Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Limetkovy piskot

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

vybusna vybusna

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 903 kJ /
2 367 kcal
Bílkoviny56,72 g
Tuky139,77 g
Vláknina3,60 g
Cholesterol 1,20 g
Sodík 608 mg
Sůl1,01 g
Sacharidy218,73 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cukor rozdelim na polovicu. Naslaham zltky s 2 lyzicami vody a polovickou cukru do penista. Bielka s cukrom naslaham do pevneho snehu. Do zltkovej zmesy preosejem muku a opatrne zamiesam. Nakoniec velmi jemne zamiesam sneh. Krok 2: Plech vylozim papierom a upeciem piskot. Krok 3: Platky zelatiny necham napucat a rozpustim ju podla navodu na sacku. Mascarpone naslaham s cukrom, stavou a korou, v 3 lyziciach kremu rozmiesam zelatinu a zapracujem ju do kremu. Krok 4: Smotanu vyslaham na slahacku a primiesam do kremu. Krem necham trochu stuhnut a potom nanesiem na vychladnuty piskot. Na povrch kremu zvyknem struhrat hoblinky bielej cokolady, alebo rozpustim viac zelatiny, ktoru zafarbim a na spic noza pridam kyselinu citronovu.

Zveřejněno 21. 10. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Limetkovy piskot

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82AW

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Limetkovy piskot

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82AW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Krásné, určitě vyzkouším :-p:-)

Prášková želatina je nejlepší z Labety:yes: a počítá se na 1 plátek 1 lžička;-)

Paprika, děkuji.Já používám obyčejnou želatinu, co je třeba na vaječnou tlačenku. Hlavně kupuju v Kaufu,tam je balená po 10 g.

Zapomněla jsem napsat, že celý balíček na 250g tvarohu. Ale plátková se mi zdá lepší. Víc drží.

Já dělám práškovou (Dr. Oetker)vždy podle návodu a mírně schladlou ji přimíchávám k ostatnímu. ;-)

Něco pro mě, je tam želé :-p Neví prosím někdo, když bych chtěla zaměnit plátkovou želatinu za práškovou, kolik g použít? Děkuji :-)

Tématické fráze:
limetkový dort, plátková želatina příprava, limetkový moučník, limetkový krém, plátky želatiny, prášková želatina, limetkovy dort recept, příprava plátkové želatiny, limetkový dort s mascarpone, plátková želatina dr.oetker, želatina plátky, plátková želatina návod, kolik želatiny, želatina návod, želatina prášková, dort s mascarpone limetka, limetkove pochoutky, prášková želatina dr.oetker, želatina plátky příprava, limetkový dort z mascarpone

Suroviny:
vejce, cukr, mouka polohrubá, želatina, mascarpone, šťáva limetková, kůra citronová, cukr, smetana ke šlehání

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu