Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špagety napoleonského povaleče

Hodnocení receptu je 3,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

volhpe1

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: 5

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 335 kJ /
1 514 kcal
Bílkoviny103,80 g
Tuky17,38 g
Vláknina27,49 g
Cholesterol 120 mg
Sodík 597 mg
Sůl1,63 g
Sacharidy224,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji osmahneme cibulku a na plátky nakrájený česnek, přidáme maso, nastrouhanou mrkev na jemnějším struhadle, krátce osmahneme, osolíme, opepříme a přidáme kečup. Krok 2: Vše krátce osmahneme a přidáme majoránku, oregano, worčestr a sójovou omáčku. Krok 3: Vše zalijeme vodou a necháme 30 minut vařit. Můžeme přidat i 1/2 kostky bujónu. Krok 4: Hotová omáčka by se měla zahustit sama, pokud se nezahustí, tak přidáme granulovanou jíšku.

Zveřejněno 28. 10. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špagety napoleonského povaleče

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EWvm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špagety napoleonského povaleče

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EWvm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

volhpe1: Nuda? Ani náhodou! Právě čtu zajímavou knížku o Napoleonovi, takže mě tenhle nadpis, který na mě najednou vykoukl z topreceptů, přímo uhodil do očí. Napoleonský povaleč je opravdu kuriózní výraz, zvláště když se spojí se špagetami. :-D:-D:-D Ale asi ani Vy nevíte, proč se to jídlo tak jmenuje. Škoda, mě původ názvů jídel, který má něco společného s historií, opravdu zajímá ......

Dajda: a proč to řešíš? Asi nuda doma co? ????

volhpe1: Kdy probíhaly napoleonské války, samozřejmě vím, dokonce si myslím, že začaly mnohem dříve než v roce 1803, byť tak uvádí wikipedie. Těstoviny v té době v Itálii nepochybě znali, ale špagety jsou myslím modernější záležitostí. To, co nevím, je, kdo by měl být ten napoleonský povaleč nebo proč se to jídlo takhle jmenuje. :-O

Dajda: do Itálie přivezli těstoviny Arabové v době svých výbojů v 8. a 9. století, a to z Afriky a Blízkého východu, kde se obdoba těstovin používala od počátku našeho letopočtu. V podobě, jaké je známe dnes, se těstoviny rozšířily po Itálii ve 13. Jinak Napoleonské války 18. 5. 1803 – 20. 11. 1815

To je mi ale název! Napoleonský povaleč - docela by mě zajímalo, koho tím autor myslel! A byly už vůbec za napoleonských časů špagety? :-)

Bibinka: je mi jedno kdo nahraje fotky klidně nahrávejte svoje aby jsme viděli jak vypadá kuchařské umění ostatních , nevim kde jsi to přečetla ;-)

mňam:yes::yes::yes:

volhpe1:Péťo, i když jsem si přečetla tvé komentáře, že nechceš, aby ti někdo cizí dával fotku a že si jí dáš sám, tak jsem si to dovolila, ovšem budeš-li na tom trvat, nebo se ti fotka nebude líbit, stačí písnout a já jí v polovině února vymažu-dala jsem jí kvůli soutěži proti tvé vůli. Díky;-)

Po všech nestrádách s foto, i když není tyto špagety jsou výbornou určitě vyzkoušejte foto dodám časem svoje až je budu vařit a to nebude trvat dlouho ;-)

Praha!!!:když ono není ani třeba hledat, profesionální fotky jsou jaksi poznat z fleku, tím spíš pro uživatele, kteří už to tady mají v malíčku;-)

1974andrea: Spagetka: Aha, díky za odpověď. No musí to být časové a psychicky náročné, takhle to tu hlídat...pokud to tedy není zrovna něčí hobby. Klobouk dolů ;-)

Praha!!!:Ne šichty si nebereme, ale najdi si pojem Autorský zákon, ano? Týká se především kopírování cizích fotografií bez souhlasu dotyčného vlastníka.

Praha!!!:Jsou tady lidé k tomu pověřeni;-)

Nechápu, kde pořád někteří uživatelé berou čas a chuť na takové to pravidelné, stálé ostříží hlídání... Vy si tady nějak berete hlídací šichty a střídáte se? :-)

volhpe1:To je mi jasné, ale tady se dávají pouze vlastní fotografie, máš to uvedeno i v pravidlech tohoto webu;-)

Tématické fráze:
napoleonská omáčka, špagety recept, napoleonske testoviny, napoleonska omáčka recept, recept na špagety, neapoleonska omacka, omáčka na špagety-recept napoleonská, napoalenske špagety, recept neapolsky povalec, napoeonske spagety zapecene, napolenské těstoviny, napoleonskespagety, chrizantena, profesionální recept brokolicová polévka

Suroviny:
těstoviny špagety, maso vepřové, mrkev, cibule, česnek, majoránka, koření oregáno, kečup sladký, sůl, pepř, omáčka worcesterová, omáčka sojová, olej

Přidat fotografie receptu