Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ostrá játra na zázvoru, celeru a červeném víně

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 696 kJ /
883 kcal
Bílkoviny99,56 g
Tuky13,84 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 1,54 g
Sodík 505 mg
Sůl1,50 g
Sacharidy41,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Játra opláchneme, osušíme a očistíme od blanek. Krok 2: Pokrájíme je na p Krok 3: látky cca 1 cm silné a na okrajích je malinko nařízneme. Krok 4: Klobásku pokrájíme na kolečka. Plátky jater i klobásky naložíme asi na 2 hodiny do marinády ze sojové omáčky, nastrouhaného celeru, nadrcené chilli papričky, zázvoru, rajského protlaku a nasekaných bylinek. Krok 5: Mezitím si pokrájíme dvě cibule, které něcháme zprudka zpěnit na oleji v tlakovém hrnci. Krok 6: Poté přidáme naložená játra s klobáskou a asi 10 minut vše restujeme, abychom získali pěknou tmavou barvu. Krok 7: Ke konci restování podlijeme játra červeným vínem, zamícháme a doplníme 300 ml vývaru (nebo horké vody), uzavřeme tlakový hrnec a dáme vařit na cca 8-10 minut. Krok 8: Jsou-li játra po této době křehká a měkká, zahustíme je podle potřeby hladkou moukou nebo solamylem. Podáváme s rýží.

Zveřejněno 17. 10. 2012

Poznámka autorky varilamyskakas…

Játra mají výbornou pikantní chuť, zase trochu jinou, než jsme zvyklí a jsou velmi chutná.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ostrá játra na zázvoru, celeru a červeném víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EWWN

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ostrá játra na zázvoru, celeru a červeném víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EWWN

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

:yes::yes:

Povedená bašta:-p+8:yes:

Jatýrka? Chilli papričky?:-O Z toho nemůže vzniknout nic, než pořádný žraso. Já bych si tam ty chilli papričky dala dvě:-8:yes:

:-p:-p:-p:-p:-p:yes:

rebeka::-D:-D jo, jo, Nadi, jsou z tvého gangu, má to říz, jako břitva;-):-))

ostrá, pravíš:-? tak jsou z mého gangu, znamená to, že joo, tohle joo:-p:-p;-):yes::yes:

Tématické fráze:
vepřová játra na červeném víně, játra na zázvoru, vepřová játra na zázvoru, drubeží jatra na víně, vepřová játra na víně, játra na červeným víně, pikantní játra na zázvoru, vepřove jatra na vině, vepřové játra na víně recept, játra naložená ve víně, vepřové játra na červeném víně, vepřová játra jako říz, srnčí játra, jatra na cervenem vine recept, silné červené víno, kuře na zázvoru a červeném víně, vepřová játra na zázvoru recepty, játra na červeném víně, játra naložená červeném víně, celer na víně

Suroviny:
játra vepřová, víno červené, zázvor, chilli paprika sušená, celer, omáčka sojová, tymián, petrželka, cibulka jarní, sůl, pepř, protlak rajčatový, solamyl, cibule, klobása spišská, vývar

Přidat fotografie receptu