Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové maso na divoko

Hodnocení receptu je 4,9 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

snazilka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 316 kJ /
1 749 kcal
Bílkoviny128,49 g
Tuky118,26 g
Vláknina1,50 g
Cholesterol 330 mg
Sodík 319 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy22,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na sádle osmahneme zeleninu dorůžova, vložíme na ni osolené plátky masa a cibuli nakrájenou na kolečka, opečeme. Osolíme, okořeníme, podlijeme a dusíme. Krok 2: Měkké maso vyndáme, vybereme koření (vybírám pouze bobkový list a nové koření), přidáme zavařeninu a vše důkladně rozmixujeme. Krok 3: Můžeme dolít vodou, povařit a zahustit. Pak zalijeme vínem. Krok 4: Lžičku cukru upražíme do světlehněda na karamel, rozředíme vařící vodou, povaříme a do omáčky přilijeme. Nakonec vrátíme maso.

Zveřejněno 29. 10. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové maso na divoko

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YqxO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové maso na divoko

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YqxO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (20)

snazilka: dnes dělám něco velmi podobné tvému receptu.Základ je prakticky stejný,potom něčeho víc, něčeho míň.....na závěr maloučko smetany pro zjemnění ....ale bod ti náleží:yes:

Anna Kocikova: Díky, Aničko - já jsem se fakt snažila:-)

Hezky jsi to připravila:-K+15:-p:yes:Už jsem dlouho nedělala nějakou dobrou omáčku;-)

snazilka::-)):-D

Jana Remkova: Bílé nebo červené - hlavně že nám chutná:-D:yes:!!!

snazilka: Dala jsem taky bílé, ale napadlo mne, že by nevadilo ani červené. Bílé jsem měla doma;-)

Jana Remkova: Víno dávám bílé, protože ho mám radši, ale myslím, že si může dát každý podle chuti.
Děkuju za fotku - holky si jsou i podobné :-) . Moc mě těší, že je rcp užitečný a chutná!!!

Výborné, jemná kyselkavější omáčka. Přidávám foto;-)

hmmm - dělám velmi podobně a je to dobrota:yes::-D

Vypada to delikatesne..:yes::yes:

Už jsem si to vytiskla, díky za inspiraci!!:-p Jen dotaz..bílé víno??

Díky,děvčata! Je to opravdu dobrota... :-)

:-p:yes:

Pěkné to máš;-):-K

Pěkné, dobrůtka určitě:-p+:yes:

:-p:-p:yes:

vypadá to lahodně :yes:

:yes::yes:+

1974andrea: to bude.. souhlasím:-p;-):-):yes::yes:

Zvěřinu dělám podobně a jistě i z vepříka to bude dobrota:-p:yes:

Tématické fráze:
veprove na divoko, vepřové maso na divoko, maso na divoko, vepřové na divoko recept, vepřové plátky na divoko, vepřové maso recepty, omáčka na divoko, veprove nadivoko, vepřový plátek na divoko, vepřové kotlety na divoko, vepřová pečeně na divoko, recepty z veproveho masa, vepřová kotleta na divoko, veprova na divoko, vepřový na divoko, vepřové maso, vepřová kýta na divoko, kotlety na divoko, vepřová plec na divoko, kotleta na divoko

Suroviny:
kýta vepřová, sádlo, zelenina kořenová, cibule, pepř, koření nové koření, bobkový list, tymián, zavařenina rybízová, víno, cukr, mouka hladká

Přidat fotografie receptu