Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jehněčí kýta na rozmarýnu s vůní citrónu

Základem výborného jehněčího masa je spousta koření a marinování. Chuť jehněčího masa velice dobře vynikne, když jej připravíte za pomalého hrnce. Kýtu podáváme s grilovaným pastiňákem a bramborovou kaší.

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

HankaCh

Náročný

Doba přípravy 230 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 200 min bez doby odležení masa

230 min (30 min příprava + 200 min tepelná úprava, bez doby odležení masa)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 283 kJ /
307 kcal
Bílkoviny0,11 g
Tuky27,46 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 20 mg
Sodík 1 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy14,77 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Koření (bez soli) smícháme s olejem, calvadosem, citronovou kůrou a šťávou. Krok 2: Směsí natřeme maso a necháme odležet v lednici cca hodinku. Krok 3: Pastiňáky oloupeme a nakrájíme na silnější plátky, ty rozložíme po dně pomalého hrnce, na ně dáme marinovanou kýtu i s marinádou, osolíme a pomalíme na "high" (II.stupeň) cca 3 hodiny. Krok 4: Vyndáme pastiňák, rozložíme ho na plech vyložený pečicím papírem, lehce potřeme medem a dáme grilovat. Krok 5: Do výpeku zamícháme oříšek másla a podáváme s kaší.

TIP: Jak okořenit jehněčí maso?

Zveřejněno 24. 10. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí kýta na rozmarýnu s vůní citrónu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mN0A

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí kýta na rozmarýnu s vůní citrónu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mN0A

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (15)

1974andrea: Děkuji:-K Já si ten česnek dle vaší rady předpekla do mrazáku a už tam není ani palička:-)

Hani, to je krásně připravené jehněčí, pastiňák je takový lehce nasládlý a celé dovršeno mojí milovanou kaší s pečeným česnekem:-*. Super komplet:-p:yes:

Všem moc děkuji za milé komentáře a bodíky:-K

Jehněčí kýta se třese zimou v mrazáku;-)ale pomaláč je v nedohlednu:-D
Máš to moc hezky připravené:-K+12:-p:yes:

Tak to bych si s chutí dala jen sehnat to jehněčí:-p:-p:yes::yes:+11

Hned bych ochutnala, jen mít to jehněčí:-p:yes:

To maso se z Tvé úchvatné fotky jen směje! :-p:yes:+

Zajímavá a přitažlivá kombinace, krásná fotka.

To musi byt hodne dobre..pridavam bodik..:yes::yes::-p

Krásné;-);-);-)

to je nádhera, moc pěkný recept hned bych si dala:-p:yes::yes::-K

HankaCh: děkuju:-) a posílám bodíka;-):yes:+3

maris: připsáno do surovin :-K

Jehněčí mám ráda, proto se mi recept moc líbí, ale můžeš, prosím, napsat složení toho koření na skopové maso ?;-):-)

luxusně to vypadá:-K;-):-p:-):yes::yes:

Tématické fráze:
jehneči kyta na grilu, grilovaná jehněčí kýta, jehněčí kýta plátky, jehněčí kýta plátky, jehněčí kýta pohlreich, jehněčí kýta pohlreich, jehněčí kýta na gril, recepty jehněčí na grilu, skopové na rozmarýnu, jehněčí pohlreich, jehneči kyta, jehněčí na citronech, pohlreich jehněčí, skopova kyta na grilu, jehněčí plátky na grilu, jehněčí kýta na medu, jehneci platky, jehněčí kýta na grilu pohlreich, vepřová kýta na rozmarýnu, jehněčí kýta citron česnek med

Suroviny:
kýta jehněčí, citron bio, olej olivový, calvados, rozmarýn, dobromysl, paprika čerstvá červená, rozmarýn, kůra citronová, sůl mořská, máslo, pastiňák, med, tymián

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu