Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Škvarkovo-bramborový chleba

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

BILKOVAI BILKOVAI

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 115 kJ /
3 852 kcal
Bílkoviny92,65 g
Tuky207,44 g
Vláknina24,74 g
Cholesterol 175 mg
Sodík 8,90 g
Sůl22,00 g
Sacharidy391,14 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do pekárny nalijeme odměřené množství vody. Přidáme ocet, sůl, mletý kmín, celý kmín, obě mouky, nastrouhané brambory najemno, cukr, droždí a mletý česnek. Zapneme program těsto. Pár minut před koncem hnětení přidáme nakrájené škvarky a pažitku. Necháme vykynout. Krok 2: Ošatku si pomoučíme hladkou moukou a vykynuté těsto do ní vložíme. Necháme opět kynout (cca 15 minut). Krok 3: Mezitím si nahřejeme troubu na 230°C, dospodu dáme kastrolek s horkou vodou. Až je trouba předehřátá, tak těsto z ošatky překlopíme na plech vyložený pečícím papírem a ihned vložíme do trouby. Plech je uprostřed. Pečeme na plný výkon 10 minut, poté zvolníme na 180-190°C a pečeme dalších 40 minut. Během pečení 2x-3x pokropíme vodou. Krok 4: Upečený chleba přesuneme na mřížku, kde ho necháme vystydnout.

Zveřejněno 1. 11. 2012

Poznámka autorky BILKOVAI

Samozřejmě chléb můžeme připravit i bez pekárny :-)

Chlebíček měl vždy úspěch. Dá se jíst jenom tak, bez ničeho.

Pečení chlebů, rohlíků, housek, atd. už asi není in, receptů je tady velmi mnoho, ale možná se tento recept pro někoho stane inspirací a pochutná si tak, jako my:-)

Chleba je dlouho vláčný.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Škvarkovo-bramborový chleba

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j6kY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Škvarkovo-bramborový chleba

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j6kY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Je výborný peču pořád

janatka: Janatko, máš ho parádní. Jsem ráda, že Vás recept oslovil. Díky za přidané fotečky ;-):-)

Vynikající!!!!!!!Voňavý,byl hned pryč.:-p;-)

tak tohle vypadá jako dobrota, asi brzo vyzkouším:yes:

tento skvost mi unikl:-// vypadá fantasticky:yes::yes::yes:
dokoupím, co třeba, a upeču co nejdřív;-):-):-K

aaadobromila: nemusíš mít pekárnu. Chleba se dá upéct i bez pekárny. Mě pekárna těsto jenom umýchala /to lze i ručně/ a zbytek se peče v troubě.;-) Ani ošatka není potřeba. Stačí třeba miska nebo forma na srnčí hřbet.

Ježiš, takový chlebík bych si dala. Já si snad pořídím tu pekárnu, sakryš. :-)

Krásně vypečený chlebínek:-*:-p+8:yes::-K

Pořád se nemohu odhodlat něco udělat v domácí pekárně. Ale já to zkusím, třeba s tímhle úžasným receptem.:yes:

Ivet, ten je!!:-O Úplně cítím, jak křupe!! Moc se ti povedl!!:-p

Ivet - nádherný a dobroučký chlebík:yes::-D ale je pro mě novinkou, že vydrží dlouho vláčný - u nás se nedožije déle než 2 hodin:-D dost legrace vláčný je těmi bramborami, já vím:yes:

Tématické fráze:
bramborový chléb recept, bramborový chleba, top recepty chleba brambory, bramborový chléb, jak se péče bramborový chléb, bramborový chleba z domácí pekárny, iveta bílková chleba, fantastický braborový chléb, bramborový chléb ze syrových brambor, chleba s bramborem, recept na chleba z bramborami, recept na bramborovy chleb v peci, bramborový chléb se škvarkama, recept chleba, top recepty bramborový chléb, pečení bramborového chleba, domácí chleb ručně recepty se škarkami, pohankový chléb se škvarky, pohankový chléb s bramborem, skvarkovy chleba s bramborem

Suroviny:
voda, mouka hladká, mouka žitná chlebová, kmín mletý, kmín celý, ocet, brambory, sůl, cukr, škvarky, česnek sušený, pažitka, droždí čerstvé

Přidat fotografie receptu