Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Italská crostata

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

katyvypl

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 8

8

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 551 kJ /
2 761 kcal
Bílkoviny155,94 g
Tuky153,48 g
Vláknina19,98 g
Cholesterol 1,30 g
Sodík 5,80 g
Sůl14,81 g
Sacharidy180,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve si uděláme těsto. Mouku si prosejeme, uděláme do ní důlek a rozklepneme tam vejce. Přidáme sůl, na kostky nakrájené máslo, vodu a rychle zpracujeme do hladké lesklé koule. Zabalíme do potravinářské fólie a dáme na hodinu do lednice. Krok 2: Mezitím si vymažeme tukem koláčovou formu a vysypeme ji hrubou moukou.

A připravíme si náplň. Na pánvi osmahneme cibulku dozlatova, přidáme mražený porcovaný špenát a podusíme s troškou vody. Špenát poté osolíme a přidáme stroužek prolisovaného česneku. Necháme vychladnout, stačí aby byl teplý, nikoli horký. Krok 3: Pečené kuřecí maso nakrájíme na kostičky, sýr si nastrouháme a vejce promícháme se smetanou. Krok 4: Nyní z těsta odebereme asi 2/3, vyválíme ho na tenkou placku a vyložíme ním koláčovou formu, aby nám vznikly i okraje. Zbytek těsta odkrojíme (a necháme na později). Krok 5: Na těsto nasypeme polovinu strouhaného sýru, na který rozetřeme špenát a přidáme kuřecí maso. Opět posypeme zbylým sýrem a zalijeme smetanou s vejci. Zbytek těsta rozválíme na kruh a přeneseme na koláč jako pokličku. Přesahy opět odkrojíme a těsto dobře přimáčkneme u krajů. Ze zbytků těsta můžeme vykrájet ozdůbky. Celý koláč potřeme rozšlehaným vejcem, naneseme ozdoby a také je potřeme. Krok 6: Koláč pečeme 30-40 minut na 160 stupňů. Krok 7: Můžeme ho podávat za tepla i studena.

Zveřejněno 2. 11. 2012

Poznámka autora katyvypl

Crostata je italský koláč, recept mám z kuchařky "Pizza a jiné" z roku 1991. :-) Crostatu si můžete naplnit čímkoli, co máte rádi, fantazii a chuti se meze nekladou. :-) V této kuchařce je crostata s uzeným masem a sýrem, druhá s brokolicí a slaninou - důležité je jen vždy náplň zalít smetanou s vejci. Dobrou chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Italská crostata

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oX0A

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Italská crostata

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oX0A

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

moc pěkné:-p:yes::yes::-))

pěkný recept:yes:

I mě se tahle dobrůtka líbí:-K:-p+7:yes:

Konečně recept, co mě potěšil.:-):yes:

Tématické fráze:
crostata, crostata s jablky, recept crostata, crostata recept, crosttata, krostata, italská kostka recept, crostata hrušková, crostata s uzeným masem, italsky kolac crostata, hrušková crostata, ccrostata, italská crosttata, koláč crostáta, tiramisu crostata, crostata italsky kolac, croscata recept, italska masla, crostata s uzeným a sýrem, crostat

Suroviny:
mouka hladká, máslo, vejce, sůl, voda, špenát mražený, cibule, česnek, maso kuřecí, sýr, smetana na vaření, vejce, vejce

Přidat fotografie receptu