Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové karé s česnekem na vinné omáčce, sekaným špenátem a karlovarským knedlíkem

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rikin2

Náročný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 90 min

150 min (60 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 887 kJ /
2 602 kcal
Bílkoviny218,23 g
Tuky158,87 g
Vláknina12,46 g
Cholesterol 1,09 g
Sodík 768 mg
Sůl1,90 g
Sacharidy39,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pečeně:
Pěkný špalek masa nařežeme na plátky, ale ve spodní části nedořízneme. Z oleje, lisovaného česneku, petržele, soli a pepře vytvoříme směs a potřeme všechny plátky z obou stran a zpět přitlačíme k sobě a ovážeme provázkem. Zbytek potřeme na povrchu masa a ještě osolíme a opepříme. Můžeme na noc nechat odležet v lednici. Do pekáčku přidáme na větší kousky pokrájenou zeleninu, maso, podlijeme vínem, přidáme trochu vody a sádlo. Pomalu pečeme do zlatova a pak nařežeme napříč původním řezům tak, aby nám vznikl jakýsi ježek. Krok 2: Výpek se zeleninou přendáme do rendlíku (pár mrkví můžeme nechat na ozdobu), rozmixujeme, přidáme dle chuti víno, rajčatový protlak, osolíme a opepříme. Dále povaříme s lžící mouky a zjemníme máslem. Krok 3: Špenát:
Na vyšší pánvi osmahneme na másle jemně pokrájenou cibuli (ještě lepší jarní), přidáme nasekaný česnek a špenát. Zalijeme mlékem či smetanou a chvíli dusíme. Poté odkryjme a vyvaříme, tak aby se již nemusel zahušťovat. Krok 4: Karlovarský knedlík:
Housky pokrájíme na kostičky, pokropíme mlékem, přidáme nasekanou petržel, rozšlehané vejce a promícháme. Osolíme, opepříme, dle chuti mletý zázvor a přidáváme hrubou mouku, tak aby vzniklo tužší těsto. Dále moc nepromícháváme, aby zůstaly kostky housek vcelku a ne kaše. Poté naneseme na rozloženou potravinářskou fólii (budou 2 šišky) zabalime, konce převážeme a jemně rozválíme. Vaříme 15 minut a poté necháme vychladnout a nakrájíme na plátky.

Zveřejněno 13. 10. 2012

Poznámka autora rikin2

Možná to vypadá složitě, ale úspěch zaručen.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové karé s česnekem na vinné omáčce, sekaným špenátem a karlovarským knedlíkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rVBw

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové karé s česnekem na vinné omáčce, sekaným špenátem a karlovarským knedlíkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rVBw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Krásný recept:yes:

Líbí:-p+13:yes:I to decentní naservírování:-K:-*

nádhera:-p:-p:yes::yes::-K

Supééér, krásně naservírováno, paráda!!:yes:

Verím,že to bude mať úspech;-):-pUrčite vyskúšam:yes:

:yes:

Parádní :-p:yes:

Moc vám všem opět děkuji, potěší to.;-)

Pěkný receptík,super popis a fotečky paráda;-)to se mi líbí;-):yes:

krásný recept, nádherná prezentace:-K;-):-):yes::yes:

Moc pěkný recept :-p:yes::yes:

:-K;-):-p:yes:

Krásná prezentace;-):yes:

Tématické fráze:
vepřové maso se špenátem a bramborovým knedlíkem, vepřové plátky s knedlíkem, vepřová pečeně se špenátem, omáčka z vepřového masa s knedlíkem, omáčky z vepřového masa s knedlíkem, vepřová omáčka s knedlíkem, vepřové karé, vepřové maso s bramborovým knedlíkem, omáčka k sekané, karé steak, omáčka s karlovarským knedlíkem, veprove maso s knedlikem, pečeně se špenátem, omáčky k sekané, vepřová omáčka s bramborovým knedlíkem, vepřový steak z karé, vepřové omáčky s knedlíkem, vepřové karé v listovém těstě, vepřové maso na česneku se špenátem, omáčka ke karlovarskému knedlíku

Suroviny:
pečeně vepřová, víno červené, sádlo, mrkev, petržel, celer, cibule, česnek, petržel, olej, výpek z masa, protlak rajčatový, máslo, mouka hladká, víno červené, voda, sůl, pepř, špenát listový, máslo, smetana, česnek, sůl, pepř, zázvor mletý, houska, mléko, vejce, mouka hrubá, petržel, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu