Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brasírovaná hovězí žebra

Hovězí žebra necháte nejprve marinovat v koření, bylinkách a hořčici, poté budete připravovat při nízké teplotě celých 10 hodin. Dlouhé čekání se vyplatí. Výsledná chuť bylinkami provoněné zeleniny se šťavnatým masem je luxus.

Hodnocení receptu je 5,0 (26×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Doba přípravy 630 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 600 min + doba marinování

630 min (30 min příprava + 600 min tepelná úprava, + doba marinování )

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 045 kJ /
2 401 kcal
Bílkoviny84,31 g
Tuky181,17 g
Vláknina20,29 g
Cholesterol 225 mg
Sodík 1,49 g
Sůl3,35 g
Sacharidy102,82 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smícháme suroviny na marinádu a naložíme do ní maso. Vložíme do litinového kastrolu, přikryjeme potravinovou fólií a necháme v ledničce marinovat 1-2 dny. Krok 2: Maso vyjmeme, stěrkou z něj setřeme marinádu (ponecháme ji v kastrolu) a opečeme na pánvi s olejem ze všech stran dohněda. I s výpekem vrátíme do kastrolu a přidáme plátky cibule, silnější kolečka mrkve, bobkový list a nové koření. Podlijeme vývarem - cca 1 cm ode dna kastrolu. Krok 3: Kastrol pevně zakryjeme alobalem, přiklopíme pokličkou a vložíme do trouby rozehřáté na 100 °C. Při této pomalé teplotě pečeme 10 hodin, nejlépe přes noc. Krok 4: Pečené maso vyjmeme, zeleninu vybereme sběračkou a z povrchu výpeku odstraníme tuk. Výpek poté svaříme na polovinu. Dochutíme a vrátíme zeleninu. Prohřejeme a podáváme s pečivem nebo s bramborovým pyré.

TIP: Jak využít pomalé vaření

Zveřejněno 22. 10. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brasírovaná hovězí žebra

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QgKq

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brasírovaná hovězí žebra

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QgKq

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (39)

Zdravím, nerozumím, co se dává do vývaru a co do marinády a co do pekáče ?! Do vývaru bobkový list, provensálské, bylinky, do marinády hořčice, medy, olej, do pekáče pak vývar a cibule a mrkev ?
děkuji,
slarik

Vyzkoušeno! S bramborovou kaší skvělý nedělní oběd za pár korun. Dělala jsem menší množství a hotovo bylo za 4 hodiny. :yes:

Nevíme si rady,chtěli bychom udělat jablečný štruplet :-D:-((

Eliza: Jo ták, no však i tak nás zas překvapíš ;-)

aaadobromila: Netýkalo se to dobrot kulinářských, ale mé práce -dobroty pro oko. Nerada jsem mystifikovala...;-)
Jen jsem při té příležitosti i ochutnala nové pokrmy.

Eliza: Jen se nečervenej!! Tyjo, Ty jsi členem nějaké poroty co se týče dobrot, jo? Tak to by se mi taky líbilo :-) To zas v budoucnu budou recepty jedna báseň, co? :yes:

aaadobromila: Neblázni, až se červenám, vychovali mě ke skromnosti...:-8:-K Na druhou stranu: děkuju, Tvoje slova ocenění mě velmi těší...nakonec se docela snažím, aby všem chutnalo - těm, pro které vařím, i těm, kteří najdou recept a uvaří si ho. Navíc ani já nesním cokoli, musí mi to prostě chutnat. Takže za to může moje "mlsnost" a vybíravost.
O víkendu jsem nevařila, celý týden jsem byla členem poroty festivalu, tak to byly samé oficiální obědy a večeře...Ale nějaké inspirace jsem načerpala.:yes:

Eliza: Recept náááádherný !! Jako všechny Tvé recepty !! Tady jsi pro mě kuchařka číslo jedna. Máš vytříbený vkus na pokrmy, prvotřídní recepty a Tvé fotky jsou překrásné, hodné místa v časopisech, či kuchařských knihách. Máš na fotkách také krásné talíře a je z fotek prostě cítit i skrze dráty a internet pohoda a harmonie, žádná křeč. A jen tak mimochodem, ano, Chambord by měl zůstat...souhlasím s Tebou ;-) Těším na další Tvůj skvost mezi recepty...bude víkend, určitě budeš kouzlit ve Tvé krásné kuchyni, mohla bys mě zas potěšit nějakou tou Tvojí až profesionální krásou... ;-):-K Díky, že jsi! :-K

To vypada velice zajimave..:yes:

:-p:-p

Eliza: Myslím, že bychom si rozumět měli, máme možná dost společného. Například vařečku a historii. Kromě toho, když jsem uviděla Vaše motto, zírala jsem skoro nevěřícně. A to jsem prosím neopisovala!:-O

Milá Dajdo, moc děkuji za Vaše řádky a inteligentní projev. V archivu, kde pracuji, řešíme autorská práva dennodenně (zejména u filmu, kde je celá řada tvůrčích profesí). Ani tady u receptů mi není cizí uvést zdroj, pokud ho ovšem znám. Ale myslím, že si rozumíme.
Chambord, také bych spoustu kulinářských výrazů neznala, ale mám jednoho kolegu a to je odborník skrze skoro všechno kolem papání...:-) P.S. Snad tu zůstaneš, moc mužských přátel tu totiž není...;-)

Elizo, parádní recept, který mne ještě obohatil o nové slovo v gastronomii.

Magdalenka,ok,nasla jsem si ho a precetla.Proto jsem takto odpovedela.

Jitkas:nie je to môj recept, ale užívateľky "Iljuša". Napísala som, že je to niečo podobné, čo nám veľmi chutilo, mám rad pomalé varenie.

Magdalenko,mezi vasim receptem a timto,je velky rozdil.V tomto je prilis mnoho dalsich koreni a chuti,ktere zabiji, podle meho, orig. chut hoveziho masa.Trochu mi vadi i pouziti zebra.Lepe vidim klizku(kratke maso),ale to je jen osobni gusto.Ze pak se hovori o cene masa ci el.proudu,navrhuji namazat si chleba s maslem a problem je vyresen.

:yes::yes: moc pěkné:-K

Mám vyskúšané toto http://www.toprecepty.cz/recept/8311-anglicka-hove...
preto verím, že recept od Elizy bude tiež skvelý...použijem nejaký iný kus mäsa, rebrá kvôli tuku nemusím.

Danca: Danco, ale Eliza má pravdu. Pokud máte práci, kde si opravdu musíte dávat pozor na to, aby nedošlo k porušení cizích autorských práv, musí Vám připadat tohle handrkování o "autorská práva" na konkrétní jídlo opravdu k pousmání. To není žádná přemoudřelost. Pokud někdo neopíše recept i s chlupama, což je přinejmenším neslušné, aniž by ho sám uvařil a dále upravil, tak podle mého o nic nejde. U Sachrů si nechali svůj dort patentovat, ale to je asi výjimka. :-) Mějme radost z nových fajn receptů - tenhle vypadá opravdu úžasně - a nepátrejme po tom, kdo ho vymylel, vždyť to ani nejde.

Eliza: recept je to moc pěkný, určitě ho vyzkouším:yes: Co se mi moc nelíbí, je Vaše vztahovačnost a "přemoudřelost", trochu ubrat a možná by se i Vám ulevilo..;-)

Eliza: Milá Elizo, taky mám zaměstnání, v němž mi profesionální čest (a nejen ta) velí, uvádět zdroje svých poznatků. Při vaření mi to však přijde trochu komické. Protože recepty kolují a jak kolují, tak se proměňují a možná Vy máte tenhle recept od nějaké kamarádky, ta zase od své maminky a možná někde na počátku tohohle řetězce stojí Blog Pepato - nebo naopak vůbec ne. Vždyť snad nejde o to, kdo ten recept vymyslel na samémn počátku (Pepato nejspíše taky ne), ale abychom se podělili o recepty na dobroty, jejichž přípravu jsme už vyzkoušeli a můžeme doporučit dál.

Co se týče toho elektroměru, neviděla bych to tak tragicky. Nemám pomalý hrnec, ale zvykla jsem si péct maso na opravdu velmi nízký stupeň, ostatně i guláš je lepší, když na plotně sotva probublává a ne když se vaří klokotem, natož v papiňáku! Když už si dá někdo tu práci sledovat elektromětr, tak by si měl taky všimnout, kolikrát trouba vůbec při takhle nízké teplotě zapne. Kombinací těchto "metod" zjistí, že spotřeba není vůbec vysoká a že když bude péct 2 hodiny na plno, tak nebude nižší. Tak a teď abych snad šla shánět ta žebra ......;-)

Tady, aby se člověk bál, sem vůbec nějaký recept dát :-(( okamžitě se najde nějaký rejpal....:-S


Jinak krásný rcp, jistě velmi chutný :-p:-K:yes:

Pepato.eu 22. 10. 2012 22:31
Není to poprvé, kdy jsem zjistil použití mého receptu ve stylu "ode mě-beze mě". Tímto moc děkuji LenceHaus, velmi si toho cením! :-K Pepa

Není snad hanba uvařit dobře podle cizího receptu, ne? Je pravda, že odkaz uváděný LenkouHaus je naprosto totožný(pominem-li drobné doplnění v koření)i co se postupu a výrazů týče s tímto receptem, tak proč se zlobit?

Eliza: Eli, taky si myslím, že tvoje reakce byla poněkud prudká.. vždyť se LenkaHaus jen slušně ptala, odkud jsi čerpala;-) a pokud vím, určují to i pravidla tohoto webu, uvádět zdroj, tak proč hned tolik zloby:-?

Ano, také uvádím zdroj, pokud nějaký je. Věřte nebo ne, ale káže mi to profesionální čest (odjinud, než z oblasti vaření). Pokud jste si dosud všímala, musela jste si všimnout i toho, jak se v tomto směru chovám já.

Eliza:Já sem chodím čerpat inspiraci. Ne někoho prudit. Jen mě zajímalo, jestli tohle jídlo je z vaší hlavy nebo jste to někde jedla, popř. kde jste čerpala inspiraci Vy;-). Většina kuchařek a kuchařů zde, jak jsem si všimla, uvádí zdroje, odkud čerpali, případně napíší, že recept si upravili. Pouze tohle mne zajímalo. Děkuji za mil slova:no:

LenkaHaus: Taky vaříte, nebo jen prudíte??
Na Vaši otázku nemám odpověď. Najdu desítky podobných receptů k čemukoli uveřejněnému na internetu, jen nemám důvod ani čas se tím zabývat.
Ten Váš volný čas Vám vyloženě závidím. -nebo vlastně NE - I kdybych ho měla, nechtěla bych ho využívat k pátrání na internetu... Zejména pokud se úpravy pokrmů týče. Je mi Vás vlastně líto. Je tolik věcí, o kterých bychom měli vědět..

Jinak všem děkuji za všechny ostatní milé komentáře a body.:-K

Třeba by to chtělo taky někdy uvést, odkud čerpáte inspiraci nebo jste to vymyslela? ;-)
http://www.pepato.eu/2012/01/hovezi-zebra-pecena-p...

To nemůže být prostě jiné než "vynikající", Pomalu pečené hovězí, to je prostě zaručená dobrota;-);-);-)

Eliza: Hovězí cokoliv je levné:-?:-8:-O to tedy hledím, zřejmě je váš plat nesrovnatelně větší než můj:-/

Eli co dodat...jen:-p:-p:yes:

jarda Kadic: Na nic takového ani podobného nekoukám, ani nevím, kde to je.;-) Nakonec maso je to levné (aspoň myslím), tak bych to neřešila. Vlastně takové záležitosti nikdy neřeším, mám víc na mysli chuť výsledného pokrmu. A tady je vlastně moc dobrá.:-p

Věřím, že je to dobrota, masko měkké, ale po dojedeni se nechodte koukat na stav elektroměru,, jinak vám ta dobrota zhorkne:-D:-D:-D

To je pravda, ale jako stále ještě nevlastník pomalého hrnce si musím vytačit s občejnou elektrickou troubou... Ale jde to.
Děkuji za body a komentíky.:-K

Nádhera:-p:yes::yes:
Myslím, že pro PH je to jak dělané;-)

:-p:-p:-p nádhera, taková voňavá pomalu dělaná masička mám moc ráda:yes:
šlo by to připravit i v pomalém hrnci?

naprosto neodolatelné, já bych se asi přepapkala:-! To musím vyzkoušet. Krásný rcp:-p:yes::yes::-K:-O:-O:-O:-O

Eli, je mi ctí, že ti jako první můžu dát bodík a pochvaku za tuhke nádheru.;-) Skvělé!:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
pecena hovezi zebra, pečená hovězí žebra pohlreich, pečená hovězí žebra na medu, marináda na hovězí žebra, hovězí žebra pečená, marinovaná hovězí žebra, hovezi zebra na medu, recepty hovězí žebro pečené, pečené hovězí žebro pohlreich, pecena hovezi zebra recept, pečené hovězí žebro, hovězí žebra marináda, recept hovězí žebro pečené, nakládaná žebra, pečené hovězí zebra, marináda na pečené hovězí žebro, recept na pečená hovězí žebra, marinované hovězí zebra, marinada na pecena hovezi zebra, recept pečená hovězí žebra

Suroviny:
žebro hovězí, hořčice dijonská, med, česnek, ocet vinný, olej olivový, demi glace, feferonka, koření provensálské, mrkev, cibule, vývar hovězí, bobkový list, koření nové koření, pepř mletý, sůl

Přidat fotografie receptu