Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nebeské mraky s karamelovým krémem

Přinášíme vám inspiraci na víkendové pečení - nebeské mraky s karamelovým krémem. V podstatě se jedná o veliký větrník, který je přes celý plech v podobě řezů. Jemné odpalované těsto je naplněné karamelovým krémem a hebkou šlehačkou.

Hodnocení receptu je 5,0 (34×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Náročný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 150 min

150 min (150 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 217 kJ /
3 398 kcal
Bílkoviny78,85 g
Tuky151,04 g
Vláknina5,30 g
Cholesterol 1,64 g
Sodík 706 mg
Sůl1,55 g
Sacharidy407,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uděláme klasické odpalované těsto tak, že dáme vařit vodu s máslem a solí, do vroucí vsypeme najednou všechnu mouku, zmírníme plamen nebo sundáme z plotýnky a mícháme, až se koule těsta nelepí na dno kastrolu. Krok 2: Přendáme do mísy, trochu rozmatláme a do částečně zchladlého - vlažného - zašleháme postupně vejce, klidně šlehačem na nejmenší rychlost - ale opravdu postupně. Krok 3: Těsto rozdělíme na polovinu a rozetřeme kulatým nožem na dva plechy vyložené pečícím papírem, který předtím trochu postříkáme vodou. Lepší je ustřihnout papír který se vejde na plech a potřít na papíře položeném na stole a pak opatrně přendat na plech. Krok 4: Peče se ve vyhřáté troubě cca 10 minut na 200 st. dozlatova, pak možná ještě 10 minut na 170 st. - podle vašich zkušeností s troubou a trouba se neotvírá!! Pokud nemáte prosklená dvířka, nakoukněte centimetrovou škvírkou na vteřinu až po těch deseti minutách, placky musí být upečené dozlatova. Krok 5: Jiný je jen krém.
Cukr na pánvi rozpustíme, uděláme karamel a zalijeme asi polovinou mléka - pozor, prská! Důkladně rozpustíme tak, aby se, až tam vlijeme zbytek mléka s rozmíchanými pudinky, nesrazil na kousky. Krok 6: Uvaříme z tohoto karamelového mléka pudink, do teplého vmícháme celé máslo a necháme vystydnout. Teprve pak prošleháme (tam patří ten rum) Krok 7: Ušleháme šlehačku, na jednu placku natřeme krém, na něj šlehačku, přikryjeme druhou plackou a pocákáme polevou.
Potom, když to vydržíte, je dobré na nějakou dobu do lednice.

Zveřejněno 24. 10. 2012

Poznámka autorky hosta

Již tu nějaké mraky jistě jsou, ale s jiným krémem a chtěla jsem tuhle dobrotu připomenout

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nebeské mraky s karamelovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kXjY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nebeské mraky s karamelovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kXjY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (42)

magdalenka::-D:-D

hosta: keď robím krémeše z lístkového cesta, tam to robím tak, ako popisuješ. Mraky som nechala 24 hodín v chladničke (len úplne na krajíčku som ochutnávala :-)) - nebudem sa predsa týrať), aj som trochu s citom ten vrchný plát pritlačila, aj dosť navlhol. Mám taký menší pílkový nôž - drobné zúbky - tým by to išlo v pohode (Bahula ľavou zadnou), keby som nebola netrpezlivá a keby na mňa nevyvíjali nátlak moji stravníci!:-D

magdalenka: no - já už přišla na malý fígl - ten horní plát nakrájím na čtverce na plechu a pokládám na šlehačku prokrájený, pak se nezmačkne, krájí se jen náplň a spodní plát:-))

Na rodinnej oslave mal tento múčnik v sobotu veľký úspech. Skvelý!:yes:
Dala som 500 ml rastlinnej šľahačky miesto klasickej. Nefotila som (vlastne na rýchlo len raz tesne pred podávaním - foto nič moc, preto nepridávam). Mala som problém s krájaním, takže som nerváčila, to je u mňa klasika...:-D

Vyzkoušela jsem a dobrý, pak jsem našla větrník na plech a je ještě lepší. :yes:
http://www.toprecepty.cz/recept/36994-karamelovy-v...

Tvůj recept mi nějak unikl :-8 Tak napravuju a honem pospíchám s bodem :-p:yes:

Zdenka1: No to jsem ráda, že chutnal, musím zas taky zopakovat:-D

Tak konečně jsem se dokopala k tomu, abych vyzkoušela tvůj recept. Vše dopadlo na výbornou:-p:yes:, zákusek byl moc dobrý. Chválím a posílám plusík:yes::yes::yes:

varilamyskakasicku: máš asi pravdu, popsala jsem postup jak nejlépe jsem dovedla, snad i začátečník podle toho upeče

