Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Skořicové suky

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

nigge nigge

Náročný

Doba přípravy 240 min Doba přípravy: 210 min Doba tepelné úpravy: 30 min

240 min (210 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 8

8

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 955 kJ /
5 726 kcal
Bílkoviny114,24 g
Tuky198,17 g
Vláknina29,25 g
Cholesterol 1,28 g
Sodík 487 mg
Sůl0,91 g
Sacharidy856,64 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Odvážíme si 150 g hladké a 150 g polohrubé mouky, přidáme sušené droždí a vše dobře promícháme. V hrnci si ohřejeme mléko s cukrem, solí a máslem na kostičky. Zahříváme tak dlouho, aby bylo máslo skoro rozpuštěné, ale ne úplně a mléko na dotek teplé. Krok 2: Mixér dáme na nejmenší rychlost a pomalu přilíváme mléčnou směs. Vejce přidáváme jedno po druhém a po každém z nich chvíli mícháme. Nastavíme mixér na nejvyšší otáčky a mícháme 3 minuty v kuse. Krok 3: Nastavíme si hnětací nástavec, odvážíme 150 g hladké a 150 g polohrubé mouky, dobře promícháme. Postupně přisypáváme tolik mouky, až těsto nebude lepkavé. Výsledné těsto by mělo být jemné, pružné, ale nelepit se na prsty. Krok 4: Uděláme z něj kouli a necháme kynout na teplém místě. Smícháme cukr, mouku a skořici a přidáme hodně studené máslo nakrájené na kostičky. Vše prsty dobře promneme. Když je těsto dvakrát větší, propíchneme ho prsty a necháme odejít vzduch. Krok 5: Rozválíme pravidelný obdélník, rozetřeme náplň na těsto. Jeden z okrajů potřeme lehce smetanou (mlékem). Z druhé strany začneme rolovat těsto a na konci ho dobře spojme. Krok 6: Hotovou roládu rozřízneme na 8 stejných dílů a vyskládáme suky do vymazaného plechu. Potřeme smetanou (mlékem) a necháme přikryté ještě jednou kynout v pokojové teplotě 35-50 minut. Krok 7: Troubu si předehřejeme na 190°C. Až suky zase trochu nakynou, znovu je potřeme smetanou (mlékem) a dáme do trouby, o jeden rošt níž, než doprostřed. Pečeme 25-30 minut, až jsou hnědé. Když strčíme párátko doprostřed suku, musí vyjít ven čisté. Krok 8: Po vytažení je naposledy potřeme smetanou (mlékem), necháme je trochu vychladnout. Poleva není nutná. Krok 9: Do misky si dáme trochu moučkového cukru a přidáme jednu lžíci smetany, nebo mléka a mícháme. Přidáme tolik smetany, až vznikne lehce táhlá řídká konzistence a poléváme suky.

Zveřejněno 1. 11. 2012

Poznámka autorky nigge

Podrobnější postup s obrázky a další recepty najdete zde:

http://zghettablog.blogspot.cz/2012/11/skoricove-s...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Skořicové suky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gMGZ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Skořicové suky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gMGZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (17)

Včera jsem upekla a jsou výborné:yes:

Elis: Dobrý den, tak to mám velkou radost :)

Dobrý den,

pekla jsem vaše sušenky ze zázvoru-vynikající!
Dnes zkouším tyto suky, ale místo skořice tam dám ořechy :). Těsto je zatím skvělé, těším se jak budou chutnat.
S přáním hezkého dne :-K

Anneetta: Dobrý den, díky moc, mám radost, že Vám chutnalo :)

Dobrý den, vyzkoušela jsem a byly vynikající. K nádivce jsem ještě přidala trochu namletých vlašských ořechů a nemělo to chybu.:yes: Děkuji za recept, ukládám k oblíbeným a uděluji bodík.

nigge: Díky za pochvalu. Určitě by tu větší mísu snesly :-D Při pečení jsem myslela, že mi tu skleněnou poklici nadzvednou :-D

misza:
Dobrý den, suky máte nádherné! Díky moc za fotky.Vidím, že by snesly i větší mísu, jak pěkně nakynuly, tak snad pro vás nebyly moc velké :)

Doděláno, ochutnáno:-p Výborné. :yes: Náplň nemá chybu. Kombinace třtinového cukru a skořice je skvělá. Doporučuji ;-) Posílám fotky a bodíka.

:-p:yes::yes:

Anna Kocikova: Nalákaly Vás k pečení :D?

Jana Remkova:Díky...a jak jsou dobreé! :)

Jsou lákavé:-p+5:yes:

Parááda!!:yes:

misza: Tak doufám, že se povede. Je to trochu náročnější na čas, ale výsledek stojí za to.

Recept mám uložený a v blízké době vyzkouším.

Tématické fráze:
skořicový suk, ořechové suky, suka, suky, skoricovy suk recept, šuk, skoricove koule, jak se suka, suk z těsta, recept na suky, kynute suky, skoricovy pletenec ze sušeného droždí, jak se suka, těsto na suky, skořicoví suk, az- recepty skořicové sušenky, skořicové prsty, skořicová štola recept, skořicové kostičky, kynuté skořicové suky

Suroviny:
mouka hladká, mouka polohrubá, droždí sušené, mléko, máslo, cukr krupice, sůl, vejce, cukr třtinový, cukr moučkový, cukr skořice, mouka polohrubá, skořice, máslo, smetana, cukr moučkový, smetana

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu