Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zadělávaná slepice s květákem a játrovými knedlíčky

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Díly slepice nebo kuřete vložte do vařící vody s celou cibulí, kořenovou zeleninou, vývarem nebo kostkou bez glutamátů, uvařte do měkka, v jiném hrnci povařte růžičky květáku - pozor, ne rozvařit. Krok 2: Jíšku z másla a hladké mouky zalejte vývarem, povařte a vlijte smetanu, vložte syrové játrové knedlíčky a pomalu povařte asi 10 minut tak, aby byly uvařené. Do omáčky vložte růžičky květáku a obrané maso ze slepice. Podávejte s těstovinami nebo noky.

TIP: Jak připravit játrové knedlíčky?

Zveřejněno 20. 10. 2012

Poznámka autorky hosta

Stařičký recept od dávno zesnulé staré paní, která vařívala na faře.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zadělávaná slepice s květákem a játrovými knedlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lE6l

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zadělávaná slepice s květákem a játrovými knedlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lE6l

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Zadělávanou slepici bych si dala, ale bez květáku, jinak jsi mi připomněla zapomenutý bábinky recept, takže díky, je to moc fajn;-):-p:yes:

:-p:yes::yes:

Znám zadělávaný květak i zadělávanou slepici, ale dohromady by mě to nenapadlo. Ovšem bude to dobrota;-):yes:

spagetka: špagi děkuji, já vím že ty takovéhle staročeské jídlo oceníš:-D

isindy:no jestli pojedeš po té oslavě, tak na ryby půjdeš s baterkou, vím že čas není tvým pánem:-D

Ivi, ty noky pro sebe nebo pro ryby? :-D:-D:-D, jinak receptík :-p:-p:yes::yes:

hosta: klidně budu ilegálně a amorálně tlustá :-8:-8:-8:-8, až za týden přijedu, tak bych to ráda měla na talíři - co ty na to? ;-)+.jo, a prosila bych k tomu ty noky....odpoledne pak si zbytek vezmu na ryby :-D:-D:-D:-D

:-p:-p

hosta: no mě je úplně šumák, že to není dietní:-S:-D, vypadá to fakt dobře, už je vytištěno;-) jenom musím ulovit:-D tu slépku:-D

velmi zajímavý recept:-K:yes: nemůže být nedobrý, farní kuchařky vařily ( nebo ještě vaří ) excelentně.. taky jsem jednu znala;-):-K

Tématické fráze:
zadělávané kuře s květákem, zadělávané kuře s knedličky, kuře zadělávané s květákem, kuře s květákem, recepty zadělávané vepřové maso s těstovinou, zadělávané maso s květákem, kuře zadělávané, slepice s těstovinami, vepřové zadělávané s květákem, zadelavana ryba, zadělávané vepřové s květákem, zadělávané maso v květáku, kure s kvetakem a knedlicky, zadělávaná slepičí polévka, staročeské slepice, co z uvareneho kvetaku, zadělávané drůbeží žaludky s knedlíčky, zadělávané kuře ze zbytků, zadělávaná polévka s květákem, knedlíčková zadělávaná polévka

Suroviny:
slepice, smetana, cibule, zelenina kořenová, ořech muškátový, vývar drůbeží, květák, knedlíčky játrové, těstoviny, sůl, máslo, mouka hladká

Přidat fotografie receptu