Nádhera ! :-p

hosta: ty jo, tak to určo zpackám,:-D nejsem moc přes tyhle těsta, jsem hatla-patla:-D těsto je pak všude, jen ne
tam, kde má být, i proto jsem to psala, že ne každý to umí, že bych to dala asi pro začátečníky do Tvého postupu, jako když dělá někdo sám třeba své listové těsto, pak už to jen uložím, vytisknu a dám před sebe a jdu páchat a díky moc:-K;-)

:-Kmoc velká dobrota,dělává to moje kamarádka.Zatím jsem si netroufla.ukládám a zkusím:yes::yes::yes:

K tomuto už chybí jen dobrá káva a sladké "nicnedělání" a je tu kulinářský orgasmus na počkání;-):-p No nic, nechám raději rozjímání a přidělím zasloužený 19. bodík:-p:-K:yes:

Řezy se mi líbí:-Ka i když nejsem moc na sladké,tak toto bych si teda s chutí nabídla:-p+18:yes:

1974andrea: :-D:-D:yes: Andrej, ty a kopýtko? Kdepak! Ty jsi šikulka i na pečení. To je vždycky: "Já nepeču. Já to neumím." Nooo, stačí kouknout do Tvých receptů na sladké. ;-):-K

Nádherný řezík! Joj, to bych si dala. . . :-p;-):yes:+

Co mi zvývá:-(než si to dát do oblíbených:-8Je to skvělý nápad s tím krémem, určitě zrealizuju a tobě patří velký bodík:yes::yes:

Mraky peču, ale s jiným krémem. Tento recept zrealizuji, protože doma všichni milujeme větrníky. Ty sice dělávám, ale dát karamelový krém do "mraků" mě ještě nenapadlo. Přitom je to méně pracné. Nahoru místo čokoládové polevy bych ještě zkusila dát polevu karamelovou.:-p:yes:

hosta:No a už je to tady, prej to není složitý:-S. Tohle by mě určitě odradilo od příštího pokusu:-D

1974andrea: u odpalovaného těsta je nejsložitější to pečení, zdá se ti, že je, ale nikoliv a krásné věnečky jsou na placku. to se stalo určitě nám všem napoprvé. prostě péci opravdu do barvy

No dobře holky, já si ho holt najdu, až to budu páchat ... nebo spíš patlat:-D

1974andrea: andrej, odpalovaných těst je na topkách mraky - na všechny věnečky, větrníky - je to všechno víceméně stejné

1974andrea: ono fakt není složité, já ho mám ve věnečkách v receptech...dělám ho celkem běžně, fakt na tom nic není....

hosta:No nevypadá to sice složitě, ale neumím to odpalovaný těsto:-S Možná jsi ho měla napsat rovnou do toho postupu, pro takový kopýtka jako jsem já. V těch komentářích to zanikne;-)

isindy:no něco asi udělám, Kuba se o to postará:-D

1974andrea:jednodušší je snad už jen namazat chleba, zkus, je to jako nic

Božínku, to by mi chutnalo:-p:-p:yes: Taky jsem v životě nedělala odpalované těsto, moje mami z něj dělá ovocné knedlíky a ty jsou super;-)

hosta: no to si děláš pr...:-//:-//:-// já se tu trápím s knackbrotem a ty tohle??? na víkend prosím nepeč, mám jen jedny nervy...a váha na mě řva, at vstupuji jednotlivě :-//:-D

ale že to vypadá božsky, to zase jooooooo:yes::yes::yes:+

varilamyskakasicku - no je to podobné jako na knedlíky - dáš vařit vodu s tukem, hodíš špetku soli, když vaří, vsypeš najednou mouku a menším ohni mícháš, až je takové spařené a udělá se z něj koule, která se odlepí ode dna. pak přendáš do mísy, necháš trochu vychladnout a zašleháš do něj postupně vejce jedno po druhém - klidně šlehačem na nejmenší výkon

Hezký recept, mňam, ale mne by docela zajímalo od tebe ten postup, jak píšeš : na klasické odpalované těsto, třeba ho moc nedělám, můžeš jej napsat, budeš hodná, ráda se poučím, abych ten recept mohal vyzkoušet, třeba jako začátečník v odpalovaném těstě díky:-K;-):yes:

Tématické fráze:
řezy z odpalovaného těsta mraky, řezy na plech mraky, větrníkové řezy, listové těsto recepty sladké mraky, recept mraky odpalované těsto, mraky z odpalovaného těsta, řezy z odpalovaného těsta, větrníkové řezy na plech, recept na zákusek mraky, karamelové řezy z odpalovaného těsta, mraky recept, mraky z listoveho testa, mraky na plech, větrníky s karamelovým krémem, moučník mraky odpalované, odpalované těsto na plech, rezy mraky, odpalované řezy, vlny z odpalovaného těsta, mraky rezy

Suroviny:
voda, máslo, sůl, mouka hladká, vejce, cukr písek, mléko, pudink vanilkový, máslo, rum, šlehačka, ztužovač, poleva

Přidat fotografie receptu