Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Můj boršč

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

nettkaa

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie843 kJ /
201 kcal
Bílkoviny5,74 g
Tuky0,50 g
Vláknina11,89 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 59 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy39,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uvaříme vývar z vepřového masa a kuřecí kostry, bobkového listu, černého pepře a nového koření. Při vaření z vývaru odebírame pěnu, vaříme cca 1,5 hodiny na mírném ohni. Krok 2: Na pánvičce na trošce oleje osmažíme mleté maso, malinko opepříme a dáma si stranou do nějaké misky. Krok 3: Poté co je maso měkké, tak ho vyndáme, nakrájíme či natrháme na kousky a vložíme zpátky do vývaru. Nakrájené brambory vložíme k masu a vaříme do polozměknutí, poté přidáme přecezené a pokrájené zelí a vaříme do měkka. Krok 4: Zároveň si dáme na pánev a na kapku oleje nakrájenou cibuli, necháme ji malinko nazlátnout, poté přidáme mrkev a celer na kostičky, osmažíme, přilejeme trošku vývaru a cca 10 minut dusíme pod pokličkou, ke konci přidáme řepu (já použila zavařenou) opět dusíme. Ke konci přídáme rajčatový protlak, dusíme do změknutí zeleniny. Krok 5: Takto připravenou zeleninu přelijeme do hrnce s vývarem, necháme provařit.
Osolíme, přidáme masox, 3/4 kelímku zakysané smetany (pokojová teplota), kečup či ještě protlak pro barvu, protože po přidání smetany dostane polévka mdlou barvu, prolisovaný česnek. Provaříme a přidáme libeček a petřželku.
Teď dle chuti si každy může octem přikyselit či přisladit. Krok 6: Podáváme se lžící zakysané smetany a ještě posypané bylinkami.
Druhý den, když je polévka odležená je ještě lepší.

Zveřejněno 26. 10. 2012

Poznámka autorky nettkaa

Vím že se klasicky dělá z hovězího masa, ale moje drahá polovička nechtěně vyndala vepřové a mleté maso, tak se muselo improvizovat :D i když i takhle byla polévka vynikající.

Foto přidám, až bude doma funkční notebook :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Můj boršč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DWxY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Můj boršč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DWxY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (2)

nene...mlety jsem pridavala az ke konci..:)

Vyzkouším, mleté maso se přidá po osmažení do polévky společně s bramborama? Děkuji.

Tématické fráze:
ruský boršč z mletého masa, boršč z mletého masa, růžový boršč, borsc repu dusime do mekka, boršč mleté maso, ruský boršč s mletého masa, boršč mletého, klasický ruský boršč, boršč z kuřeciho vývaru, boršč muj, top recept boršč, bor

Suroviny:
brambory, maso mleté, maso vepřové, kuře, zelí bílé, řepa červená, mrkev, celer, cibule, koření nové koření, bobkový list, masox, pepř, protlak rajčatový, kečup sladký, cukr, ocet, česnek, smetana zakysaná, petrželka, libeček

Přidat fotografie receptu