zasypeme mrkví, kterou jsme si nastrouhali na drobném slzičkovém struhadle, promícháme a necháme chvilku osmahnout cca 2 minuty, aby pustila barvu. Krok 3: Zalijeme 1,2 litry horké vody, přidáme očištěné a na jemné kroužky pokrájené lahůdkové cibulky, lehce osolíme, kdo má rád, mírně opepří a na mírném plameni pod pokličkou vaříme 15 minut. Krok 4: Poté děrovanou naběračkou trochu zeleniny z vývaru odebereme a zbytek ponorným mixérem rozmixujeme. Odebranou zeleninu vložíme nazpět do hrnce, polévku uvedeme do varu, přidáme vejce, promícháme a necháme 2 minuty provařit. Krok 5: Dle potřeby dochutíme a podáváme s osmaženým rohlíkem, posypané zelenou částí lahůdkové cibulky. V průběhu vaření polévky si připravíme vložku. Krok 6: Rohlíky nakrájíme na plátky, ty zlehka po obou stranách osmažíme na másle a mírně potřeme česnekem. Poté nakrájíme na kostičky.

Zveřejněno 1. 10. 2012

Poznámka autorky Anna Kocikova

K velkému množství zde již uvedených kvasnicových polévek přidávám svou další dobrou,která nám také moc chutná.

Komu se nechce špinit mixér,může hotovou polévku zahustit zásmažkou,ale tahle verze bez mouky je lepší:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kvasnicová cibulajda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0D2v

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kvasnicová cibulajda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0D2v

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Jaromira18: Jaruško my máme kvasnice moc rádi a tak si pokaždé pochutnáme:-8Děkuji Ti:-K

:yes::yes: Musí být vynikající,tento týden udělám.:-K:-K:-K:-K

Pajaja: Pavli,děkuji za fotku,komentář a pochvalu:-KMoc mě vše potěšilo:-8

Drahuško, polévka byla vynikající. ;-):yes:
Dovolila jsem si přidat fotku. . .

Děkuji za projevený zájem a hezké komentáře:-):-K
Šavlinko za hezké fotky Ti děkuji:-K:-KTen smažený hrášek(zavářka)je hrozně fajn:yes:Také ji používám a je dobrá i na mlsání:-8:-*Manžel stihne vždy skoro celý sáček sníst a já pak jdu do špajzu najisto a hledím,jako vrána do kosti na skoro prázdný sáček:-O:-D:-D

Kvasnicove polévky znám,od mala jsem jimi byl“trestán“, ale kupodivu se mě nezprotivily a mám je rád dodneška a když už s mamkou nevíme co by, tak si jí uděláme, žádné kvantum, jen pár talirku.:-p:yes:

Aničko tak dnes jsem si polévku uvařila;-)jen jsem jí teda nemixovala;-)a místo rohlíku tam dala smaženou zavářku:yes:je polívka je opravdu výborná:yes::yes::yes:přidávám foto;-)

I když nejsem moc polívkovej, tohle mě zlákalo, musí to být mls :-p. Založeno k operativnímu testování :-D:-p. Boduji hned :yes:

Anička, skvelé...:yes:

pipre:Jéé,Jani za moc hezkou fotku a hlavně za vyzkoušení Ti děkuji:-)):-*Moc mě to potěšilo:-K:-K
Všem děkuji za milé komentáře i hodnocení:-):-K
Bibinko s vočkama tady mám už dvě v podobných,tak to chtělo nějakou změnu;-):yes:Ale jinak vločky,nebo dětskou krupičku do různých polévek používám často.Je to lepší,než zásmažka:-p

;-):yes: zkusíme také Aničko:-K

Zbylo mi půl kostky droždí z pečení, cibuli jarní cibulku a sušší bagetku jsem měla také, tak nebylo co řešit :-) Polévku jsem udělala manželovi a po ochutnání jsem mu ji málem snědla já :-) Moc nám chutnala. Dávám bodík a přidávám i foto :-):yes:+

:-p:-p:yes::yes:

Aničko, to je úžasná polévka. Jsem polévková, tak vím, že osmažené bílé pečivo samotné, nebo potřené česnekem, případně se špetkou nějakého tvrdého a kvalitního sýra, je "třešinka na dortu" tedy polévce:-D. Musí být báječná, hned bych si dala. Posílám 4. šťastný bodík:-K

Ne ne, lepší opečený rohlíček na másle. Z vloček se stane pak takové slizké cosi.

Aničko, bezvadná polévečka, drožďové mám hodně ráda a u nás oblíbené. Také by šlo-místo opečených rohlíků dát do polévky ovesné vločky...jinak každý jak chce;-) Máš 3.bod:yes:

tak tu bych si ihned dala:yes::yes::yes:

Aničko,tahle by mě určitě chutnala.:yes:Vyzkouším.:-p

Tématické fráze:
lahůdkové kvasnice, polévka z vrány, vrána recept, cibulajda, lahůdkové kvasnice recepty, recept na vranu, zelená vrána, polevka z vran, babiččiny recepty ,kvasnicova polevka, top recepty kvasnicová, cibulačka recept, bílá kvasnicová polévka recept, dobra kvasnicova polevka, kvasnicove karbenatky, kvasnice lahůdkové recepty, bilá kvasnicová polévka s bramborem, kvasnicové kroužky, kvasnicová polévka ala kyselo, recepty z vrany, recept vrana

Suroviny:
máslo, cibule, kvasnice, mrkev, cibulka lahůdková, vejce, sůl, pepř mletý, rohlík, máslo, česnek, cibulka lahůdková

Přidat fotografie receptu