Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sumec, zapečený s fazolkami a bramborami

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 172 kJ /
3 865 kcal
Bílkoviny179,34 g
Tuky262,35 g
Vláknina37,10 g
Cholesterol 675 mg
Sodík 5,20 g
Sůl12,70 g
Sacharidy178,11 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Filety ze sumce omyjeme, osušíme, pokapeme olivovým olejem, citronovou šťávou, opepříme, zavineme je plátky slaniny a necháme chvíli v chladu. Krok 2: Brambory, řapíkatý celer a mrkev omyjeme, očistíme a pokrájíme na plátky. Zvlášť povaříme mrkev, řapíkatý celer, zvlášť brambory v osolené vodě do poloměkka, zcedíme, necháme okapat a dáme do máslem vymaštěného pekáčku. Krok 3: Fazolky očistíme, omyjeme, spaříme ve vroucí osolené vodě a prudce je zchladíme ve studené vodě, opět zcedíme a necháme v cedníku okapat. Poté fazolky přidáme k zelenině, kterou jsme dali do pekáčku. Krok 4: V misce rozšleháme vejce s vlažným mlékem, hořčicí a solí. Všechnu zeleninu v pekáčku zalijeme připravenou směsí z vajec, mléka a hořčice. Krok 5: Sumce se slaninou nejdříve zprudka orestujeme na pánvi z obou stran a poté ho přendáme do pekáčku k zelenině. Pečeme v předehřáté troubě cca 25 minut na 170°C. Ke konci pečení rybu posypeme sýrem, slabě osolíme a ldyž se sár roztaví, troubu vypneme a podáváme.

Zveřejněno 6. 10. 2012

Poznámka autorky varilamyskakas…

Filety jsem měla chlazené, byly moc dobré, bez kostí, tak jsem zkusila zase něco jinak, občas to tak dělávám s lososem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sumec, zapečený s fazolkami a bramborami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gMQ6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sumec, zapečený s fazolkami a bramborami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gMQ6

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

:-p:yes::yes:

Díky, děvčata, vyzkoušejte někdy sumce, je moc chutný:-K

Máš rybku hezky připravenou i naservírovanou:-K+8:-p:yes:

hezký rcpt,ještě hezčejší fotěnky...:yes::-));-)

Jana Remkova: Jani, já tam jezdím minimálně, ale ty ryby si vždy nakoupím radši chlazené, ale viděla jsem je teď na Moravě v Otrokovicích tyto ryby v Tescu:-K Syn mi tam právě odvezl a ukazoval mi, které a jak udělat:-K;-)

Hmm, Globus mám daleko:-/

vseumel: fakt, kočičí ryba:-D:-D no to si myslím, že ta kočka, kdyby byla doma, že by stále čekala, co nám spadne, ale on i ten náš psí "kočičák" -retrívr čekal u linky po celou dobu pečení:-K:-D

Moc hezký recept:-! Jen tak pro zajímavost jsem se dívala, jak se řekne sumec francouzsky a je to kočičí ryba v překladu :-D.:yes:

Jana Remkova: v Globusu, vezmeš si na váhu, kolik chceš:-K

:yes::yes::-p:-p sumečka jsem ještě nejedla. Kde bych ho sehnala??

to je ale krásný sumeček:-8:-p;-):-):yes: dostane bodeček;-):-):-K

Hmmm, sumce jsem neměla hodně dlouho:-p:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
sumec recepty, sumec recept, sumec na zelenině, recepty pečenej sumec, jak udělat sumce, nejlepší recepty sumec, recept na pečeného sumce, sumec na zelenině recepty, recept sumec, top recepty na sumce, recepty ze sumce, jak dlouho péct sumce, recept na sumce, jak uvařit sumce, top recepty sumec, nejlepsi recept na sumce, recepty na sumce, jak upéct sumce, pečený sumec na zelenině, recepty sumec

Suroviny:
filet ze sumce, brambory, sůl, olej olivový, fazolky zelené, celer řapíkatý, hořčice dijonská, pepř, mrkev, šťáva citronová, mléko, máslo, sůl, slanina, sýr gouda

Přidat fotografie receptu