Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Boršč pro lenochy

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

akatka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 6-8

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 487 kJ /
1 072 kcal
Bílkoviny97,16 g
Tuky61,34 g
Vláknina11,00 g
Cholesterol 404 mg
Sodík 3,91 g
Sůl9,00 g
Sacharidy29,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Osmahneme téměř dozlatova cibuli nakrájenou na kostky, přidáme mleté maso, okořeníme solí a pepřem a za stálého míchání osmahneme. Mělo by zůstat v malých kouscích. Přidáme klobásu. Krok 2: Řepu oškrábeme a nakrájíme na kostky, přidáme k masu, vsypeme mraženou zeleninu, bujón a zelí. Zalijeme vodou aby nic nečouhalo, přidáme sůl a koření a vaříme v tlakovém hrnci cca 20 minut. Krok 3: Dle chuti možno zahustit, my podáváme jen se smetanou, zakysanou nebo práškovou do kafe, ta se tam hodí báječně. A čerstvý chlebík.

Zveřejněno 14. 10. 2012

Poznámka autorky akatka

Až bude foto, přidám:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Boršč pro lenochy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EW1N

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Boršč pro lenochy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EW1N

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

nevděční jste jak nevim co... ten recept je perfektní.

Taky zde si dovolím přidat foto a plus!! Strašně jsem si pochutnala!! Díky moc za recept!:-):yes:

Mě se to líbí:yes:

Já taky nevidím problém, proč by se místo masa v kuse, nemohlo dát mleté? Určitě to bude stejně dobré a rychleji hotové;-):yes:

Boršč se mi moc líbí, někdy to zkusím ;-):-p:yes:

takhle to tedy chodí? myslela jsem, že jde o to nabídnout někomu, aby si uvařil dobrou polévku:-). ale tady se hodnotí, to jsem netušila, a dokonce názvy!! tak už víme že to není boršč, a už víme že není pro lenochy. OK, poučila jsem se a vyklízím pole:-)

Žába také plave a boršč to není:-)):-))

:-DKdo tady nazýváte, že to s borščem nemá nic společného, velmi se mýlíte. Já byla již dvakrát na Ukrajině a Krymu a boršč je tam vše co plave a je v husté polévce. Takže i toto a s touto variantou jsem se tam setkala také. Boršč je tam třeba i bílý nebo hnědý. Do té doby jsem si myslela také, že musí být jen červený.:-Ozeruzaby

K tomu by lenoch nevstal.;-(

klidně si tam přimyslete uvozovky.. až ochutnáte, uvidíte sami.

Polévka bude dobrá, jen ji nenazývejte borščem, prosííím,

Polievka bude určite výborná:yes:, ale s borščom to nemá nič spoločné. ;-)

:yes recept se mi líbí.+.1. bod :-K:-K:-K

Tématické fráze:
čím zahustit boršč, jak zahustit boršč, boršč recept, falesny borsc, boršč v tlakovém hrnci, čím zahustit bořč, boršč s uzeninou, svíčková pro lenochy, boršč z tlakového hrnce, boršč v papináku, top recepty boršč, recepty pro lenochy, mrazeny borsc, borsc v tlakový hrnec, recept na boršč, boršč recept, rychly boršč s uzeninou, top recept boršč, domaci borsc s uzeninou, recept na boršč s uzeninou

Suroviny:
cibule, olej, klobása, řepa červená, směs zeleninová pod svíčkovou, maso mleté, zelí, bujón, bobkový list, pepř, koření nové koření

Přidat fotografie receptu