Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 971 kJ / 1 905 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 206,20 g |
Tuky | 57,12 g |
Vláknina | 10,70 g |
Cholesterol | 423 mg |
Sodík | 453 mg |
Sůl | 0,90 g |
Sacharidy | 136,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: V hlubší nádobce si smícháme pomerančovou šťávu s olejem, pomerančovou kůrou a zázvorem. Opláchnuté maso nakrájíme na větší kostky, promícháme v připravené marinádě a necháme nejlépe přes noc v chladnu uležet.
Krok 2: Maso necháme v cedníku okapat. V papiňáku si rozpálíme olej, vložíme odkapané maso a prudce ze všech stran orestujeme. Vlijeme novou pomerančovou šťávu, rozdrobíme kostku bujónu, hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu na slabém plameni dusíme 40-50 minut. Po schladnutí hrnce poklici odstraníme, přidáme kostičky kandovaného citronátu a ještě 10 minut odkryté vaříme.
Krok 3: Dle potřeby dochutíme solí a můžeme servírovat. Na přílohu se hodí noky, špecle, nebo rýže.
Zveřejněno 17. 10. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí líčka na pomeranči
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AKKB
Moje poznámka
Hovězí líčka na pomeranči
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AKKB
Nejnovější recepty
Kuřecí polévka s pórkem
Přidáno před 2 hodinami
Žampiony se zeleninou pečené v pečence
Přidáno před 8 hodinami
Sezamové sušenky
Přidáno před 10 hodinami
Ředkvičky naložené v jablečném octu
Přidáno před 10 hodinami
Hrnkové řezy s tvarohem a marmeládou
Přidáno před 13 hodinami
Kapustičky s mandlemi a krustou z parmazánu
Přidáno 30. 3. 2025 16:22
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Asijský pikantní zelný salát
Sahula před 24 minutami
Kuřecí na pepři a slanině
Janet.P před 1 hodinou
Recept na rychlé muffiny s kousky čokolády
Milanito před 2 hodinami
Obalovaný gothaj
radekfiala před 2 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
83spacir před 4 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
TherreSka před 4 hodinami
Knedlíky houskové - postup při výrobě - tvarování
Fitulka před 4 hodinami
Carpaccio z pečené červené řepy
Fitulka před 4 hodinami
Banánová buchta - hrnková
gahim před 4 hodinami
Miliónová polévka
Fitulka před 4 hodinami
Tématické fráze:
hovězí na pomerančích,
hovězí líčka,
hovězí líčka v papiňáku,
líčka na pomerančích,
hovězí líčka recept,
hovězí maso na pomerančích,
hovězí líčka recepty,
recept na hovězí lička,
hovězí líčka na pomerančích,
hovězí na kari a pomerančích,
líčila hovězí,
líčka v papiňáku,
licka recept hovězí,
recept na líčka,
výborná hovězí licka,
recepty na hovězí líčka v papináku,
recept na hovězí na červeném víně s pomerancovou kurou,
hovězí líčka na pomerancove omacce,
čína z hovězích líček,
kureci maso s pomeranci je hořke
Suroviny:
líčka hovězí,
šťáva pomerančová,
olej,
zázvor čerstvý,
kůra pomerančová,
olej,
šťáva pomerančová,
citronáta,
bujón zeleninový,
sůl,
pomeranče,
bylinky zelené
Komentáře (24)