Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrachová kaše s kurkumou a zeleninou

Hodnocení receptu je 4,3 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Tanicka Tanicka

Snadný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 341 kJ /
559 kcal
Bílkoviny29,88 g
Tuky4,75 g
Vláknina28,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 209 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy85,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hrách namočíme do studené vody alespoň na dvě hodiny, ale ideálně přes noc. Druhý den vodu slijeme a do nové vody nasypeme přebraný hrách, nakrájenou mrkev, celer a jarní cibulku. Krok 2: Přidáme kmín, bobkový list, tymián a kurkumu. Nesolíme, aby hrách neztvrdl. Krok 3: Vaříme nejprve na prudkém ohni asi 10 minut odkryté a z povrchu sbíráme pěnu, poté ještě dalších 10 minut pod pokličkou. Krok 4: Bobkový list vyndáme, kaši přemístíme do mixéru a rozmixujeme do požadované konzistence. Krok 5: Vrátíme do hrnce a ještě chvíli prohříváme. Můžeme osolit, přidat rozetřený česnek, pro zjemnění plátek másla a případně lžíci lněných semínek na zahuštění. Je-li kaše příliš řídká, můžeme ji přecedit (nebo z ní udělat polévku..). Jíme teplé s tím, co mám rádi :)

Zveřejněno 18. 10. 2012

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrachová kaše s kurkumou a zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RjBL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrachová kaše s kurkumou a zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RjBL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Zeleninu taky přidávám, jen kurkumy jsem dala méně. Foto přidáno..:-):-)

Frantiska: Jinak dodatek - namacim dlouho, cca 24 hodin a nesolim. Tim se to taky urychli :)

Frantiska: Ja varim veskere lusteniny kolem 20 minut :) Na krabickach se sice pise tak hodina a pul:-D, ale kdyz dokazu ten hrach (cizrnu, fazole) po 20 minut rozmacknout prsty,nevidim duvod proc to varit tak dlouho. Chce to opravdu vyzkoušet - mam overeno, ze cim dele varite, tim vice tvrde. Tak mozna proto.. ? :-)

za 20minut se hrach opravdu uvari? Jen me to zaujalo, ze asi pri vareni delam nejakou chybu, kdyz ho varim dele

:yes::yes:

Tématické fráze:
recepty s kurkumou, kolik hrachu na porci, kolik hrachu na jednu porci, hrachová kaše ze suchého hrachu, hrachová kaše, řídká hrachová kaše, vaření s kurkumou, kolik hrachu na 4 porce, porce hrachu, hrách 1 porce, jedna porce hrachu, jak uvarit hrachovou kasi bez mixeru, hrachová kaše bez mixeru, kolik sucheho hrachu na jednu porci, jak udelat hrachovou kasi bez mixeru, kurkuma do kaše, kolik hrachu na 1 porci, hrachova kase ridka, kurkuma jak.udelat kašičku, kaše ze suchého hrachu

Suroviny:
hrách, celer, mrkev, cibulka jarní, česnek, kurkuma, kmín celý, tymián, bobkový list, máslo

Přidat fotografie receptu