Suroviny pro 12
12
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 374 kJ / 1 045 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 60,08 g |
| Tuky | 46,16 g |
| Vláknina | 2,40 g |
| Cholesterol | 1,55 g |
| Sodík | 601 mg |
| Sůl | 1,26 g |
| Sacharidy | 96,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: TĚSTO:
bílky + špetka soli - vyšleháme sníh, žloutky + cukr - vyšleháme v pěnu do které postupně zašleháváme metličkou 1/2 sněhu poté mouku, solamyl a nakonec zbytek sněhu. Vylijeme na plech na který jsme dali pečící papír a pečeme na 170°C cca 20 minut. Krok 2: KRÉM:
pomazánkové máslo + cukr + vanilkový cukr - vyšlehat, šlehačka + ztužovač FIX - vyšleháme šlehačku, poté šlehačku lehce vmícháme do směsi z pomazánkového másla a cukru a natřeme na vychlazený piškot, posypeme nastrouhanými jablky, posypeme skořicí a zalijeme. Krok 3: POLEVOU, kterou vyrobíme - 2 sklenice moštu dáme vařit, přidáme cukr a poté přidáme v 1 sklenici moštu rozkvedlaný solamyl. Vaříme do zhoustnutí, odstavíme, necháme cca 5 minut za stálého míchání schladit a poté zalijeme jablka. Když poleva ztuhne. Zákusek vložíme do chladničky.
bílky + špetka soli - vyšleháme sníh, žloutky + cukr - vyšleháme v pěnu do které postupně zašleháváme metličkou 1/2 sněhu poté mouku, solamyl a nakonec zbytek sněhu. Vylijeme na plech na který jsme dali pečící papír a pečeme na 170°C cca 20 minut. Krok 2: KRÉM:
pomazánkové máslo + cukr + vanilkový cukr - vyšlehat, šlehačka + ztužovač FIX - vyšleháme šlehačku, poté šlehačku lehce vmícháme do směsi z pomazánkového másla a cukru a natřeme na vychlazený piškot, posypeme nastrouhanými jablky, posypeme skořicí a zalijeme. Krok 3: POLEVOU, kterou vyrobíme - 2 sklenice moštu dáme vařit, přidáme cukr a poté přidáme v 1 sklenici moštu rozkvedlaný solamyl. Vaříme do zhoustnutí, odstavíme, necháme cca 5 minut za stálého míchání schladit a poté zalijeme jablka. Když poleva ztuhne. Zákusek vložíme do chladničky.
Zveřejněno 28. 10. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablečno skořicové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qL5D
Moje poznámka
Jablečno skořicové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qL5D
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 18 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 19 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 19 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 21 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 50 minutami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 1 hodinou
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 1 hodinou
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 2 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 3 hodinami
Kávový krém do dortu (retro)
Cikitaka před 3 hodinami
Bezlepkové banánové muffiny
xfikejzova02 před 4 hodinami
Domácí chléb II.
Penkapa před 5 hodinami
Bramboračka
danal před 6 hodinami
Tématické fráze:
jablečno skořicová buchta,
skořicové řezy s jablky,
skořicový řez,
jablečný skořicový řez,
jablečno skořicová bábovka,
co použít místo solamylu,
jablečný řez se skořicí,
jablečno skořicový šneci,
skoricova buchta,
skořicový zákusek,
skořicove zakusky,
jablecne rezi,
skočicové řezy s jablky,
skočicové řezy s jablky,
piskot s nastrouhanymi jablky,
jablečno skořicový řez,
jablko skořicové řezy,
jablečno tvarohové řezy recept,
jablečnoskořicové řezy,
jablečnoskořicová buchta
Suroviny:
mouka polohrubá,
solamyl,
vejce,
cukr,
sůl,
pomazánkové máslo,
šlehačka,
ztužovač šlehačky,
cukr vanilkový,
cukr moučkový,
jablko,
skořice mletá,
mošt jablečný,
cukr,
solamyl
Komentáře (4)
Řezy i fotka vypadají dobře, tak ti dávám 2. vstupního boda